tiistai 3. joulukuuta 2013

Makkaragulassi


Tässä olisi taas yksi nopea arkiruokaresepti. Niitähän ei koskaan ole liikaa. Makkaragulassin valmistin tehtaanmyymälän irtomyynnistä ostetusta hevoslenkistä, mutta tilalla voi käyttää mitä makkaraa mielii. Kastikkeen seuraksi meillä yleensä keitetään perunoita tai tehdään muusia, mutta varmasti pastan ja riisinkin kanssa sopii, jos perunaa ei tule paljon käytettyä.

Makkaragulassi

tilkka ruokaöljyä
n. 400 - 500 g makkaraa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 (n. 70 g) prk tomaattipyrettä
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 lihaliemikuutioa
mustapippuria myllystä
1 rkl Worcesterkastiketta
ripaus sokeria

Poista makkarasta kuori ja leikkaa kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja laita makkarakuutiot ruskistumaan. Kuori ja siivuta sipuli ja lisää pannulle makkaroiden joukkoon. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Lisää valkosipulit ja paprikat pannulle ja jatka ruskistamista muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle tomaattipyre. Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma. Murenna kastikkeeseen lihaliemikuutio ja hauduta kastiketta muutaman minuutin ajan. Mausta kastike mustapippurilla, Worcesterkastikkeella sekä ripauksella sokeria. Tarkista suola.

10 kommenttia:

  1. Makkarasta saa kyllä nopskaa ja hyvää sapuskaa työpäivän jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makkara on arjen helpotus.;) Jos on kiire saada ruokaa pöytään, makkarasta valmistuu ateria nopeasti.:)

      Poista
  2. Gulassi on nimenä kaukana herkullisesta :) mutta maku on kyllä mahtava! Hyvä Katja,lisää näitä klassikoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenä ei kovinkaan kummoinen, kuten ei jotkut kotimaisetkaan perinneruoat, läskisoosi, rössypottu, klimppisoppa...;) Mutta eihän se nimi miestä, tässä tapauksessa ruokaa, pahenna.:) Ei tämä nyt aito unkarilainen gulassipata ole, mutta nopea ja arkinen makkaraversio kuitenkin. Ja maistuu kyllä, ja väriäkin vähän enemmän kuin perusmakkarakastikkeessa.:)

      Poista
    2. no klimppisoppa on kyl raju! mitenhän se myytäis ulkomaille, englanninkielisenä ;)

      Poista
    3. Lump soup kuulostaa pikkaisen paremmalta kuin klimppi suomalaiseen korvaan, mutta tiedä sitten ulkomaalaisista.;)

      Poista
  3. no ei mene huonosti teilläkään - juurikin tämänkaltaista lohdullista kotiruokaa olen itsekin viime viikkoina pyöritellyt päässäni mutten ole vielä pannulle ehtinyt mitään saada :-) ihanan näköistä... kauhea nälkä tuli jo pelkästä ajatuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkaisen hakusessa ollut ruoanlaittoinspiraatio viime aikoina, mutta pitää yrittää tehdä ainakin helppoja ja nopeita, mutta maukkaita arkiruokia. Ja arkiruokiahan sitä useammin syödäänkin kuin niitä juhlavampia. Eihän se juhla miltään tuntuisikaan, jos joka päivä olisi yhtä juhlaa ruokapöydässä.;) Mutta eipä mitään, arkiruoatkin ovat hyviä. Usein sitä pitkien juhlapyhien päätteeksi kaipaakin oikein kunnon arkiruokaa.:) Kyllä ne makkarakastikkeet, makaronilaatikot, hernekeitot ja muut hyviä aina ovat.:)

      Poista
  4. Tätä voisi kokeilla, aineksetkin taitaa löytyä kaapista.:) Ennen joulua mennään helpoilla ja nopeilla arkiruoilla perjaatteella mitä kaapista löytyy.. Kokkausintoa ei kauheasti ole ollut. Leipomuksia tein viime viikonlopuksi kylään viemisiksi, mutta niitäkään en ole kerennyt päivittää vielä blogiin asti.:( Tänään piti Itsenäisyyspäivän kunniaksi tehdä vaikka ja mitä, ajattelin että pystyn syömään vaikka hammas on poistettu.. Vähän varoen se onnistuukin, mutta tämä järkyttävä nuha vei ihan totaalisesti maku- ja hajuaistin.:( Jäi vähän joulusuunnitelmat nyt taka-alalle, höh. Ihan huono omatunto, että en ole kerennyt edes käydä kommentoimassa, vaikka sinultakin on tänne ilmestynyt hirveät määrät herkkuja.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makkarakastikkeita tulee useinkin arkena tehtyä. Tämä on vähän vaihtelua ruskealle kastikkeelle. Ja tällaiset kastikkeet valmistuu mukavan nopeasti. Samaan aikaan kypsyy itsekseen perunat, pasta tai riisi.:) Kokkausinto on aika kateissa minullakin. Ei ole kauheasti tullut jouluksikaan vielä mitään tehtyä. Tosin en mitään isoja määriä aio nyt tehdäkään, enkä miljoonaa sorttia.;) Sairastelu taatusti vie loputkin kokkausinnot. Flunssaisena ei ruokakaan maita, joten ei siinä silloin paljon viitsi mitään tehdäkään. Mutta parempi tosiaan sairastella nyt kuin jouluaattona. Se on vihoviimeistä.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-