perjantai 25. lokakuuta 2013

Ananashillo


Ajattelin ensin tehdä tuoreesta ananaksesta pitkästä aikaa herkullisen keikauskakun. Mieleni muuttui ja suunnittelin jo kokeilevani jonkinlaista jäädykettä, kunnes lopulta kuitenkin keittelin ananaksen hilloksi. Joukkoon laitoin myös reilun kokoisen sitruunan raastetun kuoren sekä siitä puserretun mehun antamaan hillolle myös hieman hapokkuutta. Lisämakua hilloon tuovat jouluiset mausteet, kaneli ja tähtianis. Viikonlopuksi pitäisi leipoa täytekakkua, ja ehkä ananashillo päätyy kakun täytteeksi. Tai sitten ei. Mieli voi matkan varrella muuttua vielä montakin kertaa...

Ananashillo

1 tuore ananas
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl vettä
1 kanelitanko
3 tähtianista
n. 500 g hillosokeria

Kuori ananas ja poista kova keskusta. Paloittele ananas kattilaan ja lisää joukkoon sitruunan raastettu kuori ja mehu, sekä vesi. Lisää joukkoon kanelitanko ja tähtianikset. Keitä seosta n. 30 minuuttia, kunnes ananas alkaa pehmetä ja muuttaa väriään. Poista kanelitanko ja tähtianikset, ja soseuta hillo sauvasekoittimella. Joukkoon saa jäädä sattumiakin. Lisää soseeseen hillosokeri ja keitä vielä n. 10 minuuttia. Anna hillon jäähtyä n. 30 minuuttia välillä sekoitellen. Purkita hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin.

12 kommenttia:

  1. Ananashilloa en oo tainnu koskaan syödä. Olis loistava lisä johonkin brownien tapasen jälkkärin sisällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen aiemmin tehnyt tulista hilloa ananaksesta ja habaneroista, nyt piti sitten kokeilla vähän normaalimpaa hilloa.;) Oikein sellaisen suklaisen brownien kanssa olisi varmasti mahtavaa.:)

      Poista
  2. Jotain ananastäytettä suurtalouksille olen joskus maistellut.....ananasfaneja kun ollaan, niin voisikin tällaista tehdä vaikka paahtoleivälle siveltäväksi. Mää tein ekaa kertaa nyt lomalla ananaskiisseliäkin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananaksesta meilläkin tykätään, ja usein tulee tuoreitakin ostettua. Senpä vuoksi välillä niistä pitää kehitellä jotain uutta, vaikka syöhän niitä mielellään ihan sellaisenaankin. Tämä sopisikin hyvin myös paahtoleivälle. Ananaskiisseli pidetään mielessä seuraavien ananaksien varalle.:)

      Poista
  3. Ananashilloa saa täältä kaupasta mutta tekisin sitä itse ellei tuore ananas olisi niin kallista täällä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältäkin varmaan jostain löytyy valmistakin hilloa. Erilaisia hilloja nykyään löytyykin ihan kiitettävästi myös eksoottisemmista aineksista. Täällä tuore ananas maksaa usein 99 senttiä kiloa. Tosi edullista, joten usein tulee ostettua.

      Poista
  4. Kaikki tähtianisreseptit kiinnostavat... Olen jäänyt tuohon mausteeseen ihan koukkuun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähtianis on ihana. Hieno maku ja ulkomuotokin upea.:)

      Poista
  5. Onpa ihana hillo! Tykkään ananaksesta paljon.:) Se sopii niin suolaiseen kuin makeaankin, ja on kauniin värinen ja hyvänmakuinen.:) Ihanasti alkaisi aamu, jos saisi paahtoleivän kanssa tätä syödä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ananas on ihanaa, ja tästä hillosta tuli tosi hyvää, raikasta. Onneksi ihan kaikki hillo ei mennyt kakun väliin, mutta voisi tätä kohta jo tehdä uudelleenkin.:)

      Poista
  6. Ihanaa, nam ja se linkittämäsä ruusunterälehtihillo-ohje, huoh miten ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä tuli tosi kivan makuista. Teen varmasti uudelleenkin.:) Ruusunterälehtihilloa kannattaa myös tehdä, jos vain sopivia, myrkyttömiä ruusuja on saatavilla.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-