torstai 13. helmikuuta 2014

Pulled Pork Pizza


Sunnuntaina uunissamme kypsyi pitkästä aikaa nyhtöpossu. Tämänkertainen kasslerpaisti oli n. 1,8 kilon painoinen, joten riivittyä lihaa tuli reilu määrä. Eilen sain ajatuksen kokeilla miten kaksi herkkua sopisi yhteen. Possua oli vielä sen verran jäljellä, että siitä riitti pizzan täytteeksi kahteen pellilliseen. Mitään tomaattikastikkeita pizzassa ei nyt tarvittu, koska lihaan oli sekoitettuna whiskey-cola bbq-soosi. Muutenkin halusin pitää täytteet simppelinä, joten nyhtöpossun lisäksi laitoin pizzaan vain paistettua punasipulia, ja päälle juustoraastetta. Heti uunista pois oton jälkeen lisäsin pizzojen päälle vielä säilöttyjä pepperoneja. Pulled Pork Pizzasta ei tullut mikään maailman kaunein pizza. Mutta sen minkä se häviää ulkonäössä, voittaa taas maussa. Makua pizzasta ei todellakaan puuttunut, ja todettua tuli, että hyvin nämä kaksi herkkua sopivat myös samaan pakettiin.

Pulled Pork Pizza
(1 pellillinen)

Pohja:
2 dl vettä
1 tl kuivahiivaa
n. 4 dl jauhoja
2 rkl öljyä
1 tl suolaa

Täyte:
Pulled pork & whiskey- cola bbq sauce
paistettuja punasipulirenkaita
juustoraastetta

Päälle:
säilöttyjä pepperoneja

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva ja suola. Vaivaa sekaan jauhot. Lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikinaa n. 30 min. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Päällystä pizza pulled porkilla sekä paistetuilla punasipulirenkailla. Ripottele pintaan lopuksi juustoraastetta. Paista pizza uunissa 250 asteessa n. 15 min. Ota pizza uunista ja lisää päälle pepperoneja.

21 kommenttia:

  1. aaaaaaaaaaaaaaaaaaah! melkein itku tulee kun yritän kuvitella kuinka hyvää tuon täytyy olla :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se nyhtö hyvin sopii pizzankin päälle näköjään.:) Täytyy jatkossa varmaan aina heittää reilumman kokoinen lihapala uuniin, että possua sitten varmasti riittää kaikkeen hyvään.;)

      Poista
  2. Ei ole totta! Eilen illalla päätin, että kokeilen tuota nyhtöpossua lähiaikoina. Yöllä mulla tosi usein hautuu ajatukset leivonnaisista ym ja pyörittelin ajatusta siitä miten possua käyttäisin. Ja päätin että teen siitä pizzaa niin saan siitä päivityksen blogiin! Hauska yhteensattuma! :D En tiedä teenkö siitä ikinä pizzaa, mutta oli hauska huomata heti seuraavana päivänä sun blogissa nyhtöpossupizza! ;D Herkullista varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ajatukset kulkeneet samaa rataa.:) Minullakin on unettomina öinä tapana pyöritellä mielessä joko kokkausideoita tai sitten puutarhajuttuja. Kun tarpeeksi monta yötä pyörittelee, syntyy parhaat ideat.;) Nyhtöpossua kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla. Se tuntuu olevan kaikkien herkkua, eikä mikään ihme. Ja ilman muuta teet oman pizzaversiosikin vielä.:)

      Poista
  3. Mullakin olisi vielä riivittyä possua jääkaapissa ja johonkin leivonnaiseen oli tarkoitus se nyt siivouspäivän päätteeksi käyttää ja samalla tehdä Tarun ohjeella mansikka-raparperipiirakka uuniin, vaan meni kaikenlainen kiinnostus keittiöhommeleihin sillä äitini nukkui pois viime yönä iki-uneen. Vaikka sen tiesi olevan tulossa hyvin pian, silti oli uneton vollotusyö ja olotila nyt sen mukainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyhtöpossulle on kiva koittaa keksiä erilaisia käyttökohteita, kun ei aina viitsi sitä hampurilaisiinkaan käyttää, vaikka nekin hyviä on. Pizzaan sopi kyllä tosi hyvin, ja varmasti siitä monenlaista muutakin saa tehtyä. Ymmärrän hyvin, että nyt ei voimasi riitä leipomiseen. Vaikka hetken tietäisi olevan lähellä, ja siihen koittaa valmistautua, ei se valmistautuminen kuitenkaan auta. Läheisen poismeno riipaisee aina. Voimia teille!<3

      Poista
    2. Voimia & paljon halauksia täältäkin Mimmille!!! <3

      Poista
  4. Pulled Porki on kyllä niin parasta ruokaa. Tätä pizzaa pitää ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyhtöpossu on todella herkullista, ja vaihteluakin saa eri mausteilla ja eri kastikkeilla. Kannattaa kokeilla pizzan päälle.:)

      Poista
  5. Ooh, pulled pork kuullostaa kerrassaan mahtavalta pitsanpäälliseltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sopii kyllä pizzan päälle oikein loistavasti.:)

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Äläs nyt, kun ei minun tekeleeni kuitenkaan ole mitään sinun luomustesi rinnalla.;) Kyllä pitää nyhtöpossusta vielä lasagneakin tehdä.:)

      Poista
  7. Oi oi, ompa komea pizza!! En ole nyhtöpossua syönyt, mutta on varmasti hyvää!!
    Onko pizza-kotiinkuljetusta? ;)
    Ihanaa ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Suosittelen kyllä ihan pikimmiten nyhtöpossua kokeilemaan, se on ihan älyttömän hyvää. Teille asti pizzan saisi vielä suht lämpimänä kuljetettua, kun alle puolessa tunnissa tästä teidän keskustaan hurautetaan.;) Kiitos samoin!:)

      Poista
  8. Ooh, nyt tiedän mihin saan upotettua jouluna lahjaksi tullutta viskiä, resepti kuullostaa justiinsa täydelliseltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viskit saa hyvin kulumaan ruoanlaitossa. Ruokiin meilläkin aina ylimääräiset menee.:)

      Poista
  9. oooo,varmasti herkullista,ei se ulkonäkö aina kaikkea kerro,vaikka tuo näyttääkin minusta tooosi hyvältä =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kyllä oli, vaikkakin pikkaisen väritön pizza. Kiitos.:)

      Poista
  10. Viimeistään tämän pizzasi nähtyäni päätin, että on meidänkin pakko tehdä pian nyhtöpossua. Kesästä asti olen sitä suunnitellut tekeväni, mutta en ole viitsinyt ruveta näin aikaa vievään projektiin. Nyt kun lomasäämme oli mitä oli, emme lähteneet nuotiolle vaikka se toiveissa olikin. Vietin sitten enemmän aikaa köökin puolella, ja yritin loihtia meille uusia ruokia joita ei taas arkena kerkeä ja jaksa kokeilla. Ihanat kakku- & leivoskahvit juotiin ystävänpäivänä. Lauantaina laitoin kasslerin uuniin ja illalla päästiin syömään pulled pork -hampurilaisia. Kasslerin ollessa uunissa, keittelin Paholaisenhilloa ensi kertaa ja ihastuin ikihyviksi! Hampurilaissämpylät tein myös itse, aikaa kun kerrankin oli.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin todella pitkään vain suunnittelin nyhtöpossua tekeväni, kunnes viime kesänä vihdoin sain aikaiseksi. Jotenkin se pitkä valmistusaika vain ei innostanut, vaikka loppujen lopuksi esivalmisteluihin ei kauheasti aikaa mene, ja uunissa tulee sitten jo itsestään.:) Hyvä korvike nuotiomakkaralle herkulliset nyhtöpossuhampurilaiset. Ja vielä, kun sämpylätkin teit itse.:) Paholaisenhillo on ihan parasta! Olen sitä tehnyt jo monet vuodet, ja kelpaa aina muillekin lahjaksi annettuna. Kaikki siihen yleensä tykästyvät.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-