maanantai 11. marraskuuta 2013

Omenainen kvinoapuuro


Kvinoasta keitettyä puuroa on pitänyt jo jonkin aikaa kokeilla, ja tänä aamuna tuntui siltä, että puuro voisi maistua. Harvoin meillä aamuisin ja muulloinkaan puuroa syödään, mutta voisi siihenkin koittaa tehdä muutosta. Hyviähän ne puurot kuitenkin ovat ja aamiaisella täyttäviä. Ei tarvitse heti kohta aamukahvin jälkeen alkaa miettimään mitä nälkäänsä söisi. Ajattelin, että pelkästä kvinoasta saattaisi tulla hieman tylsä puuro, joten raastoin joukkoon omenan. Puuron maustoin sitten tietenkin kanelilla, ja syödessä ripottelin pinnalle vielä kookossokeria. Puurolautaselle kaadoin myös maitoa. Syödessä mietein, että ehkä puuron voisi keittää myös vaikka kookosmaitoon, jos haluaa vielä lisää makua, ja antaa maito täyteläisyyttäkin. Ensi kerralla voisikin testata sellaista versiota.

Omenainen kvinoapuuro

2 1/2 dl vettä
2 dl kvinoaa
ripaus suolaa
n. 1 rkl sokeria
1 omena
ripaus kanelia

Kiehauta kattilassa vesi. Lisää joukkoon suola ja sokeri sekä kuumalla vedellä hyvin huuhdeltu kvinoa. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Sillä välin kuori ja raasta omena karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste puuron joukkoon ja jatka keittämistä vielä 5 - 10 minuuttia. Mausta puuro kanelilla.

19 kommenttia:

  1. Meillä testattiin ohrapuuroa tässä viikonloppuna - lopputulos oli ihan sama kuin kaikilla muillakin puuroilla. Ei oikein kelvannut kenellekään. Olikohan tämä tarpeeksi erilaista, että saisi menemään puurokrantuillekin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkään en ole koskaan ollut oikein ohrapuuron ystävä. Vaikea sanoa, maistuisiko puurokrantuille kvinoasta tehty puuro. Puuro on kuitenkin aina puuroa. Itse tykkään kvinoassa kuitenkin tuosta kivasta suutuntumasta ja omena ja kaneli antoi kivasti makua.

      Poista
  2. Nami, quinoapuuro on hyvää ja kookosmaiton keitettynä varmasti myös maukasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli. Löytäisipä jostain myös kvinoahiutaleita, niin voisi niistäkin kokeilla puuroa. Saattaisi olla parempaa kuin näistä kokonaisista. Kookosmaitoa pitää vielä testata.:)

      Poista
  3. Kvinoa on kyllä mahtavan monipuolinen:olen tehnyt siitä kakkuja ja energiapatukoita.Sopii tosiaankin moneen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä monipuolinen. Sopii niin suolaiseen kuin makeaankin. Täytyy vain nyt koittaa opetella sen käyttöä, että oppii hyödyntämään sitä monipuolisesti.:)

      Poista
  4. Minkäslaista tästä tuli? Oliko peruspuurosta paljonkin poikkeavaa? Olen kuullut useampaan otteeseen quinoapuurosta, mutta itse en ole vielä sitä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kokonainen kvinoa ei ihan täysin puuroudu niinkuin puuroainekset yleensä, mutta itse kuitenkin pidin. Tuo kvinoa tuntuu kivalta hampaissa. Hiutaleista saisi varmasti vieläkin puuromaisempaa.

      Poista
  5. Näyttää tosi ihanalta, vaikken ole vielä kokeillut kvinoaa. Olen kyllä puuroihminen, mutta yleensä vain viikonloppuaamuisin jaksan sitä keittää. Tosin tähän aikaan vuodesta saatan tehdä iltaruoaksikin riisi- tai ohrapuuroa ja mehukeittoa.:) Puuroista en hevillä luovu.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla kvinoaa. Varsinkin jossain täytteissä tykkään siitä.:) Meillä ollaan puurojen kanssa hieman valikoivia. Vain tietyt puurot kelpaavat.;) Joskus tulee myös innostuttua keittelemään iltapalaksi jotain hyvää puuroa.:)

      Poista
  6. Näyttääpä herkulta. Kvinoassa on ihana pähkinäinen maku ja voisin kuvitella, että kookos sopisi hyvin sen pariksi. Juuri eilen tein kvinoasta salaattia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kokeilen vielä kookosmaitoversiota. Yleensäkin pidän maitopohjaisista puuroista enemmän kuin veteen keitetyistä. Tulee täyteläisemmän oloista. Ja kvinoan kanssa voisi hyvin kuvitella kookoksen sopivan.:) Kvinoa on ihanaa myös salaateissa.:)

      Poista
  7. Huippua. Kvinoasta on tullu tehtyä sitä sun tätä,mutta ei puuroa. Tätä pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvinoa on hyvää. Ja minä pidin rasiaa ensin vaikka kuinka kauan kaapissa ennen kuin vihdoin kokeilin.;) Puurosta olin kuullut niin monelta suunnalta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Hiutaleet voisivat kyllä toimia vielä paremmin, mutta minkäs teet, kun täältä ei hiutaleita löydy. Onneksi sentään noita kokonaisia.:)

      Poista
  8. Kvinoapuuro näyttää terveelliseltä, tätä on kokeiltava, olen erilaisten puurojen ystävä, välillä kaipaa vaihtelua makuvalikoimaan.

    Jos omistat voileipägrillin, vinkkaisitko mukavia iltapalaehdotuksia, tuli hankittua kyseinen keittiövehje.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän tuo aika terveellistä ole. Ja nälänkin piti poissa pitkään. Puurot ovat vähän sellaisia, ettei ainakaan samaa viitsi usein syödä.

      Voileipägrilli löytyy, ja juuri yksi ilta oli mielessä, että voisi taas jotain leipiä pitkästä aikaa tehdä. Silloin ei vain sopivaa leipää sattunut talossa olemaan, joten leipien teko jäi. Mutta mielessä on ja koitan tässä lähiaikoina jotain kehitellä.:)

      Poista
  9. Ihan uusi tuttavuus :) pitääpä kokeilla joku kerta p.s aivan lumoava lautanen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pidän tuosta kvinoasta paljon, joten puuroakin oli kokeiltava.:) Arabian Punaista maisemaa perintöastiastosta. Kaunis astiasarja on.:)

      Poista
  10. replica goyard bags replica gucci bag t2m25g7j69 replica bags from china Learn More Here m6p78y1c04 replica bags china replica chanel bags ebay replica zara bags visit this website d3s53u1i75 7a replica bags wholesale

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-