maanantai 7. huhtikuuta 2014
Karamellisoidut lanttukuutiot
Yksi kaikkein suosituimmista lisukkeista meillä on pannulla paistetut ja siirapilla karamellisoidut lanttukuutiot. Lanttu ja siirappi todella kuuluvat yhteen, ja siirapin makeus pehmentää hienosti lantun voimakasta makua. Lanttukuutioita tulee paisteltua ruoan lisukkeeksi talviaikaan tämän tästä. Jo pelkkä pannulta tuleva tuoksu on ihana, ja maku vieläkin ihanampi.
Karamellisoidut lanttukuutiot
nokare voita
1 lanttu
n. 1/2 dl tummaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Pese ja kuori lanttu, ja leikkaa sitten kuutioiksi. Sulata pannulla nokare voita ja lisää joukkoon lanttukuutiot. Paista kuutioita keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes lanttu pehmenee ja kuutiot saavat hieman väriä. Kaada joukkoon siirappi, kiehauta ja paista, kunnes lanttukuutiot karamellisoituu. Mausta lanttukuutiot mustapippurilla ja suolalla.
Tunnisteet:
Kasvisruoat,
Lisukkeet,
Ruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Erittäin hyvää! Ja tulee suosituksi suomalaista juuresta.
VastaaPoistaNiin on, ihan parasta. Ei välttämättä ihan heti uskoisi, millaista herkkua lantusta ja siirapista tulee yhdessä.:) Juurekset kunniaan, ja varsinkin kotimaiset. Meillä ainakin käytetään juureksia runsaasti.:)
PoistaOk. mä olen ollut pihi tuon siirapin kanssa! Tehdäänpä uudelleen!
VastaaPoistaTietysti oman maun mukaan siirappia, mutta jos minulta kysytään, ei sen kanssa kuitenkaan pihistellä kannata. Lanttulaatikkoonkin lorautan siirappia aina reilusti.;) Tee vaan uudestaan, ja laita vaikka aina vähän kerrallaan, maistelet ja lisäät, jos tuntuu siltä, että vielä kestää makeutta lisää.:)
PoistaHoukuttelevan värisiä!
VastaaPoistaKypsyessä lanttuihin tulee nätti, syvä väri.:)
PoistaPsistoin ohjeen mukaan..jonka jälkeen tein valkokastikkeen..kuutiot kuppiin ja kastike päälle...sitten vähäks sikaa uuniin. Herkullista perunoitten kanssa.
PoistaKuolaan! Valmistan varmasti! Ihania reseptejä tässä blogissa muutenkin, KIITOS!
VastaaPoistaJos lantusta pitää, näitä kannattaa aivan ehdottomasti tehdä. Minä muistan nämä jo ihan lapsuudesta. Parasta, mitä lantusta voi tehdä.:) Oi, kiva kuulla. Kiitos sinulle!:)
PoistaTosi herkullisen näköisiä. Itse tykkään lantusta, vaan kanssasyöjä ei, vaan tuoksutelkoot hän vaan.... viimeistään viikonloppuna teen näitä.
VastaaPoistaoi näistä minä tykkään =P arvaappas mitä meillä syötiin toissaviikonloppuna...no lanttulaatikkoa ;) yksi pieni foliovuoallinen on vielä pakastimessa,syödään varmaan Pääsiäisenä se pois.
VastaaPoistaHelppo ja hyvä lisuke. Lanttu on hyvää.:)
VastaaPoistaTestasin - maistui ja maistuu varmaan monesti jatkossakin :) Kiitos inspiraatiosta!
VastaaPoista