maanantai 16. syyskuuta 2013

Kookospannacotta paseeratulla tyrnillä


Meidän nuoret tyrnipensaat antoivat tänä vuonna huikean sadon. Sain marjoja peräti reilut kaksi desiä. Tänään maltoin käyttää puolet marjoista jälkiruoan tekoon. Kookospannacottien päälle paseerasin ohuet kerrokset tyrniä. Kermaisen pehmeää, kookokselta maistuvaa makeaa pannacottaa ja kirpeää tyrniä. Oiva yhdistelmä. Uutta tyrnisatoa odotellessa loppuja marjoja varjellaankin pakastimessa kuin kruununjalokiviä. 

Kookospannacotta paseeratulla tyrnillä
(3 - 4 annosta)

Kookospannacotta:
1 prk (400 ml) kookosmaitoa
3/4 dl sokeria
3 - 4 liivatelehteä (riippuen sitruunamehun määrästä ja halutusta koostumuksesta)
yhden sitruunan mehu

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kattilassa kookosmaito ja sokeri. Anna jäähtyä. Kiehauta sitruunamehu. Puserra liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota yksitellen kuumaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos kookosmaitoon ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada seos tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Paseerattu tyrni:
1 dl tyrnimarjoja
1/2 dl vettä
1/2 - 1 dl tomusokeria

Mittaa kattilaan tyrnit ja vesi. Kiehauta ja keittele hiljakseen n. 10 minuuttia. Paseeraa seos siivilän läpi ja lisää joukkoon tomusokeria oman maun mukaan. Kiehauta uudelleen, kunnes sokeri sulaa joukkoon, ja seos kiehuu pikkaisen kasaan. Jäähdytä hieman ja lusikoi paseerattua tyrniä varovasti hyytyneiden kookospannacottien päälle.


P.s. Jokuset ovatkin jo saattaneet huomata blogin vasemmassa ylälaidassa Instagram -kuvakkeen. Nyt blogia voi halutessaan seurata myös sitä kautta. Instagramin puolelta löytyy aina vähän muutakin kuin mitä blogiin asti päätyy...

29 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta, tuota täytyy ehdottomasti kokeilla! Meillä taas tyrniä tulee sen verran, ettei edellisiä ole ehtinyt pakkasesta vielä edes käyttää. Sitä ei kuitenkaan ihan mahdottomia määriä mene vuodessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hyvä jälkkäri oli.:) Minä elättelen siinä toivossa, että meilläkin vielä joskus tyrniä enemmän riittää, kunhan pensaat tuosta kasvavat. Aika riittoisiahan nuo marjat ovat.:)

      Poista
  2. voi että onkin ihanan näköistä ja kuuloista! tyrni onkin sellaista harvojen herkkua... sen meidän "yhden sitruunan vuodessa tuottavan" sitruunapuun sadonkorjuun jälkeen on jokseenkin lohdullista kuulla, ettei aina onnistuta muidenkaan keittiöissä ja puutarhoissa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kivasti sopii nämä maut yhteen, ja tyrnissä ihana väri. Oikeastaan parin desin sato oli ihan hyvä, kun ottaa huomioon pensaiden iän ja koon.;) Ensi vuonna voi jo tähdätä kolmen desin satoon. Ehkä teidänkin sitruunapuu tuottaa jo kohta hedelmää kaksin kappalein.;D

      Poista
  3. Nam, tätä kokeilen ilmanmuuta. Tyrniä ei ole, mutta jollain muulla marjalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin voi jotain muutakin marjaa käyttää. Nyt puolukka-aikaan puolukkakin olisi varmasti vallan mainio.:)

      Poista
  4. Ihanan näköinen annos ja varmasti maut sopivat hyvin yhteen. Tyrni pensaat ei valitettavasti meidän pihalle mahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hienosti sopii yhteen, pehmeää kookosta ja kirpeää tyrniä.:) Ei meillekään ole meinannut mahtua, mutta olen ne vähän väkisin tunkenut ihan tontin laidalle, ojan pientareelle.;)

      Poista
  5. Näyttääpä ihanan raikkaalta..

    VastaaPoista
  6. Kaunis kuva ja asetelma! Minullakin suunnitteluasteella tyrnijälkiruokia.:) Kiva tuo lempeä kookos kirpeän tyrnin seuralaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ehkä löydän sinulta hyvän vinkin, mihin maltan käyttää nuo loput marjat.;)

      Poista
  7. Todella ihanan näköistä! Niin kauniit kuvat :)
    Tyrni on kultaakin kalliimpaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Ei mikään ihme, että tyrnissä on hintaa. On meinaan aika ikävä poimittava. Piikit pisteli jatkuvasti, vaikkei tuon enempää ollut poimittavaa.;)

      Poista
  8. Onpas hyvän näköistä! Olen hiljattain saanut tietää tyrnin terveyshyödyistä ja tämä on mielestäni oivallinen tapa sitä hyödyntää. Harmi, että meillä ei sitä kasva :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tyrni on tosi terveellinen marja. C-vitamiiniakin siitä saa paljon. Kiva olisi saada nuo omat pensaat kasvamaan niin, että saisi kunnon sadon. Ostaa ei kauheasti malta.

      Poista
  9. Mmmmmhh... Tyrni ja kookos kuulostaa tosi hyvältä yhdistelmältä :)

    VastaaPoista
  10. Meillä taas tyrniä piisaa kuhan vaa jaksaa poimia. Tyrniä kookoksen kanssa on kokeilematta,muta kuulostaa tosi hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi kiva, kun tyrniä olisi paljon käytettävissä. Mutta ehkä vielä jonain päivänä, kunhan malttaa odottaa pensaiden kasvamista.;) Kookoksen kanssa sopii oikein hyvin yhteen.:)

      Poista
  11. Vitsit, että näyttää hyvältä. Mulla on vähän sekavat tunteet kookoksen makua kohtaa, mutta tyrnin kanssa se varmaan passaa aika hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kookoskin tuntuu olevan yksi sellaisista, joka vähän jakaa mielipiteitä. Tyrnin kanssa kuitenkin sopii oikein hyvin. Kookos antaa tälle jälkiruoalle pehmeän maun ja se taittaa hyvin tyrnin kirpakkuutta.:)

      Poista
  12. Ihana jälkiruoka ja myös silmänruokaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli hyvää ja ihana väri on tyrnissä.:)

      Poista
  13. Vaan onpas ihanaa herkkua ja kaunistakin vielä.

    VastaaPoista
  14. Voi jestamandeera miten hyvännäköinen herkku! Ja mun pitäisi saada tyrnejä tänään, heti testaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Olihan tämä hyvää.:) Voi, saisipa jostain tyrnejä. Desillä ei talven mittaan pitkälle pötkitä.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-