perjantai 4. huhtikuuta 2014

Chilitonnikalapasta


Harvoin suunnittelen ruokalistaa kovinkaan pitkälle eteen päin. Enemmän onkin yleensä niin, etten vielä aamulla tiedä mitä päivällä tullaan syömään, ja usein alan miettimään ruokapuolta vasta siinä vaiheessa, kun ruoan valmistuskin pitäisi jo aloittaa. Niin syntyi tämäkin pasta edellispäivänä tyyliin "mitä kaapista löytyy" ja ateria alkoi hahmoittumaan vasta kokkausta aloittaessa. Ilman sen kummempia suunnittelematta lopputuloksena oli varsin maukas pasta-ateria. Enemmänkin olisi tehnyt mieli syödä, mutta pitihän sitä jättää vielä eväsruoaksikin.

Chilitonnikalapasta

500 g pennepastaa

Kastike:
1 prk Rainbow chilitonnikalaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk (70 g) tomaattipyrettä
1 prk (120 g) smetanaa
1 - 2 dl vihreitä oliiveja
1 - 2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl pastan keitinvettä
mustapippuria myllystä
basilikaa
suolaa

Tarjoiluun:
juustoraastetta

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kaada pannulle tonnikalapurkista öljyä, kuumenna ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon tonnikalapurkin loppusisältö, hienonna purkissa olevat chilipalot joukkoon, ja jatka paistamista hetken aikaa. Lisää pannulle tomaattipyre, smetana, vihreät oliivit siivutettuina sekä paloitellut aurinkokuivatut tomaatit. Kiehauta ja lisää joukkoon pastan keitinvettä sen verran, että kastike sopivasti ohenee. Mausta kastike mustapippurilla, basilikalla ja suolalla. Sekoita kastikkeen joukkoon ylimääräisestä vedestä valutettu kypsä pasta. Raasta päälle reilusti juustoraastetta juuri ennen tarjoilua.


5 kommenttia:

  1. Kuullostaa aivan ihanalta, söisin heti :) ja tuo tarjoiluastia vasta hieno onkin! Tahtoo samanlaisen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tätä olisi syönyt enemmänkin, mutta pitää tehdä vaan taas uudelleen.:) Kuvassa kieltämättä näyttää yhtenäiseltä astialta, mutta oikeasti tuo on vain paistinpannu pannunalusen päällä.;)

      Poista
  2. Ihana pasta! Tehdään säännöllisin väliajoin samantyylistä tonnikalapastaa. Helppoa ja nopeaa arkiruokaa ja ainekset löytyy melkein aina kaapista, vaikka kauppareissusta olisikin vierähtänyt jo muutama päivä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tämä onnistui yli odotusten ihan hetken mielijohteesta. Olen tyytyväinen, kun kerrankin ilman etukäteissuunnittelua ateria onnistui näin hyvin.:) Erilaisia pastoja kannattaa aina pitää kaapissa jemmassa. Saa helposti ja nopeasti ruoan, kun ainahan sitä jotain on myös joukkoon laitettavaksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-