maanantai 30. joulukuuta 2013

Katkarapumunat


Joulupöytään tein pieneksi lisukkeeksi katkarapumunia. Näistä saa tosi vähällä vaivalla hyviä ja näyttäviä pikkupurtavia juhlaan kuin juhlaan. Yksi tai kaksi puolikasta ruokailijaa kohti riittää hyvinkin, jos tarjolla on montaa muutakin lajia.

Katkarapumunat

keitettyjä kananmunia
sitruunamajoneesia
pakastekatkarapuja
sitruunapippuria
tuoretta tilliä

Kuori kananmunat ja halkaise ne pituussuunnassa puolikkaiksi. Pursota keltuaisten päälle nokareet sitruunamajoonesia ja laita päälle sulatettuja katkarapuja. Ripottele munien päälle sitruunapippuria ja koristele tillinoksilla.


8 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tosi hyviä ovat, ja kivasti koristavat myös juhlapöytää.:)

      Poista
  2. Niin ihanan näköisiä ja varmasti todella herkullisia :) Tuo sitruunamajoneesi kuulostaa ihanalta, en olekaan sellaista maistanut. Joskus itse laitoin hetken mielijohteesta munien päälle sipuli- ja tomaattisilppua ja siitäkin tuli ihana yhdistelmä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä on meillä aika vakiopäällyste munille. Harvoin tehdään joku muu täyte. Sitruunamajoneesia myydään valmiina tuubissa. Sopii näihin tosi hyvin, ja myös itse tehdyissä kalahampurilaisissa hyvää.;) Varmasti sipuli-tomaattisilppukin on hyvää munien kanssa.:)

      Poista
  3. Toimii aina! Nää menee aina buffaoöydässä ja coktailpippalois kaupaks. Jos mätitahnaa diggailee niin sopii kans munille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin toimii. Juhlissa tekevät kauppansa, ja syö näitä muutenkin mielellään. Näitä, kun on jääkaapissa valmiina, niin ohi mennen tulee välillä puolikas napattua.:) Totta, mätitahna sopii myös hyvin. Joskus tulee tehtyä myös joku sillitäyte.:)

      Poista
  4. Nämä ovat herkkua - olisi tosi hyvää uuden vuoden ruokaa! Sinä se osaat laittaa kaiken niin kauniisti esille.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Välillä näitä on tullut tehtyä uuden vuoden aattonakin, mutta nyt tehtiin jo jouluna, että saatiin vähän enemmän ruokaa pöytään.;) Kiitos, jälkeen päin vasta huomasin, että olisi voinut pari sitruunalohkoakin laittaa koristeeksi.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-