tiistai 14. tammikuuta 2014

Häränsilmä


Häränsilmä on yksi ruoista, jonka muistan olleen aika suuren hitin blogien keskuudessa, koko tämän seitsemän vuoden aikana, jona itse olen blogia pitänyt. Häränsilmää tehtiin blogissa jos toisessakin, mutta minulta se jäi silloin suosionsa huipulla kokeilematta. Nyt häränsilmää on tullut silloin tällöin tehtyä, ja onhan se aika mainio arkiruoka. Helppo, nopea, maukas ja kivan näköinenkin. Jauhelihaseoksen voi maustaa ihan omien mieltymystensä mukaan, ja eri maustein häränsilmään saa aina vähän vaihtelua. Itse olen häränsilmässä käyttänyt viime aikoina Felixin uutta Hellfire ketsuppia, ja se antaa jauhelihalle hyvin makua sekä myöskin mukavasti potkua. Tämä ei ole maksettu mainos, mutta kannattaa kokeilla tuota ketsuppia, jos chilistä tykkää. Oli miellyttävä yllätys, että ketsupissa on niinkin paljon tulisuutta.


Häränsilmä

500 g jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1/2 dl Felix Hellfire ketsuppia
1 3/4 dl ruokakermaa
oreganoa
mustapippuria myllystä
(suolaa)
6 kananmunaa

Ruskista pannulla jauheliha sekä kuorittu ja hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Ota pannu liedeltä, ja sekoita joukkoon ketsuppi ja ruokakerma. Mausta seos oreganolla ja mustapippurilla. Tarkista suola. Levitä jauhelihaseos uunivuokaan ja paista uunissa 200 asteessa n. 15 - 20 min. Ota vuoka uunista, tee jauhelihaan kuopat, ja riko kananmunat varovasti niihin. Ripottele munien päälle hieman suolaa, ja jatka paistamista uunissa vielä n. 5 - 10 min., kunnes kananmunat ovat hyytyneet sopiviksi.

10 kommenttia:

  1. Ai että, ihanan näköistä! Tätä täytyy testata.

    VastaaPoista
  2. tää on mulle ihan uusi tuttavuus :-) hauskan näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senpä vuoksi pitää välillä näitä tällaisiakin postailla, vaikka monen mielestä varmaan onkin vanha juttu, niin aina löytyy myös niitä, joille onkin ihan uutta.:) Tästä tulee tosi kivan näköistä, ja kananmuna sitoo hyvin tuota jauhelihaseosta.:)

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! En ole ikinä kuullutkaan tällaisesta ruoasta, joten olipa kiva että jaoit sen! Tätä kokeilen ihan varmasti piakkoin, kiva ja helppo arkiruoka.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Häränsilmä on kiva ruoka, ja hyvääkin.:) Juuri siksi näitä pitää välillä laittaa uudelleen jakoon. Kokeile vaan, tämä valmistuu arkena melko nopeasti ja pienellä vaivalla. Maustaa voi miten mielii, olennaisimmat ainekset ovat jauheliha, ketsuppi, ruokakerma ja kananmunat.:)

      Poista
  4. Joissakin blogeissa olen aikaisemmin nähnyt, vaan tekemätön ruoka on meilläkin. Nyt tehään, kiitos ...vien ohjeen heti mukanani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monessa blogissa häränsilmää tehtiin joskus vuosina 2006 - 2007, mielessä kävi jo silloin, että pitää myös tehdä, mutta näihin päiviin saakka se kesti.;) Mutta nyt tehdään varmasti jatkossakin aina välillä. Oikein käyttökelpoinen arkiruokaresepti, ja tätäkin pystyy hyvin muuntelemaan.:)

      Poista
  5. siitä onkin aikaa kun jotakin tämänsuuntaista tuli tehtyä...on kyllä hyvä ruoka ja sinulla niin upean näköinen vielä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakioreseptejäkin alkaa olla jo käytössä niin paljon, että samaa ruokaa tuleekin nykyään harvakseltaan syötyä. Tätä kannattaa kyllä aina välillä tehdä. Kiva ruoka on.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-