perjantai 9. elokuuta 2013

Kanttarellipatee


Kanttarellipatee maistuu ihan sellaisenaan, ruoan lisukkeena tai vaikka leivän päällä. Helpon ja nopean pateen voi tehdä myös muista sienistä.

Kanttarellipatee

200 g kanttarelleja, joista ylimääräiset nesteet paistettu pois
1 sipuli
2 rkl voita
3 kananmunaa
1 1/2 dl kuohukermaa
suolaa
jauhettua valkopippuria
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulisilppu pannulla voissa pehmeäksi. Lisää kanttarellit ja paista vielä hetki. Kaada sieni-sipuliseos monitoimikoneeseen ja hienonna. Lisää kananmunat ja kerma. Mausta suolalla, valkopippurilla sekä persiljalla. Kaada seos uunivuokaan kypsennä uunin keskitasolla 180 asteessa 20 - 30 min., eli kunnes seos on hyytynyt. Jäähdytä.

14 kommenttia:

  1. Täydellistä! Pala leipää,pala tätä ja pari siivua rapeaa pekonia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinäpä sen sanoit. Rapea pekoni kruunaa koko herkun. Ei ole tullut itselleni ollenkaan mieleen, vaikka pekonia nykyään kuluukin.:)

      Poista
  2. Voisiko käyttää herkkusieniä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tähän voi hyvin kokeilla muitakin sieniä. Herkkusieniä, suppilovahveroita jne.

      Poista
  3. Huoh, kun olisi kanttarelleja, taitaa tie johtaa kohti sokosherkkua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanttarelleja ja muita sieniä minäkin taas kaipailen. Täytyisi ehtiä metsään. Nyt on ainakin pari päivää satanut ja ollut tosi lämmintä, niin luulisi tekevän sienille hyvää.:)

      Poista
  4. ♥ nam, no kyllä varmaan maistuis mullekkin!

    VastaaPoista
  5. Viikon päästä alkaa kahden viikon loma, toivottavasti nyt kerkeän sinne sieneen.;) Kummasti se viikonloppu taas vierähti pihatöitä tehdessä eikä aika oikein tuntunut edes riittävän!:) Pateeta täytyisikin tehdä todella pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari päivää sitten kiertelin lähimetsän ja löysin pussillisen kanttarelleja. Tatteja on ollut vielä ihmeen vähän, mutta jos tilanne nyt muuttuisi, kun on saatu joka päivä vettä. Ja kohtahan jo suppilovahverotkin ilmestyy.:) Päivät menevät ihan hirmuista vauhtia. Viikko on aina äkkiä ohi, ja kohta jo taas tämä kesäkin.

      Poista
  6. Näyttää todella herkulliselta :) sieniresptit ovat aina tervetulleita. Sinulla on mielenkiintoisia ja omanlaatuisia reseptejä, joten rupesin minäkin lukijaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sienireseptejä ei ole koskaan liikaa, kun sieniä tulee paljon käytettyä. Kiva, kun liityit lukijaksi.:)

      Poista
  7. Pienoisen sieni-innostuksen valtaamana laitan tämän ohjeen ehdottomasti korvan taa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieni-innostus on hyvä innostus. Hyvä harrastus, mistä saa liikuntaa luonnossa sekä herkkuja ruokapöytään.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-