perjantai 28. maaliskuuta 2014

Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa


Tänä keväänä on jo ilmestynyt ja on ilmestymässä hurja määrä uusia keittokirjoja. Kaikkein odotetuin keittokirja minulla oli Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa. Eikä turhaan, kirja täytti kaikki odotukset, ja enemmänkin. Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa on yksi parhaimpia keittokirjoja, mitä pitkään aikaan olen käsiini saanut.


Readme.fi:n julkaisema Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa on Jenni Häyrisen taidonnäyte. Jenni Häyrinen on pitkän linjan ruokabloggaaja Liemessä -ruokablogin takaa, itseoppinut valokuvaaja sekä Blogirinki Median perustaja. Kirjan reseptien kehittelyn ja annosten kokkaamisten lisäksi, Jenni on itse ottanut kaikki kirjan kuvat omassa kotikeittiössään. Kuvitus kirjassa onkin erittäin onnistunut. Jo pelkästään kauniit ja houkuttelevat kuvat tarjoavat paljon silmänruokaa, ja innostavat reseptikokeiluihin.


Reseptit ovat konstailemattomia, ja helposti kotikokkien toteutettavissa. Ruoissa käytetyt raaka-aineet ovat kaikkien saatavilla. Niinkuin kirjan nimestäkin selviää, reseptit keskittyvät pizzoihin, hampurilaisiin, hot dogeihin ynnä muihin ns. roskaruokiin. Kuitenkin viimeistään tämän kirjan luettuaan, pitäisi kaikille olla selvää, ettei lihapiirakat, ranskalaiset ja muut aina ole kirjaimellisesti roskaruokaa. Hyvistä ja laadukkaista raaka-aineista itse tekemällä saa roskaruoastakin parempaa, eikä roskaruoka myöskään aina automaattisesti tarkoita epäterveellistä. Katukeittiö - Parempaa roskaruokaa on kattava teos eri ruokakulttuurien parhaimmista katukeittiöherkuista lisukkeita ja jälkiruokiakaan unohtamatta. Kirjassa on myös annettu paljon vinkkejä, mm. täydellisen hampurilaispihvin valmistamiseen sekä rapeimpaan pizzapohjaan. Varsinkin jos pidät roskaruoasta, tämä keittokirja on aivan pakollinen hankinta hyllyysi. Näillä ohjeilla katukeittiöiden parhaat annokset onnistuvat helposti myös kotona.


Kirja saatu arvostelukappaleena.

2 kommenttia:

  1. Täältä peukku ylöspäin! Mahtava kirja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieli tekee testata kaikki kirjan reseptit. Tai olihan siellä jotain tuttujakin juttuja, mitä on tullut samantyyppisesti tehtyä, mutta ainakin kaikki sellaiset reseptit tekee mieli käydä läpi, mitä ei ole tullut ennen itse kokeiltua.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-