perjantai 15. marraskuuta 2013

Makkara-kasvispaistos


Jotenkin tuon ruoanlaiton kanssa on taas viime aikoina ollut hyvin nihkeää. Ei oikein inspiroi, eikä millään tahdo keksiä mitä ruokaa minäkin päivänä tekisi. Kai ne nämä ankean harmaat, sateiset, pimeät päivät saavat motivaation nollille asiassa kuin asiassa. Väsyttää vain, eikä mitään meinaa saada aikaiseksi. Eilenkin ruoanlaiton aika vain läheni, enkä millään keksinyt mitä valmistaisin, vaikkei raaka-aineistakaan ollut pulaa. Turvauduin sitten Hävikkiviikoilta saamaani Arkiruuan tuunausoppaaseen, ja valitsin sieltä päivän ateriaksi makkara-kasvispaistoksen. Alkuperäisen ohjeen lenkkimakkaran korvasin kolmella pitkällä bratwurstilla. Kolme perunaakin suikaloin mukaan, vaikkei niitä ohjeeseen kuulunut, mutta sopivasti oli maakellarista tuotuna, ja joukkoon nekin sopivat. Kaapissa oli vain paseerattua tomaattia, joten se sai korvata tomaattimurskan. Yrtit eivät koskaan ole pahaksi, varsinkaan tomaattipohjaisissa ruoissa, joten lisäsin sekaan myös timjamia ja basilikaa. Ihan näppärä arkiruoka paistos oli. Valmistuikin nopeasti ja helposti.

Makkara-kasvispaistos

1 lenkkimakkara tai 3 bratwurstia
1 iso porkkana
reilu pala lanttua
3 perunaa
5 cm pala purjoa
1 iso sipuli
1 prk tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1/2 dl ketsuppia
hunajaa
ripaus mustapippuria
timjamia
basilikaa
n. 2 dl vettä

Päälle:
juustoraastetta

Kuori ja viipaloi lenkkimakkara, bratwurstia ei tarvitse kuoria. Suikaloi kuoritut kasvikset. Sekoita makkaraviipaleet ja kasvissuikaleet keskenään uunivuoassa. Sekoita kupissa keskenään vesi, tomaattimurska, ketsuppi, mausteet ja hunaja. Sekoita makkaroiden ja kasvisten joukkoon. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

7 kommenttia:

  1. Helpoa ruuanlaittoa on harrastettu. Perussettiä broilerista ja jauhelihasta, nopeaa ja täyttävää perunasuikaleiden, riisin ja pastan seuraksi. Vihannekset sivuun pakasteesta. Aikaa 20-30 min ja ruoka on lautasella! Oikeastaan odotan viikonloppua ja oikeaa kokkailua. Tosin eipä meillä kukaan murkinoista valita! :) Masentava marraskuu todella vaikuttaa kaikkeen, jopa ruuanlaittoon!!

    Leppoisaa, mutta herkullista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on helppoja ja nopeita reseptejä. Aina ei vain jaksa eikä ehdikään, mutta syödä silti pitää.;) Eiköhän sitä innostusta silti taas välillä löydy aikaakin vievempiin. Nämä kelit vievät kyllä niin vedon pois, ettei oikein mitään jaksaisi tehdä. Tarvittaisiin lunta ja auringonpaistetta.:)

      Poista
  2. On aikoja ja aikoja, eikä aina tarvitse huvittaakaan, minullakin tällä hetkellä olisi joululeivonnaisintoa ei niinkään ruuanlaittointoa, onneksi tuo meidän esikko tekee pari kertaa viikossa ruuan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaihtelevaa on myös ruoanlaitossa. Aina ei vain inspiroi, mutta sitten jonkun ajan päästä taas ei muuta tekisikään.;) Eiköhän nuo jouluvalmistelut taas herättele intoakin. Kohta saa niitäkin aloitella.:)

      Poista
  3. Meillähän on taas tehty melkein samaa ruokaa, muttei kuitenkaan.;) Minulla oli nakkeja ja pakastealtaasta otetut vihannekset, päälle tulee juustoinen munamaito. (Kyllä, meillä mennään viikolla välillä sieltä mistä aita on matalin.. Mies kyselee silti, enkö voisi tehdä jotain helpompaa kun olen väsynyt...) Tein tällä viikolla tosiaan nakki-kasvispaistosta. Samalla mietin, että tekeeköhän tätä retroruokaa enää kukaan?! Se oli 90-luvulla yksi lempiruoistani äidin tekemänä.. Tämä ruoka vaikuttaa päivitetyltä versiolta suoraan 2000-luvulta. Tykkään! Varmaankin kokeilen heti ensi viikolla.:) Tosi kiva, että sinulta tulee näitä kaipaamiani arkiruokaohjeita. Tätä on myös helppo ottaa evääksi, hyvä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika saman oloista kyllä.:) Tämänkin voisi hyvin tehdä nakeista, eikä sitten paljon muuta eroa ole kuin tuo liemi. Munamaidolla tästäkin tulisi hieman kiinteämpää, kun tuossa tomaatissa ei ole mitään sitomassa. Arkiruokaohjeille on aina tarvetta. Niitä pitää aina välillä koittaa tännekin saada. Tämä käy hyvin evääksikin. Viikolla pitää meilläkin aina tehdä sellaiset ruoat, että mies saa seuraavana päivänä evääksi, ja tätäkin lähti töihin mukaan.:)

      Poista
  4. tässä olisikin kiva ohje makkaralle/nakeille,niistä kun on vähän pulaa,vaikkei niin usein makkaraa käyttäisikään :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-