torstai 5. syyskuuta 2013

Toffeeomenahillo uunissa


Uunissa tehtävän omenahillon resepti on löytynyt täältä. Hillon mausta tulee uunissa hieman toffeemainen. Omasta hilloerästäni tuli kullankeltaista tummempaa, mutta väriin tietenkin vaikuttaa paljon myös käytetty omenalajike. Punaposkisemmista tulee tummempaa, vaaleista taas tietenkin vaaleampaa. Hillolleni olisi kuitenkin riittänyt lyhyempikin muhimisaika, jotta se olisi jäänyt hieman juoksevammaksi. Nyt hillo on pitkän kypsentämisen jälkeen paksua kuin marmeladi, mutta ei se makua haittaa. Ainoastaan sitä voi olla vain hieman hankala levittää vaikkapa kääretorttupohjalle.

Toffeeomenahillo uunissa

5 l omenalohkoja
n. 3 - 4 dl vettä
sokeria maun mukaan

Lohko puhtaat omenat kuorineet. Poista siemenkodat. Keitä omenoita ja vettä kattilassa 15 minuuttia. Soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi, ja lisää sokeri. Kaada sose uunivuokaan ja kypsennä 225 asteessa 1 - 2 tuntia, kunnes väri muuttuu kullankeltaiseksi ja maku toffeemaiseksi. Muista sekoittaa hilloa pohjiaan myöten useamman kerran kypsentämisen aikana! Purkita valmis hillo kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin, tai pakasta rasioissa.

12 kommenttia:

 1. Ennen viime vuotta en edes tiennyt, että hilloa voi tehdä uunissa. Toffeemainen maku kyllä kiinnostaa, tämähän on varmasti ihanan makuinen hillo!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kätevää on hilloa uunissakin tehdä. Ja maut syvenee, kun hyvän aikaa hillo siellä muhii.:)

   Poista
 2. kuullostaa namilta ja on kyllä hyvännäköistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän paksuhkoa hilloksi, pitäisi olla tarkempi kypsennysajan kanssa, mutta hyvää kuitenkin.:)

   Poista
 3. Tätä pitääkin joskus kokeilla!Varmaan vähän sama juttu,mikä syntyy kun valkosuklaata paahdetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunissa paahtaen saa kyllä makuja ihan eri tavalla esille kuin hellalla keittämällä. Valkosuklaan paahtamista pitäisi joku kerta kokeilla. Sitä on monessa paikassa kehuttu.:)

   Poista
 4. mahtavaa - tämä menee kokeiluun :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile vaan, uuni antaa hillolle pikkaisen intensiivisemmät maut kuin pelkkä keittäminen.:)

   Poista
 5. NAmin kuuloista - ollaan menossa hakemaan viikonloppuna isovanhemmilta omenoita, joten ehkäpä Copycatille tuleekin töitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppuhillo on hyvää ja uunissa tehdyssä maut tulevat entistä paremmin esille. Copycat vaan hommiin!:)

   Poista
 6. Meidän naapurin mummo keittää aina omppuhillot uunissa, munkin piti mutta omenat loppui kesken :D
  Kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha tapahan tuo uunissa valmistuskin on. Voi olla, että uunissa hilloja on keiteltykin jo ennen helloja.:) Ei ole kovin hyvä omppuvuosi tänä vuonna. Ainakaan meillä päin. Pieni sato ja hieman huonolaatuisia. Ja linnut käyvät nokkimassa puussakin olevat omenat. Monesta omenasta on puolet jo nokittu puussa pois.

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-