keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jouluinen karpalo-tofumousse


SugarHelsinki järjestää kotimaisen Jalotofun kanssa ruokabloggareille reseptikilpailun, jossa Jalotofu-tuotteista pitäisi kehitellä jouluinen resepti. Minäkin sain jo jokin aika sitten haasteen osallistua kilpailuun, ja koska sekä tuote että kilpailuaihe herätti heti mielenkiintoni, päätin lähteä mukaan. Tofu-tuotteet eivät ole entuudestaan kovinkaan tuttuja. Kasvissyöjävuosinani saatoin joskus harvoin paistella tofua esimerkiksi wokkien joukkoon, mutta siihen tofuun tutustumiset onkin sitten jääneet. Kaupassa sitten katselin mitä Jalotofun tuotteita täältä päin löytyy, ja olihan siellä hyllyssä tofua ainakin maustamattomana sekä kylmäsavuna. Ja sitten löytyi Jalotofu Pehmeää, joka inspiroi minua kaikkein eniten. Ostoskoriin päätyi siis pehmeä tofu, ja kotona alkoi miettiminen mitä siitä kehittelisi.

Jalotofun sivuilla kerrottiin, että pehmeä tofu soveltuu hyvin jälkiruokien perustaksi. Homma oli siltä osin selvä. Eihän se joulukaan ole mitään ilman jälkiruokaa. Pehmeän tofun koostumus oli sen kaltaista, että ajattelin sen sopivan hyvin moussen raaka-aineeksi. Karpalot ovat marjoista jouluisimpia, joten jälkiruoastani tulisi karpalomousse. Puolukatkin toki käyvät karpaloiden sijaan yhtä mainiosti. Liköörillä ja piparkakkumausteella mousseen sai lisää jouluista tuulahdusta, eikä se sitten sen kummempia aineksia enää joukkoon kaivannutkaan. Moussesta tuli jouluinen, niinkuin pitikin, ja voisin hyvinkin tehdä sitä uudelleen joulupöytään, ja miksei muulloinkin.


Jouluinen karpalo-tofumousse
(6 - 8 annosta)

Mousse:
2 dl pakastekarpaloita
1,5 dl karpalolikööriä
1 dl hyytelösokeri Multia
2,5 dl vispikermaa
1 pkt Jalotofu Pehmeää
1 tl piparkakkumaustetta
2 tl vaniljasokeria
maun mukaan tomusokeria

Tarjoiluun:
1 - 2 dl karpaloita

Mittaa pieneen kasariin jäiset karpalot, likööri sekä hyytelösokeri. Kiehauta ja keitä, kunnes karpalot rikkoutuu ja seos hieman sakenee. Jäähdytä hyvin viileässä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon Jalotofu Pehmeä sekä sakeaksi jäähtynyt karpaloseos. Vatkaa ainekset hyvin sekaisin. Mausta mousse piparkakkumausteella ja vaniljasokerilla. Makeuta oman mielesi mukaan tomusokerilla. Jaa mousse tarjoiluastioihin ja koristele annokset karpaloilla.

Yhteistyössä SugarHelsingin ja Jalotofun kanssa.

14 kommenttia:

  1. En oo ikinä ollu tofumiehiä, mutta aina olen tarjolla olevia tofuruokia vähintään maistanu mielenkiinnosta raaka-ainetta kohtaan. Toisinaan menee, toisinaan ei. Tosin uskoisin etten ole koskaan mitään hyvää/laadukasta tofua syönyt. Muistaakseni en siitä ole mitään kokannutkaan, mutta tää juttu sai mielenkiinnon heräämään :D Jos kukaan ei sanois et mousse sisältää tofua ja näyttää noin hyvältä niin ottaisin varmaan lisääkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tofu on vähän kinkkinen raaka-aine. Jos se ei maistu millekään muulle kuin sille tofulle, niin sitten se ei välttämättä mene.;) Aika vähän on tosiaan tullut tofua käytettyä, kun ei ole tullut opeteltua, miten sitä parhaiten kokkaisi, jotta saisi maistuvaa. Siksipä olikin mielenkiintoista kokeilla, jos saisi jonkun reseptin aikaiseksi.;) Olen ennen käyttänyt vain kovia tofuja, joten pehmeää oli kiva kokeilla, ja kiva, kun se soveltuu jälkiruokiin.:) Ulospäin moussesta ei todellakaan huomaa, että siinä tofua olisi, eikä tainnut maussakaan olla mitään erikoisia vivahteita, koska kriittisempi ruokailija ei ihmetellyt mitään, vaan söi annoksensa mukisematta, ja kaikki kolme annosta kelpasi.;)

      Poista
  2. Tofu on kyllä mielettömän monipuolinen aines:) Kun en syö lihaa mutta rakastan tofua niin sitä tuleekin käytettyä tosi usein,ja mulla on blogissa aika monta tofuohjettakin. Pehmeää tofua olen käyttänyt vegemajoneesiin ja vegejuustokakkuihin,sopii ihanasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on monipuolinen, kunhan oppii sitä käyttämään.:) Tofu onkin hyvä ruokavaliossa, jos ei syö lihaa. Juustokakkua tästä pehmeästä voisikin joku kerta tehdä.:)

      Poista
  3. En ole muistaakseni koskaan syönyt tofua. Mutta nämä annokset on niin namin näköset..♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla enemmän kasvissyöjien juttu, mutta ei se pahaksi lihansyöjillekään ole. Terveellistä on.:) Hyvää moussea oli.:)

      Poista
  4. Onnea kisaan :) Meilläkään tofu ei ole ollut mitenkään suuressa suosiossa. Tyttö kyllä tykkää, mutta muille ei oikein iske. Tosin oikein laitettuna voisi olla hyvää. Ainakin nuo sun jälkiruoat näyttävät hirmuisen herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tofu on vähän sellainen, ettei kaikki siitä oikein välitä. Mutta paljolti tietenkin vaikuttaa se, miten se on valmistettu. Sellaisenaan se ei niin kauhean herkkua olekaan. Mousseen pehmeä tofu sopi todella hyvin.:)

      Poista
  5. No mullahan oli toki jotain vastaavaa mielessä, mutta pitänee siirtyä suunnitelmaan B :) Great minds jne. Näyttää superhyvältä! Tofu on mahtava mousseaines.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopeat syövät hitaat...;) Onneksi sinä olet hyvin kekseliäs ja taitava, varmasti keksit jotain muuta tilalle.:) Mousse tuosta pehmeästä tofusta tuli heti mieleen, ja siihen se onkin kuin luotu.:)

      Poista
  6. Aika tuntematon raaka-aine on minullekin tuo tofu, en edes tiennyt että siitä voi ylipäätänsä saada jotain moussea..:D No aina oppii uutta, varsinkin täällä blogimaailmassa.:) On tosi kauniit annokset ja ihanat kuvat!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tofu taitaa olla enemmän kasvissyöjien tuttu.;) Sen vähän, mitä tofua itsekin olen vuosien mittaan käyttänyt, niin tofu on aina ollut sitä kovaa laatua. Tämä pehmeä oli kiva ja mielenkiintoinen tuttavuus. Maku siinä on aika neutraali, joten siitä saa sekä suolaista että makeaa tehtyä.:) Aina noita kaikkia uusia raaka-aineita tulee vastaan, ja sehän on mukavaa, kun kaikenlaista kokeiltavaa riittää. Kiitos!:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-