sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kookosmausteista lohicurrya & munanuudeleita


Tällä hetkellä ei päivitysten tekeminen blogiin kauheasti innosta, koska Blogger muuttaa useimpien kuvieni sävyt, kun siirrän niitä tänne. Ei auta, vaikka olen käynyt Google-tilini asetuksia tarkistamassa. Olen poistanut käytöstä automaattiset kuvanparannukset sekä pikaparannukset, mutta silti värisävyt muuttuvat huonompaan suuntaan alkuperäisestä. Latistaa intoa melkoisesti. Tässä kuitenkin resepti eilisen ruokaan. Lohta oli ostettuna ja etsein sopivan reseptin Curryruoat -kirjasta kokeiltavaksi. Kookosmaitopohjainen lohicurry sopivasti potkua antavin maustein oli todella mainiota vaihtelua lohiruokiin, kun useimmiten lohta tulee valmistettua vain uunissa tai pannulla paistaen. Ruoan valmistamiseen ei mennyt edes puolta tuntia, mutta maut olivat niin kohdallaan kuin olla voi. Harvoin tulee käytettyä nuudeleita muuta kuin kanakeitossa, mutta lohicurryn kanssa nuudelit oli täydellinen valinta. Ei jäänyt viimeiseksi kerraksi lohicurryn valmistus.

Kookosmausteista lohicurrya & munanuudeleita

400 g lohifileetä
1 purjo
1 sipuli
1 punainen chili
2 sitruunaruohoa
20 g tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
2 tl keltaista currytahnaa
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
suolaa
sokeria
1 - 2 rkl osterikastiketta
200 g munanuudeleita

Leikkaa ruodoton ja nahaton lohifilee sopiviksi paloiksi. Pese purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Poista sitruunaruohoista kannat, puumaiset uloimmat lehdet ja lehtien kuiva latvaosa. Leikkaa tyviosat ohuiksi vinoviipaleiksi. Raasta kuorittu inkivääri hienoksi. Kuumenna öljy ja kuullota sipuli, chili ja inkivääri. Lisää purjo, sitruunaruoho, currytahna ja kookosmaito. Mausta suolalla ja hauduta 3 - 4 minuuttia. Lisää lohipalat, mausta sokerilla ja osterikastikkeella. Jatka kypsentämistä vielä 3 minuuttia. Kiehauta kattilallinen vettä. Lisää munanuudelit, ota kattila levyltä ja hauduta 5 minuuttia. Sekoita ja valuta siivilässä. Annostele nuudelit kulhoihin ja lusikoi päälle curry.


10 kommenttia:

  1. Oho,tuollaiseen ongelmaan en olekaan törmännyt...
    Herkullinen annos,nami:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osalla tätä kuvaongelmaa kuuluu olevan, osalla ei. Kun tietäisi, mistä johtuu. Olen koittanut eri kuvamuodossakin kuvia laittaa, mutta lopputulos on silti sama.:( Ruoka oli kuitenkin hyvää.:)

      Poista
    2. Mulla vetää varsinkin musta osiot kuvissa tosi pikselimäisiksi :/ Muta ruoka menee kyllä joskus testiin, kuulostaa namilta! :)

      Poista
    3. Ei hyvä asia sekään, jos alkuperältään terävä kuva muuttuu pikselimössöksi. Miksi ihmeessä Googlen pitää kuvia sörkkiä?:( Tätä lohicurrya kannattaa kyllä tehdä. Tykkäsin tosi paljon, ja oikein hyvää vaihtelua lohiruokiin.:)

      Poista
  2. Tämä kuullostaa ihanalta! Kookos ja inkivääri sopivat loistavasti yhteen, ja lohta tekee aina mieli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli ihanaa. Kookos antaa hyvän maun ja pehmeyden, ja muut ainekset mausteisuutta ja potkua.:) Lohi maistuu aina, mutta sitä tulee syötyä niin usein, että uudet reseptit ovat aina tarpeen.:)

      Poista
  3. Ihana ruoka ja tosi nätti asetelma!:)

    Saman ongelman kanssa minäkin painin, vaikka ruksit on poistettu molemmista laatikoista. Tuolle ongelmalle ei ilmeisesti mahda mitään.:( Kuvista tulee todella ihan kalman sävyisiä.

    Lisäksi tuo roskapostiongelma on aika, sanonko mistä... Tänä aamuna tuli roskapostia taas, kirjainvahvistuksesta huolimatta! Nyt en ainakaan uskalla ottaa vahvistusta pois käytöstä, sittenhän sitä vasta rupeaisikin taas tulemaan. Ei paljon bloggailu innosta.:(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Puikoilla ei kuitenkaan syöty, kun ei oikein osata.;) Ehkä pitäisi opetella ihan huvikseen sellainenkin taito.:)

      Kuvaongelma alkaa jo todella paljon ottamaan päähän, kun mitkään asetusten muutokset ja muut kokeilut eivät ollenkaan auta. Välillä on ihan pakko jättää sitten vain juttu tekemättä, kun annos on täällä ihan hirveän kalman kalpea. Näihin kuviin lisäsin kuvankäsittelyllä punaisuutta, mutta ei sekään ole riittävän toimiva konsti.:(

      Roskapostia tulee nyt päivittäin aina jokunen. Joka kerta pitää tarkistaa täällä käydessä, ettei jää sitten yhdelle kertaa suurta poistourakkaa. Mikähän siinäkin on, että nyt niitä tulee niin mahdottomasti aikaisempaan verrattuna? Jos vain osaisi, niin kaikkein parasta olisi varmaan blogi tehdä ihan omalle sivustolle, ei mihinkään Bloggeriin, Vuodatukseen ym. Ainakin kuvat saisi silloin postauksiin alkuperäisessä muodossaan.

      Poista
  4. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta tuo ruoka!

    Värisävyihin en ole kiinnittänyt huomiota - kun ne vaihtelee myös ihan laitteesta millä kuvia katsoo. Mutta mulla alkoi jokin aika sitten sellainen ongelma, että kuvien pikselit huononivat ihan radikaalisti aina jos lähetin kuvan sähköpostilla suoraan bloggeriin. Nykyään joudun aina downlowdaamaan kuva koneelle ja poimimaan tiedoston sieltä. Tylsä ylimääräinen lenkki tähän välille.

    Mulle ei ole tullut roskapostia aikoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohicurryssa oli tosi hyvät maut. Ehdottomasti teen toistekin.:)

      Joka kuviin värisävyjen muutos ei iske, mutta sitten kun iskee, lopputulos on aivan kaamea. Mutta ei tuo pikselijuttukaan hyvältä vaikuta.:( Harmi, jos joutuu paljon tekemään töitä kuvien eteen. Pitäisi noihin muutoksiin loppu saada jotenkin muuten.

      Osalle roskapostia on nyt viime aikoina tullut normaalia enemmän.:(

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-