lauantai 26. lokakuuta 2013

Kaakaokakku


Mimmin keittiöstä löysin viikolla hyvän kakkuohjeen, jota oli hetimmiten kokeiltava. Pidän näistä vaivattomista resepteistä, missä taikinan teko on helppoa eikä vaadi montaa eri vatkausta ja seosten yhdistelyjä. Alkuperäisen reseptin mukaan kakkutaikinaan voi lisätä halutessaan punssia. Minä laitoin rommia, ja varmasti mm. viski toimisi yhtä hyvin. Kakusta tuli mehevää ja ihan suklaakakun veroista, vaikka se onkin vain kaakaojauheesta tehtyä. Tämä kakkuresepti jää meillä vakiokäyttöön.

Kaakaokakku

3 dl maitoa
1 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
180 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vanilliinisokeria
(2 - 3 rkl punssia, rommia, viskiä tms.)

Mittaa maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan. Kiehauta, ja nosta jäähtymään. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne keskenään. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen ja laita muutama lusikallinen jauhoja aina välillä, niin taikina ei juoksetu. Yhdistä seokseen kylmä maito-sokeri-kaakaoseos, jauhot ja halutessasi alkoholi, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, tasoita pinta ja laita kakku paistumaan aluksi 150 asteiseen uuniin alatasolle. Anna kakun paistua rauhassa ja nosta loppupuolella lämpöä tarvittaessa hieman korkeammaksi n. 175 asteeseen. Kypsennysaika on n. 60 - 70 min. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla, mutta varo paistamasta kakkua liian kuivaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 5 min. ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilän tms. päälle. Jäähdytä kakku hyvin.

18 kommenttia:

  1. Vaikuttaa hyvältä ja pitää kokeilla heti tänään, kun kaikki ainekset on valmiina kaapissa.:)
    Mulla olisi yksi toivomus...sulla on niin paljon IHANIA makeitten leivonnisten ohjeita:) mutta , kun niitä alkaa selailemaan etsimisessä menee aikaa. Voisitko mitenkään lajitella niitä eri kategorioihin... silloin etsiminen olisi helpompaa. Kiitos jo etukäteen.:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Hyvää kakkua tulee ja siitäkin kiva, että tähän useimmiten ne ainekset kotoa löytyy.:) Mukava saada välillä myös parannusehdotuksia, kiitos.:) Ymmärrän hyvin pointtisi. Väistämättä aikaa myöden eri kategorioista tulee tosi pitkiä. Tietysti näitäkin voisi laittaa omiinsa, täytekakkuihin, hyydykekakkuihin, piirakoihin yms., mutta mahtaakohan tuosta kategorialistasta tulla sitten liian pitkä? Varmaan pitäisi sitten muitakin kategorioita vielä lajitella pienempiin osiin, että linja olisi yhtenäinen. Pitää miettiä asiaa. Jonkinmoisen työnkin muutos teettää, kun kaikkiin pitäisi yksitellen uudet kategoriat lisätä. Mutta harkitaan.;) Ja lisää ehdotuksia otan mielelläni aina vastaan.:)

      Poista
    2. Minäkin tässä yksi päivä kolusin täällä (etsin olisiko sulla pizzaan mitään ihanaa tomaattikastiketta) ja mielessä kävi, että olisi kiva jos sulla olisi se haku-toiminto. Sun olisi se helppo lisätäkin tänne kun noiden kategorioiden sumplimisessa sulla menisi aika kauan aikaa. Se olisi kyllä kiva lisäys :)

      Poista
    3. Pitää katsoa tuota haku-toimintoa, jos sellaisen osaisin tänne laittaa. Kiitos vinkistä. Kuulostaa simppelimmältä ja helpommalta toteuttaa kuin kategoriamuutokset.:) Ainakin Denniksen pizzan yhteydessä on myös kastikkeen ohje.;) http://maistuisvarmaansullekin.blogspot.fi/2013/09/pizza-denniksen-tapaan.html

      Poista
  2. Minä tein tällä ohjeella jo myös punssin makuista kakkua ja punssin mausta kun tykkään leivonnaisissa, oli se minusta kaksin verroin parempaa mitä ilman... mukava kuulla, jotta ohje on sellanen, että sillä haluaa muutkin tehä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punssin makukin on ihana. Sitä pitää joku kerta ostaa leivonnaisia varten. Nyt piti tyytyä siihen mitä kotona on, mutta pidän kyllä romminkin mausta.;) Tämä ohje on kyllä juuri sellainen millaisia kakkuja tykkään tehdä. Helppo, mutta loistava lopputulos.:)

      Poista
  3. Niin ja ihanan näköinen ja kuuloinen kakku! Katselin tuota jo Mimmilläkin. Pitää kokeilla :)
    Tosi kauniit astiat sinulla! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tosi hyvää kakkua on. Mimmiltä löytyy aina hyvät kahvikakkuohjeet. Suosittelen kokeilemaan.:) Kiitos, tilasin astiaston joskus parikymmentä vuotta sitten Hobby Hallista. Paljon ennen kuin oli tietoakaan omaan kotiin muuttamisesta.;) Ihana 12 hengen astiasto, kahvikupit tasseineen ja kakkulautasineen, kahvi- ja kermakannut, sokerikko, matalat ja syvät lautaset, pari tarjoiluvatia sekä kannellinen tarjoilukulho.:)

      Poista
  4. Olen saanut samanlaisen reseptin entiseltä työkaveriltani ja muistan että se oli todella hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvä kakku tällä ohjeella tulee. Vie hyvin suklaan nälänkin.:)

      Poista
  5. Ihanan mehevän näköinen kakku. :)

    VastaaPoista
  6. Minäkin kehun noita kauniita astioitasi. Hempeä ruusukuvio toimii aina. Ihanat on.:)
    Tämä kakku oli tosiaan helppo tehdä ja lopputulos oli mehevä. Tätä voisi tehdä uudelleenkin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon ruusukuviointiin itsekin ihastuin aikoinaan, ja astiasto oli kaiken lisäksi todella halpa. Ei sitä voinut jättää hankkimatta.:) Hyvä kakku on, ja varmasti tulee tehtyä toistekin.:)

      Poista
  7. oi että,ihanaa...tätä on kokeiltu jo blogissa jos toisessa,joten minun täytyy myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä sinunkin pitää tätä nyt kokeilla, kun niin moni kehuu kakkua hyväksi. Ja sitähän se on.:)

      Poista
  8. No niin, ssiiri vei sanat suusta :) Ajattelin jus samoin kun näin kakkpalan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehevää ja hyvää, ja ihanan helppo tehdä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-