maanantai 13. tammikuuta 2014

Possua mangosalsassa kookosriisin kera


Viikonloppuna tein pitkästä aikaa herkullista possua mangosalsassa. Tätä Valion ohjetta onkin tullut vuosien aikana käytettyä monta kertaa. Suosittelen. On todella hyvää ja valmistuukin nopeasti. Chili ja valkosipuli antavat ruoalle kivasti potkua, ja mango taas hedelmäistä makeutta ja mehevyyttä. Riisi saa kookoshiutaleista kivaa lisämakua. Piti tämä resepti postata tänne jo viikonlopun aikana, mutta jostain syystä Blogger innostui taas muuttamaan kuvan värisävyjä niin, ettei kuva ollut ollenkaan julkaisukelpoinen. Aiemmin jo Bloggerin asetuksista ruksasin pois, ettei kuvia automaattisesti säädellä. En siis ymmärrä, miksi taas kuvasävyt muuttuu alkuperäisestä. Oli kovan työn takana saada kuvasta edes siedettävän sävyinen, edelleenkään se ei kuitenkaan vastaa alkuperäistä. Harmittaa, kun muutenkaan sisätiloissa ilta-aikaan kuvatut kuvat eivät ole samaa luokkaa kuin hyvässä päivänvalossa kuvatut, ja Blogger vielä huonontaa niitä entisestään.

Possua mangosalsassa kookosriisin kera

Possu:
600 g porsaan sisäfileetä
2 rkl Oivariinia
3/4 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
2 dl kermaa
1/2 dl mangochutneya
1 punainen chili
1 valkosipulin kynsi
1 tlk (425 g) säilykemangoa
1/2 rkl limetti- tai sitruunamehua

Leikkaa huoneenlämpöisestä fileestä pois kalvot ja rasva. Leikkaa filee n. 1 1/2 cm:n viipaleiksi. Nuiji kevyesti nyrkillä. Paista lihanpalat Oivariinissa molemmin puolin ruskeiksi. Ripota paistopinnoille suola ja pippuri. Lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen 4 min. Lisää mangochutney. Poista chilistä siemenet ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli veitsellä. Lisää chili ja valkosipuli ruokaan. Keitä 2 - 3 min. Valuta mango siivilässä ja kuutioi. Lisää mango ja limettimehu. Kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa kookosriisin kera.

Kookosriisi:
3 dl jasmiiniriisiä
2 rkl Oivariinia
n. 1/2 dl kookoshiutaleita

Keitä jasmiiniriisit suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda kookoshiutaleet sillä aikaa puhtaalla, kuivalla pinnoitetulla pannulla. Käytä alhaista lämpöä, jotta hiutaleet eivät pala. Lisää kypsään, valutettuun riisiin juuri ennen tarjoilua Oivariini sekä kookoshiutaleet. Sekoita nopeasti ja laita tarjolle.


8 kommenttia:

  1. Herkun näköistä, menee kokeiluun kyllä :). Itse en oo ollenkaan huomannut bloggerin muuttavan kuvista sävyjä, enköhän sitten ole vaan tarpeeksi tarkkaan lisäämiäni kuvia tarkastellut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosi hyvää. Kannattaa kokeilla, jos vaan ainekset miellyttää.:) Riippuu paljon kuvistakin, toisista kuvista ei huomaa mitään, ja toisissa muutokset ovat todella suuria alkuperäiseen verrattuna. Tämä kuva on niin vaaleapohjainen, että muutos oli helposti nähtävissä. Lautasen pitäisi olla suht valkoinen, mutta ensimmäisillä latausyrityksillä se oli aivan sininen, ja sinisävyisyys teki ruoastakin kamalan väristä. Nyt lautanen on hieman punertava, mutta huomattavasti parempi näin kuin hirvittävän sinisenä.

      Poista
  2. Rakastan mangoa ja kookosta jälkkäreissä, mutta voin kuvitetä ne toimivat hyvin myös suolaisessa ruoassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tuore mango on todella ihanaa. Tosi hyvin sekä mango että kookos taipuvat myös suolaiseen ruoanlaittoon.:)

      Poista
  3. Onpa kurjaa tuo kuvien muuttuminen. Tuntuu älyttömän turhauttavalta, ettei mahda asialle mitään. Omalla koneella ja kameralla kun kuvat näyttävät vielä hyviltä. Tuon automaattisen kuvanparannuksen poistaminen ei siis poistanut ainakaan kokonaan ongelmaa. Lisäksi kuvat vievät nyt huomattavasti enemmän tallennustilaa, ja tallennustila on rajallinen. En tiedä onko sekään sitten hyvä juttu. Kohta joutuu varmaan sitten ostamaan lisätilaa.

    Ruoka on aivan ihana - ja herkullisen näköinen annos! Tätä täytyy tehdä. Olisi aivan pikkuveljeni mieleen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, todella ärsyttävää, kun kuvat eivät aina vastaa tänne siirrettäessä samaa kuin alkuperäinen.:( Nyt taas seuraavat kuvat ovat siirtyneet tänne ongelmitta. En tiedä, mikä tässä kuvassa sitten oli, että sävyt aina muuttuivat todella paljon. Rajallinen tallennustila on myös ollut mielessä. Ei siinä varmaan paljon muita vaihtoehtoja ole kuin ostaa lisätilaa.:(

      Tee vain, tämä mangoinen possu on tosi hyvää. Joskus olen tehnyt tonnikalastakin kastikkeen samaan tyyliin, ja hyvää tulee.:)

      Poista
  4. Tämä possuruoka on meilläkin tykätty, teen aika useinkin. Kookosriisin kanssa en toki ole tarjonnut koskaan. Kokeillaanpa ens kerralla, jos vaan saan kanssasyöjän suhtautumaan positiivisesti, hälle kun kookos ruoissa ei oikein natsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Vanhoilta ajoilta" muistankin, että tämä on myös teillä suosittua. Ja tosi hyväähän tämä on. En minäkään ihan aina tee tuota kookosriisiä, mutta välillä on kiva tehdä kokonaan reseptin mukaan. Meilläkään ei toinen ole kovin ihastunut kookoshiutaleisiin, mutta kyllä ne tässä joukossa menevät. Itse asiassa ei edes tällä kertaa huomannut hiutaleita ennen kuin kerroin.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-