perjantai 21. helmikuuta 2014

Fenkoli-katkarapusalaatti


Edellispäivänä tein lisukesalaatin fenkolista ja katkaravuista. Joukkoon laitoin myös jäävuorisalaattia, appelsiinia, kurkkua ja herneitä. Salaatin kastikkeeksi riitti hyvin oliiviöljy ja valkoviinietikka ripauksella mausteita. Parmesaanilastuja vielä loppusilaukseksi, ja salaatista tuli raikasta ja maukasta.

Fenkoli-katkarapusalaatti

1 fenkoli
pala jäävuorisalaattia
pätkä kurkkua
1 - 2 appelsiinia
2 - 3 dl pakastekatkarapuja
1 - 2 dl pakasteherneitä
kourallinen parmesaanilastuja

Kastike:
3/4 dl oliiviöljyä
2 - 3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä

Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolin puolikkaat mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Paloittele jäävuorisalaatti. Siivuta kurkku ja leikkaa siivut ohuiksi suikaleiksi. Kuori appelsiini ja leikkaa lohkot kalvottomiksi. Paloittele hedelmäliha. Sulata katkaravut ja herneet. Sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin yhteen ja sekoita salaatin joukkoon. Anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullinen raaka-ainevalikoima. Fenkolia tulee käytettyä ihan liian vähän, meillä ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei meilläkään fenkolia kovin usein käytetä, pitäisi opetella sitäkin lisää hyödyntämään. Hyvän makuista on.:)

      Poista
  2. Samaa olin sanomassa kuin Mimmi M edellä. Fenkoli on meillä aika vieras raaka-aine. Pitäisi ihan ostaa ja kokeilla rohkeammin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, vieras raaka-aine on, mutta nyt olen tänä talvena koittanut muutaman kerran ostaa, ja opetella käyttämään. Kannattaa kyllä fenkolia kokeilla. Itse pidän sen anismaisesta mausta.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-