tiistai 29. lokakuuta 2013
Kardemummaiset mustikkapannukakut ternimaidosta (Pancakes)
Tänä aamuna hemmottelin vapaapäivää viettävää miestä paistamalla aamukahville mustikkapannukakkuja. Pannukakut maustoin marjojen, ja erityisesti mustikan, kanssa hyvin yhteen sopivalla kardemummalla. Taikinaan käytin ternimaitoa, joten siihen ei tarvinnut lisätä ollenkaan kananmunia. Pannukakut voi tietenkin tehdä myös tavallisesta maidosta, jolloin joukkoon pitää lisätä pari kolme kananmunaakin. Pannukakut syötiin kermavaahdon kera. Ei paljon parempaa aloitusta voisi päivälle olla.
Kardemummaiset mustikkapannukakut ternimaidosta (Pancakes)
5 dl ternimaitoa
6 - 7 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
n. 1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai sulatettua voita
3 dl pakastemustikoita
Paistamiseen:
juoksevaa kasvirasvavalmistetta tai voita
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon rasva sekä jäiset mustikat. Kuumenna lettupannu ja paista rasvassa taikinasta pannukakkuja. Käännä, kun alapinta saa hyvän värin ja taikinan pinta alkaa hieman kuplia. Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kanssa.
Tunnisteet:
Aamiainen & brunssi,
Jälkiruoat,
Makeat leivonnaiset,
Ruoka,
Välipalat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ooh mikä kuva! Nyt näitä herkkupannareita on tupsahdellut joka puolelta eteen että näitä on ihan pakko tehdä kyllä minunkin. :D
VastaaPoistaKiitos.:) Kesän jälkeen alkaa taas aamiaisellakin maistumaan tuhdimmat pannukakut. Näitä onkin aamulla kivampi paistella kuin lettuja.:)
PoistaTotta, pannukakut ovat oiva aloitus päivälle. Minä söisin niitä vaikka joka päivä, mutta en onneksi jaksa tai kerkeä paistaa niitä usein.;)
VastaaPoistaNiin on, eikä iske sen jälkeen nälkä tuntikausiin.:) Söisihän niitä, jos joku viitsisi paistaa, mutta taitaa olla hyvä vain, ettei tule joka päivää aloitettua pannukakuilla.;)
PoistaKardemumma sopii yllättävän moneen! Sitä pitäisi vaan tujauttaa vähän jälkiruokaan kuin jälkiruokaan. :)
VastaaPoistaKardemumma on ihana mauste, ja sopii moneen. Olisihan sitä voinut vielä vaikka aamukahvinkin maustaa kardemummalla.:)
PoistaKardemumma & mustikka on kyllä huippu yhdistelmä. Toimii jäätelössäkin loistavasti :D
VastaaPoistaNiin on. Jäätelö olisi varmasti huippuhyvää.:)
PoistaEihän tuosta voi aamupala enää parantua! Kuvatkin näyttää niin herkullisilta! :) Itsekin käytän kardemumma ja mustikan yhdistelmää useasti mm. piirakoissa ja välipalana rahkan kanssa. :)
VastaaPoistaKyllä pannukakkuja on kiva syödä aamiaisella.:) Mustikan ja kardemumman yhdistelmää tulee usein käytettyä. Puolukka on toinen, mille kardemumma hyvin sopii.:)
PoistaOooo la laa....mikä päivän aloitus.
VastaaPoistaJa maistuuhan ne pannukakut muulloinkin kuin vain aamulla.:)
Poista