torstai 8. elokuuta 2013

Vaniljainen marjahyytelökakku


Tällainen yksinkertainen hyytelökakku valmistuu helposti ja melko vähistä aineksista. Hyytelötäyte on ihanan pehmeää ja kirpeähkö kiille sopii sen kanssa hyvin yhteen. Punaherukkamehua ei ollut valmiina, mutta tein mehua äkkiä keittämällä kattilassa pienen määrän punaherukoita vesitilkan kera. Liemen siivilöin talteen ja kiehautin vielä sopivan sokerimäärän kanssa. Näin mehusta tuli kauniin punaista.

Vaniljainen marjahyytelökakku

Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
n. 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täyte:
1 prk Flora Vispiä
2 prk Flora Vanillaa
tomusokeria
1/2 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä

Kiille:
2 dl punaherukkamehua
2 liivatelehteä

Koristeluun:
tuoreita marjoja
sitruunamelissan lehtiä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6 - 8 min. Jäähdytä pohja. Poista pohja leivinpaperista ja leikkaa pohjasta irtopohjavuokaan vuokaa apuna käyttäen kakkupohja. Kostuta pohja kevyesti vaniljamaidolla. Vaahdota Flora Vispi ja Flora Vanillat vaahdoksi ja makeuta maun mukaan tomusokerilla. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta sitruunamehu ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon. Kaada seos irtopohjavuokaan ja laita kakku hyytymään jääkaappiin n. 4 tunniksi. Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta tilkka punaherukkamehusta ja liuota siihen ylimääräisestä vedestä puserretut liivatteet. Lisää joukkoon loppu mehu ja anna liivateseoksen hieman jäähtyä. Lusikoi kiille hyytyneen kakun päälle varovasti lusikalla vaimentaen. Laita kakku viileään vielä kiilteen hyytymisen ajaksi. Poista kakku vuoasta ja koristele marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

17 kommenttia:

  1. Tosi suloisen näköinen koristelu ja ihanat on mautkin.:) Tuoreilla marjoilla saa näyttävyyttä leivonnaisiin ja minusta luonnosta hankitut koristeet ovatkin kaikkein parhaimpia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tuoreet marjat ja hedelmät ovat kaikkein parhaita koristeita minustakin. Onhan ne paljon terveellisempiäkin kuin jotkut marsipaani-/sokerimassakoristeet, vaikka hienoja ja upeita nekin ovat, jos niitä vain osaa tehdä.:) Olen kuitenkin huomannut, että parhaiten kauppansa tekevät kakut, joissa ainekset ovat luonnosta.;)

      Poista
  2. Oioi, kuinka kaunis. Herkullisen näkönenkin:)

    VastaaPoista
  3. Oi vitsi kuinka kaunis ja herkullisen näköinen kakku!! :)

    VastaaPoista
  4. Kerrassaan kaunis kakku! Tuo on täydellinen juhlakakku. Vau. Pikkaisen kirpeä punaherukka ja vaniljainen täyte on upea yhdistelmä. Meillä myyrät söivät viime vuonna punaherukan juuret ja punaherukat kuolivat, joten tänä vuonna ei marjoja saatu. Ehkä saamme uudet puskamme tuottamaan jo ensi kesänä edes vähäsen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Hyytelökakuista saa helposti juhlavan näköisiä. Kauniin värinen kiillekerros täytteen päälle ja koristeeksi jotain tuoretta. Kirpeän ja makean yhdistelmä toimii aina. Myyrät ovat ilkeitä riesoja. Aina jotain meilläkin tuhoavat talven aikana. Tänä vuonna herukkasato tuntui jäävän normaalia pienemmäksi, mutta omiin tarpeisiin kuitenkin saatiin riittävästi, koska pensaita on monta. Nyt pensaisiin on iskenyt karviaispistiäiset ja niistä yritän päästä eroon.

      Poista
  5. Epäilen suuresti, että tämä kakku saa aika paljon kommentteja! ;D Kakku on todella hieno ja siisti. Tuo punainen sävy on upea. Nuo marjat on kyllä mahdottoman kauniita koristeita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus nopeasti muuten vain kyhätyt kakut onnistuvat yli odotusten. Tämä lähti vuoasta hyvin siististi pois, vaikkei ollut mitään reunajuttuja apuna. Tosi nätti punainen sävy tuli "pikamehusta".:)

      Poista
  6. Vallan mahottoman kaunis ja suorastaan tyylikäs...olisit saanu tulla leivoskeleen mun popup kahvilaan joka huomenna ja aikasmoinen kiirus :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Popup kahvila teettää taatusti paljon työtä, kun pitää monenlaista leipoa.

      Poista
  7. Niin kauniin värinen kakku ja tuoreet marjat näyttää kyllä niin hyviltä kakkujen ja leivoksien päällä :-)

    VastaaPoista
  8. Hei,miten kiille reagoi tuoreisiin marjoihin?Eli kestääkö "värjäämättä"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, kestääkö kiille noita tuoreita marjoja päällään? Kestää. Ja varmuudeksi voi marjat lisätä päälle vasta lähellä tarjoilua.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-