torstai 6. helmikuuta 2014

Runebergintortut


Eilen oli pakko leipoa vielä illalla Runebergintorttuja, koska muuten niitä uhattiin ostaa kaupasta. Äkkiähän näitä tekee itsekin, ja tulevat edullisemmaksi kuin se kaupan kahden tortun pakkaus, joten olihan se sitten toive toteutettava. Näistä tortuista tuli tosi meheviä. Ne eivät vaatineet kostutusta ollenkaan. Vadelmahilloa laitoin torttuihin reilusti. Osan hillosta laitoin jo ennen paistoa, ja paiston jälkeen vielä lisäsin. Tortut tein silikonisissa muffinivuoissa. Tortuista tuli aika reilun kokoisia ja taikinaa riitti seitsemään vuokaan. Ihan sopiva määrä meille.

Runebergintortut

1 1/2 dl juoksevaa kasvirasvavalmistetta
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1/2 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus jauhettua inkivääriä
muutama tippa karvasmanteliaromia

Lisäksi:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutetta

Vaahdota kasvisrasvavalmiste ja sokeri keskenään. Lisää yksitellen kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon kerma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Mausta taikina karvasmanteliaromilla. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Tee vuokiin syvennys taikinaan ja täytä vadelmahillolla. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min. Jäähdytä. Lisää torttujen päälle vadelmahilloa ja koristele tomusokerikuorrutteella.

14 kommenttia:

  1. Runebergin tortut on ihania! Leivoin näitä kanssa eilen ja mietin siinä keksimurua tehdessäni että miksi ei muulloinkin tule käytettyä keksinjämiä (niitä tulee siihen mun Runeb.ohjeeseen) leivonnaisiin esim kahvikakkuihin. Täytyy muistaa ensi kerralla kun leipoo jotain. :)

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviä ovat, varsinkin kun tekee vain kerran vuodessa.:) Minäkin olen normaalisti murskannut pikkuleipiä taikinan joukkoon, mutta nyt en illalla jaksanut. Korppujauhojen kanssa pääsin helpommalla. Pikkuleipämurut antavat kyllä kivasti makua ja koostumusta, mutta ei näistäkään nyt mitään pahoja tullut. Yhdet parhaimmista tuli tällä taikinalla, mutta saattaa olla, että keksimurulla voisi olla vieläkin paremmat. Pitää tehdä joskus paremmalla ajalla.:) Keksimurut olisivat takuulla monessa muussakin paikassa hyviä. Ei muuta kuin kehittelemään erilaisia leipomuksia.:)

    VastaaPoista
  3. Nämä on varmasti ihania! Ja tosi kaunis kuva myös! :)

    VastaaPoista
  4. Minä rakastan Runebergin torttuja:) Ja täkäläiset tuttavanikin tykkäsivät,kun niitä heille tein:)

    VastaaPoista
  5. Runebergin tortut ovat ihania ja niiden hinta todella suolainen kaupassa... ainakin verrattuna kotitekoisiin. Minunkin oli pakko eilen leipoa ennen kuin kukaan ehtii hakemaan kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi teitä ihania ahkeria naisia! Minna, olet aivan oikeassa. Mikkelin koulunlmyymälässä 2kpl maksoi 3,50€ (opiskelijan työnä tehtyä).

      Poista
  6. Jäi tänäkin vuonna tekemättä, jos nyt laittaa hälärin puhelimeen niin ehkä ensi vuonna onnistuisi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajoissa vaan hälytykset, niin ehkä teilläkin Runebergeja syödään vuoden päästä.:D Muffinivuoissa ainakin valmistuvat tosi nopeasti, joten ei näihin mahdottomasti aikaa mene, kun toimeen ryhtyy.;)

      Poista
  7. Ihania Runebergin torttuja. Kaupan on tosiaan melkoisen kalliita ja omatekoiset on paljon parempiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Runebergit on hyviä. Ei niitä oikein kaupasta malta ostaa, kun samalla hinnalla tekee itse jo isomman määrän. Ja kotona tehty päihittää aina valmiit.:)

      Poista
  8. herkullisen näköisiä...jäi täälläkin tekemättä,meni vallan ohi ,että oli kyseinen päivä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Minullekin olisi sopinut, että olisi mennyt vain huomaamatta ohi, mutta torttujen perään alettiin kyselemään jo jokunen päivä aiemmin, ja kaupassa sitten vielä "kiristettiin".;)

      Poista
  9. En kerennyt viikolla leipomaan Runebergintorttuja, niin kaaosta on ollut tämä koko viikko, ettei ole kerennyt konetta avaamaan ja keittiössäkin on menty "erittäin helppoa ja nopeaa"-perjaatteella. Kaupastakaan en niitä ostanut, sillä en oikein välitä muista kuin itsetehdyistä. Tässä asiassa olen erittäin tarkka maun suhteen.;) Nyt kuitenkin tosiaan starttasi viikon talviloma. Suunnitteilla olisi ainakin ottaa rinkat selkään ja lähteä nuotiopaikalle. Kamera, makkarat ja termospullo mukaan! Toivottavasti on hyvä sää. Tänään leivon Runebergintorttuja, kun huomenna on paljon syöjiä paikalla.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän samaa kaaosta ollut taas meilläkin, mutta sentään sitten tuona iltana löytyi sen verran aikaa, että ne vaaditut tortut äkkiä leivoin.;) Itse tehtyihin saa ainakin sellaiset maut, mistä pitää. Kaikki eivät välitä tuosta karvasmantelistakaan, mutta minusta se on juuri se mikä tortusta tekee Runebergintortun. Joskus tosin olen korvannut sen punssilla tai jollain, jos karvasmantelia ei ole ollutkaan. Syötäviähän niistäkin tulee.:) Oikein hyvät lomasuunnitelmat. Nyt vain sää saa alkaa muuttumaan vähän paremmaksi. Vesisateella ei paljon tee mieli olla ulkona. Hyvää lomaa!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-