perjantai 29. marraskuuta 2013

Vaniljainen mantelisuklaa (raakasuklaa)


CocoVin palkintotuotepakettiini valitsin mm. tuotteita, joista voi valmistaa suklaata. Koska nämä raaka-aineet ovat minulle vielä vieraita, aloitin suklaan kokeilun valmiilla reseptillä, jonka löysin CocoVin facebook-sivuilta. Tämän suklaan valmisteluihin ei mennyt paljon aikaa, ainoastaan pakastimessa jäähtymistä joutui odottamaan malttamattomana pitkän tovin. Tai pitkältä se ainakin tuntui, kun tiesi herkkuja olevan tulossa. Vihdoin kuitenkin suklaata pääsi maistamaan. Maultaan ja koostumukseltaan tämä suklaa on samankaltaista kuin kaupan tumma suklaa. Enemmän olen makeamman ja suussa sulavamman maitosuklaan ja valkosuklaan ystävä, mutta en toki tummastakaan koskaan kieltäydy. Kyllä se tummempikin suklaa menee, eikä nämäkään hassumpia olleet. Ja näitä saattoi vieläpä syödä hyvällä omalla tunnolla. Raakasuklaa on terveellistä. Aineksia suklaan tekemiseen vielä riittää, joten erilaiset kokeilut jatkuvat. Näitäkin vielä voisin hyvin tehdä lisää.


Vaniljainen mantelisuklaa

50 g kaakaovoita
50 g kaakaomassaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 tl suola
3/4 tl aitoa vaniljajauhetta
manteleita

Hienonna veitsellä kaakaomassa. Sulata kaakaomassa ja -voi kattilassa vesihauteessa juoksevaksi. Lisää vaniljajauhe, hunaja sekä suola. Maista massaa tarvitseeko lisää makeutta. Asettele muotteihin manteleita 1 tai 2 kappaletta per muotti. Kaada muotteihin massa, ja jäähdytä pakastimessa 45 minuuttia.


Kaakaovoi ja -massa saatu CocoVilta reseptikilpailun palkintona.

19 kommenttia:

  1. Onpa söpöjä :) Mistä olet hankkinut tuon muotin?

    VastaaPoista
  2. Tein nämä silikonisessa jääpalamuotissa. Tulee sopivan kokoisia konvehteja. Muistaakseni olen ostanut joskus Lidlistä. Pakkaukseen kuului kaksi samanlaista muottia, yhdellä saa tehtyä 11 omppua.:)

    VastaaPoista
  3. Nämä ovat kyllä niin ihanan suloisia. Minunkin täytyisi ruveta makeisia tekemään, voivoi tällä kokemuksella.;) Digitaalinen lämpömittari ja ainekset hankittu, nyt enää vain uskallus puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sinulla rohkeus palkittiin, ja hienoja, ihanan makuisia fudgeja sait aikaiseksi.:)

      Poista
  4. Tulipa noista nättejä:) Raakasuklaata on kiva tehdä,kun siinä voi käyttää mielikuvistaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kunhan pääsen jyvälle raaka-aineiden käytössä ja määrissä, niin eiköhän jotain omiakin yhdistelmiä vielä synny.;)

      Poista
  5. Oi, hyvältä kuulostaa. Raakasuklaata pitäisi kyllä itsekkin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviähän nämä oli, kiitokset vain reseptin kehittäjälle.:) Suklaan tekeminen on kyllä kivaa, kun voi käyttää mieliaineksiaan.:)

      Poista
  6. Söpöjä suklaita :) Itsekin olisin kiinnostunut testaamaan raakasuklaan tekoa. Pidän mielettömästi tummasta suklaasta (ja maitosuklaasta ja valkosuklaasta.. ;) ), ja nämä olisivat varmaan makuuni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kaikki suklaa on hyvää, joten kiva on tehdä joskus itsekin, ja varsinkin tällaista suklaata, joka on herkullisuuden lisäksi terveellistäkin.:)

      Poista
  7. mmm... nyt on kyllä mun makuuni settiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu.:) Nopeasti nämä meilläkin oli syöty, kun ei tuon enempää tullut tehtyä.;)

      Poista
  8. Oi miten on kauniita, muistelin, että kaikille kisaajille piti tulla tuo raakasuklaapaketti, vaan ei ole näkynyt? Odotellaan, olisi kiva päästä kokeilemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, silikonimuotit on oiva apu tässäkin. Ja niitäkin löytyy nykyään vaikka minkä mallisena.:) Minunkin mielestäni raakasuklaan valmistuspaketti pitäisi kaikille tulla. Ei ole minullekaan vielä tullut, ja osa palkintotuotteistakin on vielä tulematta. Ehkei niitä ole niin vain varastossa? Kysellään jossain vaiheessa sitten perään, jos ei näy eikä kuulu.;)

      Poista
  9. voi että miten kauniita suklaanamuja...äkkiä koluamaan kaappeja löytyisikö jotain =P

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-