maanantai 21. huhtikuuta 2014

Lime-valkosuklaapannacotta mangososeella & paahdetulla valkosuklaalla


Pitihän pääsiäisaterialle joku jälkiruokakin tehdä, ja pannacotta on aina hyvä valinta. Hyydytysaikaa lukuun ottamatta se valmistuu nopeasti ja on herkullista. Tällä kertaa tein pehmeän valkosuklaisen pannacotan, jota piristin hieman limellä. Pääsiäiseen sopivaa keltaista väriä sain annokseen mangososeesta. Koska koko valkosuklaalevy ei mennyt pannacotan joukkoon, leikkasin loput suklaasta rouheeksi, ripottelin annosten päälle ja paahdoin rouheen nopeasti pienellä kaasupolttimella. Paahtaminen antaa valkosuklaalle kinuskimaisen maun.


Lime-valkosuklaapannacotta mangososeella & paahdetulla valkosuklaalla
(4 annosta)

Mangosose:
1 prk säilykemangoa

Pannacotta:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
100 g valkosuklaata
1 limen raastettu kuori
2 - 3 rkl ruokosokeria
2 rkl limestä puristettua mehua
3 liivatelehteä

Päälle:
30 g valkosuklaata

Koristeeksi:
limen viipaleita

Valuta säilykemangoista liemi pois. Soseuta mangot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi ja jaa sose tarjoiluastioiden pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma ja maito. Raasta joukkoon limen kuori. Kiehauta ja nosta pois liedeltä. Sulata sitten joukkoon paloiteltu valkosuklaa sekä ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Lisää seokseen ruokosokeri ja limen mehu. Jaa pannacottaseos tarjoiluastioihin mangososeen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Rouhi valkosuklaa ja jaa rouhe valmiiden pannacottien päälle. Paahda suklaarouhe varovasti kaasupolttimella. Koristele annokset limeviipaleilla.


13 kommenttia:

  1. miten nätti annos ja pannacotta on aina niin herkullista :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin kattelin valkosuklaisia pannacotta ohjeita miettiessäni pääsiäisen ajan tarjottavia, vaan päädyin sitten ihan muihin... ihanat annokset olet kyllä tehnyt. Paahdettua valkosuklaata pitäs jossain kokeilla, kun sitä nyt niin paljon hehkutetaan monissa eri lähteissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pannacottasta oli jo aikaa, joten oli korkea aika tehdä taas sitäkin jälkiruoaksi. Valkosuklainen pannacotta on hyvää. Kiitos. Pitää joskus koittaa paahtaa valkosuklaata oikein uunissa. Toholla ei pystynyt paahtamaan kuin ihan kevyesti ja nopeasti. Muuten kärvähtää.;)

      Poista
  3. Apua, kuinka ihana jälkiruoka! Limen, valkosuklaan ja mangon yhdistelmän on oltava kerrassaan taivaallinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli tämä hyvää. Lempiaineksia yhdessä.:)

      Poista
  4. Aivan ihanat annokset, huokaus <3 Silmänruokaa ja jälkiruokaa samassa.

    VastaaPoista
  5. Näyttävä jälkiruoka ja kauniisti olet laittanut esille. Sopii kyllä pääsiäiseen todella hyvin, ja ylipäätänsä kevääseen. Aivan ihana makumaailma, juuri minun makuuni.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä kirppislöytölasit olivat ihan omiaan tällaisille jälkiruoille. Jälkiruokia varten ne lähinnä ostinkin.;) Halusin jälkiruokiin jotain keltaista, joten mango pääsi pohjalle.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-