torstai 17. lokakuuta 2013

Kerrosmaljat banaani-viikuna-granaattiomenahillokkeella


Eilen oli ylimääräistä aikaa ruoanlaitosta, koska edellispäivänä keittelin ison kattilallisen hernekeittoa, joten ei tarvinnut muuta kuin lämmittää keittoa nälän yllättäessä. Niinpä pitkästä aikaa tein jälkiruokaa ja kehittelin tällaiset kerrosmaljat. Ensin leivoin jälkiruokaa varten pellillisen viipaleleipiä, ja sitten keittelin hedelmistä hillokkeen. Banaanilikööripullo on kestänyt kauan. Se ei sellaisenaan ole ollut oikein makuuni, mutta sitkeästi olen sitä ottanut tilkan silloin ja toisen tällöin. Nyt, kun pullossa alkoi vihdoin pohja häämöttää, keksin käyttää likööriä muuhunkin kuin juomiseen. Ja likööri antoikin hillokkeelle niin kivan maun, että pitää ilmeisesti hankkia uusi pullo jälkiruokatarkoitukseen. Kun keksit ja hilloke olivat sopivasti jäähtyneet, sekoittelin keskenään turkkilaista jogurttia ja kermavaahtoa. Sitten vain kaikkia aineksia kerroksittain jälkiruoka-astioihin. Tuli ihan hurjan hyvää! Kekseihin käytin CocoVin kookossokeria ja kookosjauhoja, Ne voi kuitenkin hyvin korvata tomusokerilla ja vehnäjauhoilla.

Kerrosmaljat banaani-viikuna-granaattiomenahillokkeella
(4 annosta)

Viipaleleivät:
200 g voita
75 g mantelimassaa
3/4 dl tomusokeria
3/4 dl kookossokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosjauhoja
1 dl perunajauhoja

Banaani-viikuna-granaattiomenahilloke:
1 dl hienoa sokeria
1/2 dl vettä
2 tuoretta viikunaa
1/2 dl Crème de Bananes -banaanilikööriä
1 banaani
1/2 granaattiomena

Jogurttikerma:
1 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
maun mukaan tomusokeria

Valmista viipaleleivät. Sekoita pehmeä voi ja mantelimassa tasaisesti sekaisin. Lisää tomu- ja kookossokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää taikinaan keskenään sekoitut kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa kolmeen osaan. Pyörittele osat noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi ja laita tangot uunipellille leivinpaperin päälle. Paista tankoja uunin keskitasolla 200 asteessa 12 - 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Leikkaa vinottain viipaleiksi ennen kuin kovettuu kokonaan. Mittaa kasariin sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä sokerilientä jonkun aikaa kasaan. Lisää joukkoon paloitellut viikunat ja banaanilikööri. Keitä vielä parin minuutin ajan. Ota kasari liedeltä ja lisää joukkoon viipaloitu banaani sekä granaattiomenan siemenet. Sekoita varovasti ja anna hillokkeen jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja makeuta seos oman maun mukaan tomusokerilla. Murenna viipaleleipiä jälkiruoka-astioiden pohjalle. Lusikoi päälle jogurttikermaa ja päällimmäiseksi hilloketta. Tarjoile heti.

11 kommenttia:

  1. ihana kerrosjälkkäri,eksoottinen...nam =P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tämä oli kyllä tosi hyvää. Kermavaahdon ja jogurtin sekoituskin oli niin hyvä, että ensi kerralla pitää johonkin marjarahkaan laittaa rahkan tilalle jogurttia.;)

      Poista
  2. Aivan ihanat ja olet sitten keksinyt cocovi-jutuillekin käyttöä, minulla myös muutama idea tulossa, mutta täytyy myöntää että jotkut tuotteet ovat kyllä aika haasteellisia :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Johonkin pitää saada nuo loput CocoVi -tuotteet kulumaan, ettei kalliit raaka-aineet mene ihan hukkaan. Sokeria ja jauhoa nyt on aika helppo saada moneen leipomukseen uppoamaan, mutta pakuri ja lucuma ovat pikkaisen haasteellisempia, kun ovat niin vieraita aineksia.;)

      Poista
  3. ♥aaah,miten hyvältä näyttää!!

    VastaaPoista
  4. Näyttävä jälkiruoka! Kaikki viipalepikkuleivät ovat suosikkejani. Jogurttikerma on taatusti hyvää ja raikasta, ehdottomasti kokeilen. Nyt ihmettelen, miksi en ole aiemmin kokeillut moista yhdistelmää.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kerrosjutuista saa helposti näyttäviä. Viipaleleivistä minäkin pidän. Maku ja koostumus, ja parhaana se leipomisen helppous.;) Jogurttikerma oli tosi hyvä yhdistelmä. Samaa minäkin vähän mietin, että miksi aina tulee ostettua rahkapurkki marja-/hedelmärahkoihin, kun kuitenkin jääkaapissa on aina iso purkki turkkilaista.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-