keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Feta-tonnikalasalaatti


Yhtenä päivänä tuli keitettyä riisiä turhan paljon kastikkeen seuraksi, mutta ei hätää, ylijääneestä riisistä voi tehdä vaikka mitä. Minä käytin riisin nyt ruokaisaan ja maukkaaseen feta-tonnikalasalaattiin. Tonnikala oli chilitonnikalaa, ja käytin sen salaattiin öljyineen päivineen. Chilitonnikalassa on niin paljon makua, ja fetajuusto toi makua vielä lisää, ettei salaattia tarvinnut sen enempää maustella ylimääräisillä mausteilla. Fetajuusto oli pehmeää laatua, ja se sekoittui muiden ainesten joukkoon tasaisesti sitoen kaiken hyvin toisiinsa helpottaen salaatin syömistä. Eipähän ainakaan irtonaiset riisit varisseet ympäriinsä. Tämä salaatti sopii hyvin vaikka töihin evässalaatiksi.

Feta-tonnikalasalaatti

n. 10 dl kasvisliemessä kypsäksi keitettyä riisiä
1 prk Rainbow -chilitonnikalaa
1 prk ananasmurskaa
200 g pehmeää fetajuustoa
1 ps pakaste herne-maissi-paprikaseosta
1 punasipuli
n. 1 dl mustia oliiveja

Sekoita chilitonnikala öljyineen riisin joukkoon. Hienonna purkissa olevat chilipalot salaatin joukkoon. Valuta ananasmurskasta ylimääräinen liemi pois ja lisää murska salaattiin. Murustele salaattiin fetajuusto. Lisää sulatettu herne-maissi-paprikaseos, kuorittu ja hienonnettu punasipuli sekä siivutetut oliivit. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
 

2 kommenttia:

  1. Tässä on salaatti minun makuuni, mutta ethän sinä muita teekään.;) Kanaa ja riisiä ruokalistalla huomenna, joten taidan keittää riisiä liikaa. Tykkään ruokaisista salaateista, ja varsinkin joulun jälkeen maistuvat taas oikeinkin hyvin. Otan salaattia mielelläni myös töihin evääksi, lounaan jälkeen ei tule niin unista ja väsähtänyttä oloa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa olla aika samankaltainen maku.;) Tällaisesta riisipohjaisesta tonnikalasalaatista olen pitänyt aina. Ja nämä hieman ruokaisammat salaatit on talvella kivampia kuin kevyet vihersalaatit. Ja töissä mainioita, kun vie kuitenkin nälän hyvin pois, muttei täytä liikaa.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-