keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Lämmin halloumi-kvinoasalaatti


Viime viikolla tuli tehtyä taas kvinoasta salaattia. Tämä salaatti ei kuitenkaan ollut samanlainen kuin se, joka ei blogiin asti päätynyt puolukkamehusta värjääntymisen vuoksi, vaan ihan eri aineksista ja pikkaisen ruokaisampi. Onneksi tuota kvinoaa tuli vihdoin kokeiltua. Olen täysin ihastunut sen makuun ja koostumukseen, ja monikäyttöisyyteen. Pitää tässä joku päivä koittaa kokeilla myös millaista puuroa kvinoasta tulee.

Lämmin halloumi-kvinoasalaatti

2 dl kvinoaa
4 dl vettä
1 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 prk Pirkka isot valkoiset pavut
kourallinen kirsikkatomaatteja
n. 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
n. 1 dl mustia oliiveja
1/2 granaattiomena
loraus oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria myllystä
timjamia
ripaus jeeraa
1 pkt halloumia

Huuhtele kvinoa huolellisesti kuumalla vedellä ja kaada sitten kattilaan kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulin kynsi. Valuta ja huuhtele valkoiset pavut. Siivuta kirsikkatomaatit ja oliivit. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Ota granaattiomenasta siemenet. Sekoita ainekset keitetyn kvinoan joukkoon. Kaada päälle loraus oliiviöljyä ja sitruunamehu. Mausta suolalla, mustapippurilla, timjamilla ja jeeralla. Paista siivutettu halloumi kuivalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Tarjoile siivut heti lämpimien salaattiannosten päällä.

18 kommenttia:

  1. En ole koskaan kvinoaa kokeillut, mutta ilmeisesti kannattaa maistaa :) Salaatti näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Itse tykkään varsinkin kvinoan purutuntumasta. Hyvä vaihtoehto moneen paikkaan riisille tai couscousille.:) Kiitos, hyvää salaattia oli. Riitti minulle hyvin päivälliseksi.:)

      Poista
  2. Enpä ole itse syönyt kvinoaa ikuisuuksiin, pitääkin lisätä se ruokalistalle :) todella kiva annos kaikinpuolin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taas oli ihan liian pitkään vain aikomuksena ostaa ja kokeilla kvinoaa. Vihdoin, kun sain ostettua, niin vielä senkin jälkeen rasia odotteli kaapissa pitkään käyttöä. Jos olisin tiennyt kuinka hyvää se on, niin kvinoaa olisi käytetty meillä jo kauan. Kannattaa kyllä taas lisäillä kvinoakin listoille.:) Kiitos.:)

      Poista
  3. Käytän quinoa paljon ja puurossa se on todella hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulta löytyy kyllä paljon kvinoareseptejä. Pitää hakea vinkkejä.:) Puuro on seuraavana kokeilussa.:)

      Poista
  4. Kvinoa on suosikkejani ,ja sitä on pakko aina olla kaapissa.Nyt viikonloppuna vietin aikaa perulaisen lääkärin kanssa,joka ei osaa englantia,ja jolle näytin kaupunkia,ja yllätys yllätys hän kertoi ettei edes Perussa joitakin vuosia sitten syöty kvinoaa muualla kuin maaseudulla.Itse sain sitä ensimmäisen kerran juuri Perussa tuttavaperheen luona.Tuo sinun salaattisi onkin Välimeren tapaan tehty;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastedes tulee meidänkin kaapista aina löytymään.:) Jännä juttu, ettei Perussa sitten kaupungeissa kvinoa kelvannut. Minulla taitaa aika usein ruoanlaitto kääntyä vähän Välimeren suuntaan.;)

      Poista
  5. Herkullisen näköinen ja ihana salaatti.:) En ole koskaan kokeillut kvinoaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Suosittelen kokeilemaan kvinoaa. Se on hyvää.:)

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää ihanalta. Granaattiomena on niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli hyvää.:) Granaattiomena on hyvää ja hienon näköistä. Harvoin vain tulee ostettua, kun suht kalliita ovat. Toisaalta yhdestäkin jo saa paljon siemeniä käyttöön.

      Poista
  7. Kvinoa on kyllä ihanaa just suutuntuman vuoksi.En ookkaan aikoihin ostanut, mutta salaateissa kans ite tykkään käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suutuntuma kvinoassa on ihan kaikkein parasta. Salaateissa ja erilaisissa täytteissä ihanaa.:)

      Poista
  8. tuo kvinoa on minulle ihan outo juttu,onko se hedelmä vai mikä?anteeksi tyhmä kysymys varmaan ;) täytyy googlettaa :D halloumi on herkkua,upea salaatti!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kvinoa on viljan tapaan käytettävä kasvi. Siitä käytetään siemenet. Ei mikään tyhmä kysymys. Nykyään tulee koko ajan kaikenlaista uutta lisää, eikä niiden perässä aina tahdo pysyä.;) Halloumi on ihanaa. Sitä mielellään aina paistelee salaateille.:)

      Poista
  9. Nami mikä kuva, nyt iskee aikas lailla kuvahaastetta kun päivät pimenee, minulla on ollut kehitteillä yhtä jos toista valaistusta, mutta katsotaan kuinka käy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Totta, kuvaaminen alkaa olla haastavaa. Kaikki ruoat pitäisi olla valoisaan aikaan tehtynä, että saisi kelvollisen kuvan. Harmi vain, ettei ruoanlaitto aina mene valoisan ajan mukaan, ja kohtahan päivät on jo todella lyhyitä. Talviaikaan jää usein reseptejä postaamatta ihan vain sen vuoksi, ettei kuvat onnistu.:( Erilaisia valoja olen myös pimeään aikaan kokeillut, mutta en vain osaa kuvata missään keinovaloissa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-