tiistai 29. lokakuuta 2013

Kardemummaiset mustikkapannukakut ternimaidosta (Pancakes)


Tänä aamuna hemmottelin vapaapäivää viettävää miestä paistamalla aamukahville mustikkapannukakkuja. Pannukakut maustoin marjojen, ja erityisesti mustikan, kanssa hyvin yhteen sopivalla kardemummalla. Taikinaan käytin ternimaitoa, joten siihen ei tarvinnut lisätä ollenkaan kananmunia. Pannukakut voi tietenkin tehdä myös tavallisesta maidosta, jolloin joukkoon pitää lisätä pari kolme kananmunaakin. Pannukakut syötiin kermavaahdon kera. Ei paljon parempaa aloitusta voisi päivälle olla.

Kardemummaiset mustikkapannukakut ternimaidosta (Pancakes)

5 dl ternimaitoa
6 - 7 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
n. 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai sulatettua voita
3 dl pakastemustikoita

Paistamiseen:
juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai voita

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon rasva sekä jäiset mustikat. Kuumenna lettupannu ja paista rasvassa taikinasta pannukakkuja. Käännä, kun alapinta saa hyvän värin ja taikinan pinta alkaa hieman kuplia. Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

12 kommenttia:

  1. Ooh mikä kuva! Nyt näitä herkkupannareita on tupsahdellut joka puolelta eteen että näitä on ihan pakko tehdä kyllä minunkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kesän jälkeen alkaa taas aamiaisellakin maistumaan tuhdimmat pannukakut. Näitä onkin aamulla kivampi paistella kuin lettuja.:)

      Poista
  2. Totta, pannukakut ovat oiva aloitus päivälle. Minä söisin niitä vaikka joka päivä, mutta en onneksi jaksa tai kerkeä paistaa niitä usein.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, eikä iske sen jälkeen nälkä tuntikausiin.:) Söisihän niitä, jos joku viitsisi paistaa, mutta taitaa olla hyvä vain, ettei tule joka päivää aloitettua pannukakuilla.;)

      Poista
  3. Kardemumma sopii yllättävän moneen! Sitä pitäisi vaan tujauttaa vähän jälkiruokaan kuin jälkiruokaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kardemumma on ihana mauste, ja sopii moneen. Olisihan sitä voinut vielä vaikka aamukahvinkin maustaa kardemummalla.:)

      Poista
  4. Kardemumma & mustikka on kyllä huippu yhdistelmä. Toimii jäätelössäkin loistavasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Jäätelö olisi varmasti huippuhyvää.:)

      Poista
  5. Eihän tuosta voi aamupala enää parantua! Kuvatkin näyttää niin herkullisilta! :) Itsekin käytän kardemumma ja mustikan yhdistelmää useasti mm. piirakoissa ja välipalana rahkan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä pannukakkuja on kiva syödä aamiaisella.:) Mustikan ja kardemumman yhdistelmää tulee usein käytettyä. Puolukka on toinen, mille kardemumma hyvin sopii.:)

      Poista
  6. Oooo la laa....mikä päivän aloitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistuuhan ne pannukakut muulloinkin kuin vain aamulla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-