maanantai 16. joulukuuta 2013

Irish Coffee -sinappi


Sinappia pitää tehdä itse ainakin aina jouluksi. Onneksi sinapin valmistamisessa ei aikaa kulu paljon mitään, joten ehdein täksikin jouluksi sinapit hyvin keittelemään joulusiivousten ja myrskyraivausten välissä. Tämän vuoden joulusinappi saa makunsa viskistä ja kahvista. Ensimmäiseksi sinappi maistuu suussa mukavan pehmeältä, kahvin ja viskin aromit erottuvat joukosta, sitten hieman jäljessä iskee sinappijauheen tujuus. Ja tujuahan kotisinapin pitää aina ollakin. Sinapin valmistaminen on todella helppoa, kunhan vain keittäessä muistaa koko ajan sekoittaa hyvin kattilan pohjaa myöden. Sinappi nimittäin palaa muuten tosi helposti pohjaan. Omatekoinen sinappi käy myös hyvin ruokalahjaksi.

Irish Coffee -sinappi

1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 tl perunajauhoa
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
1/2 dl vahvaa kahvijuomaa
1 - 2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl ruokaöljyä
2 tl balsamicoa
2 - 3 rkl viskiä

Sekoita kattilassa keskenään sinappijauhe, sokeri ja perunajauho. Lisää muut aineet, paitsi viski, ja sekoita tasaiseksi. Keitä seosta hyvin sekoittaen, kunnes se sakenee. Nosta kattila liedeltä, anna hieman jäähtyä ja mausta sinappi lopuksi viskillä. Purkita lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

11 kommenttia:

 1. En ole kai koskaan tehnyt sinappia! Selitys lienee se, että olen vasta hiljattain pari vuotta sitten ruvennut todella pitämään siitä! Jonain päivänä vielä teen itse joulusinapin.;) Tämä olisi ihan varmasti mieleinen lahja eräälle tuntemalleni mieshenkilölle, joka on sinapin suurkuluttaja!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tehty sinappi on hyvää ja kiva kokeilla aina erilaisia makuyhdistelmiä.:) Silloin ei tietenkään tule sinappia tehtyä, jos sinapista ei kauheasti tykkää. Meilläkään ei mies kauheasti sinappia käytä, mutta itse tehty kelpaa joulupöydässä. Minä taas olen aina pitänyt sinapista ja joidenkin ruokien kanssa sitä pitää ehdottomasti olla.:)

   Poista
 2. Wau! Siinä vasta sinappiresepti! Meillä luotetaan wanhaan hyvään perinnereseptiin näin jouluisin, mutta joskus muulloin tuota voisi kokeilla. Minkä kanssa se sopisi parhaiten nautittavaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on kiva jouluksikin kokeilla aina muutakin kuin perinteistä. Välillä saatan tehdä pariakin eri sinappia. Tätä sinappia olen tehnyt ennenkin ja hyväksi havainnut. Kehittelin reseptin jo useampi vuosi sitten vanhan blogini aikaan.;) Tämäkin sinappi on joulupöydässä parasta kinkun kanssa, mutta kovasti tykkään omatekoisesta sinapista myös lohen kanssa, mm. savu- ja loimulohen kanssa toimii ihmeen hyvin.;)

   Poista
 3. Irish Coffee ja sinappi kuulostaa tosi villiltä yhdistelmältä. Kun niitä kahta miettii erikseen niin ei osaisi yhdistää :D nyt kun miettii niin lopputulos oli varmasti hyvä. Sama epäilys oli aurajuustosinappia kohtaan,mutta se olikin herkkua. Kiitos Katja kivasta ohjeesta jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuulostaa kyllä villiltä. Ei ihan heti tulisi mieleen Iris Coffeen joukkoon sekoitella sinappia, mutta kun sinappiin sekoittelee kahvia ja viskiä, niin tuleekin ihan hyvä yhdistelmä.;) Sinapillehan tämä kaikkein eniten maistuu, mutta kahvi antaa kivan pehmeän aromin ja viski terävyyttä.:) Aurajuustosinappi on myös tosi hyvää. Sitäkin on tullut joskus tehtyä.:)

   Poista
 4. Kuulostaapas hyvältä, näitä olisi kiva antaa lahjaksikin. Ei taatusti kovin moni tälläisiä yhdistelmiä ole päässyt maistelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvän makuista sinappia. Se näissä itse tehdyissä onkin kivointa, kun voi tehdä monenlaisia makuyhdistelmiä.:) Ruokalahjat on mukavia ja sinappi sopii hyvin ruokalahjaksi.:)

   Poista
 5. Heitin haastetta sullekin, vaikka lukijamäärä taitaakin olla suurempi.. :) Käyhän katsomassa: http://kokkailuajaelamaa.blogspot.fi/2013/12/elamani-ensimmainen-blogi-haaste.html

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-