lauantai 19. huhtikuuta 2014

Vihreää parsaa ja parmesaania


Parsasesongin pitäisi nyt olla parhaimmillaan, mutta olipa täällä meillä päin työn alla löytää mistään kaupasta kunnollisia parsanippuja pääsiäisen aterioille. Yksikin kauppaketju mainosti tarjouksessa olevia parsojaan ja mainoskuvassa parsat olivat tietenkin täydellisiä. Tuoreen vihreitä, pitkiä ja ohuita. Ja mitä löytyi kaupan vihannestiskiltä? Täysin nahistuneita, lyhyitä ja hirveän paksuja, parhaat päivänsä jo aikaa sitten nähneitä parsoja. Todellisuus ei vastannut ollenkaan mainoksessa ollutta kuvaa. Parsat jäivät sieltä ostamatta, koska eihän niistä olisi enää syötäväksi jäänyt edes puoltakaan. Ehkä juuri nuput olisivat vielä ruoanlaittoon kelvanneet. Toisesta kaupasta sentään vielä löytyi kaksi parsanippua, kalliimpaan hintaan, mutta toisen kaupan ala-arvoisiin parsoihin verrattuna kuitenkin jo paljon paremman laatuisia. Toinen parsanippu syötiin pitkäperjantain aterialla. Öljytyt parsat paahdoin suolalla ja mustapippurilla maustettuna uunissa kypsiksi ja uunista pois oton jälkeen ripottelin päälle sitruunan kuorta sekä reilusti raastettua parmesaania. Helppoa, mutta tosi maukasta.

Vihreää parsaa ja parmesaania

1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 sitruunan raastettu kuori
reilusti raastettua parmesaania

Leikkaa parsoista kovat kannat pois ja kuori tarpeen vaatiessa paksumpia parsoja. Aseta parsat uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele parsoille oliiviöljyä niin, että ne öljyyntyvät kauttaaltaan. Mausta parsat sormisuolalla ja mustapippurilla. Paahda parsat kypsiksi uunissa 225 asteessa n. 10 - 15 minuuttia parsojen koosta riippuen. Ota parsat uunista ja ripottele pinnalle sitruunan kuoriraaste sekä reilusti parmesaania. Tarjoile heti.

8 kommenttia:

  1. Voihan harmi että noin vaikeaa oli löytää hyviä parsoja.Meillä ainakin vihreää ja hyvälaatuista parsaa löytyy vuoden ympäri,valkoista sitten harvemmin.Parsa on kyllä hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelen, miten niin huonoja nippuja on edes kaupan hyllylle laitettu. Toivottavasti kunnon parsaakin alkaa tulemaan myyntiin kohtuulliseen hintaan. Nykyään täälläkin kaupoissa on jonkun verran parsaa myös talvella, mutta silloinkin ovat laatuunsa nähden aika ylihintaisia. Olisi hienoa, kun hyvää ja edullista parsaa saisi aina.:)

      Poista
  2. Täältäkin oli tosi hankalaa löytää kunnollisia parsoja :/ Toivottavasti pian löytyisi täydellisiä, niin pääsisi herkuttelemaan kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä missä vika, kun niin huonoja parsat nyt olivat. Yleensä tähän aikaan vuodesta on jo alkanut hyviä saamaan. Parsaa tulee kyllä syötyä keväällä ja alkukesällä paljon.:)

      Poista
  3. Toivottavasti rupeaa kaupasta löytymään kunnollista parsaa. Tosi nuutuneita nippuja oli ainakin meilläpäin pääsiäiseksi tarjolla kaupoissa. Yhden nipun kuitenkin parsaa ostin, ja tämä ohje tuli kuin tilauksesta. Kokeilin heti ja oli kyllä varsin toimiva kombo, ja helppo ohje. Tätä tehdään toistekin. Yksinkertainen on usein parasta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa toivon minäkin. Ei viitsi täysin nuupahtaneita nippuja ostaa, kun sitten joutuu vain heittämään paljon pois, eikä syötäväksi jää kuin hyvin lyhyet pätkät.:( Kiva, kun kokeilit. Parsa on jo itsekseen hyvin maukasta, joten ei se välttämättä tarvitse mitään monimutkaisuuksia seurakseen. Tykkään nykyään melkeinpä enemmän kypsentää parsan uunissa tai grillissä, kuin keittämällä. Parsan makukin tulee vielä paremmin esille, kun se hieman paahtuu.:)

      Poista
  4. parsaa kokeiltiin meilläkin,mutta harmikseni otin vaan annoksesta kuvan joka olin hyvin vaatimaton ;) hyvältä näyttää tämä !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parsa on tosi ihanaa. Yhtä odotettu kevätherkku kuin raparperikin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-