maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kermainen kahvikastike lampaalle


Lampaan paistille ostimme kaupasta lisukkeeksi minttuhyytelöä, mutta puoliso ei vain oikein pitänyt makean hyytelön ja lihan yhdistelmästä. Tein sitten nopean kermapohjaisen kastikkeen kahvilla maustaen. Kahvihan on myös lampaan kanssa aika perinteinen yhdistelmä. Kastikkeessa oli pehmeä kahvin maku, koska en halunnut sitä liian läpitunkevaksi. Palvatun lampaan ja kahvikastikkeen maut kelpasivat jo puolisonkin makunystyröille. Pitkäperjantain aterialla syötiin lisäksi muun muassa perunamuusia, voissa paistettua palsternakkaa sekä fetasalaattia. Ruokaa oli sen verran reilusti, että siitä riitti lauantaillekin. Kokkailemaan jouduin uudelleen vasta eilen, ja kevään ensimmäisenä t-paitakelinähän laitettiin tietenkin grilli kuumaksi.

Kermainen kahvikastike lampaalle

2 dl kuohukermaa
1 dl vahvaa kahvijuomaa
1/2 - 1 lihaliemikuutio
1 tl Dijon -hunajasinappia
mustapippuria myllystä
1 - 2 rkl vaaleaa kastikesuurustetta

Mittaa kattilaan kuohukerma ja kahvi. Kiehauta ja mausta lihaliemikuutiolla, hunajasinapilla sekä mustapippurilla. Suurusta kastike halutun vahvuiseksi. Tarjoa kastiketta lampaan lihan kanssa.



9 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista! En ole koskaan syönyt kahvikastiketta. Sopii varmaan hyvin lihalle! Tuo minttuhyytelö jakaa mielipiteitä, meillä se ei ole päässyt oikein suosioon. Kastikkeesi varmaan pääsisikin!:) Ihana ruoka-annos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin lampaan lihalle kahvikastike sopii tosi hyvin. Tämä oli tällainen vähän miedompi versio, ettei puoliso pelästyisi kastikkeenkin makua. Itse olen joskus syönyt voimakkaampiakin. Hyvää oli kyllä tämä kastike, kermaista ja kahvi maistui kivan pehmeästi.:) Tosi makeaa oli minttuhyytelö, jota ostettiin. Taitaa mennä johonkin jälkiruokaan, kun ei lihan lisukkeena välitetty. Kiitos, ihan maittava ateria oli.:)

      Poista
  2. Ihanan kuulloinen kastike, ja herkullisen näköinen annos kaiken kaikkiaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Lempeä kastike, koska tuo karitsalampaan lihakaan ei ollut kovin voimakkaan makuista.:)

      Poista
  3. kahvikastike:
    1-2 dl paistoslientä + lihafondia
    sipuli
    0,5 dl vahvaa kahvia
    1,5 dl punaviiniä
    1,5 dl kermaa
    1-2 tl mustaviinimarjahyytelöä
    tummaa maissisuurusta
    mausteita makusi mukaan
    ( 1-2 rkl konjakkia )
    Huuhtele pannun liemi kastikkeeseen. Lisää fondia. Pilko sipuli liemeen. Lisää kahvi, viini,hyytelö ja mausteet. Keitä kokoon, puolet alkuperäisetä määrästä. Siivilöi. Lisää kerma. Kuumenna ja suurusta. Tarkista maku. Lisää konjakkia.
    Tässä on minun kastikkeeni lampaalle, tosi maistuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tosi hyvältä. Reilusti makuja. Tätä pitää kokeilla joskus voimakkaammalle lampaanpaistille.:)

      Poista
  4. ihana ateria =P muistaisin,että olen joskus kokeillut jonkinlaista kahvikastiketta...hmmm,no niin tai näin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää ruokaa.:) Ei sitä enää millään pysty kaikkea kunnolla muistamaan, kun paljon kaikenlaista tulee kokeiltua. Blogista tietenkin pystyy aina osan tarkistamaan.:)

      Poista
  5. Kahvikastike on kyllä niin hyvää, tänäkin pääsiäisenä teen sitä lampaalle :) Ite laitan tupla espresson, purkin kermaa, 1 liemikuution, suolaa, pippuria ja suurustetta :) Niin simppeliä ja hyvää :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-