perjantai 19. heinäkuuta 2013

Täytetyt bataatit


Jotain ruokaa täytyi tällekin päivälle kehitellä, koska pitäähän ihmisen syödä. Piti jo aikaa sitten grillata bataatteja, mutta grillaaminen on nyt jäänyt vähille ajan puutteen vuoksi. Siispä kokkasin tänään bataatit pois keittiöstä pyörimästä, ja tein niistä täytettyjä. Makean bataatin kanssa tykkään valkosipulista ja chilistä, joten täytteeseen tuli tietenkin myös niitä.

Täytetyt bataatit

tilkka ruokaöljyä
2 isoa bataattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 prk Rainbow chilitonnikalaa
savusuolaa
mustapippuria myllystä
timjamia
2 kananmunan valkuaista
n. 2 dl juustoraastetta

Pese bataatit hyvin ja kuivaa pinta. Leikkaa bataatit pituussuunnassa halki kahteen osaan. Sivele bataattien pinnat ruokaöljyllä ja laita bataatit leikkuupinta ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman savusuolaa ja mustapippuria. Kypsennä bataatteja uunissa 200 asteessa n. 1 tunti, eli kunnes bataattien sisus on kunnolla pehmennyt. Kuori ja hienonna sillä välin sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota sipulisilppu pannulla tilkassa öljyä pehmeäksi. Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy pois ja silppua joukossa olevat kokonaiset chilit. Ota pehmenneet bataatit uunista. Koverra lusikalla pehmeä sisus pois ja sekoita siihen tonnikala chileineen sekä sipulit. Mausta seos savusuolalla, mustapippurilla sekä timjamilla. Jaa seos takaisin bataattien kuoriin. Sekoita keskenään kananmunan valkuaiset ja juustoraaste. Levitä juustoseos bataattien pinnalle ja laita bataatit uuniin grillivastuksen alle, kunnes pinta saa väriä.

5 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen! Meillä kun ei käytetä perunoita ollenkaan, vaan aina bataatteja, niin tää tois vaihtelua. Jep, jep!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile. Sinä mieleeni muistuitkin tätä tehdessä.;) Bataatin joukkoon voi sekoitella täytteeksi ihan mitä itse haluaa ja eri täytteillä saa aina vaihtelua.:) Tällä kertaa meillä mentiin nyt näin, kun ei kaapeista tuon kummempia aineksia oikein löytynyt.;)

      Poista
  2. Minä myös aion kokeilla näitä...tai jotain tämän kaltaisia...kun tahtoo ohjeet aina muuntautua mitä kaapista löytyy-periaatteella....chilejä olis tulossa paljon, kunhan vaan kypsyisivät. Kyllä on juustopinta paljon mehevämmän ja herkullisemman näköinen munalisällä/valkuaislisällä. Joskus kauan aikaa sitten jossain valion lehtisessä oli kuvat juustokuorrutusksesta ilman mitään, keltuaisella, koko munalla, vaahdotetulla valkuaisella... siinäpä saikin vertailla lopputuloksia.

    VastaaPoista
  3. Kyllä ihmisen syödä täytyy, ja välillä on aikamoinen keksiminen sen kanssa, että mitä sitä tänään syötäisiin. Onneksi minulla on nämä vakkariblogit, joista tulen aina ensimmäisenä etsimään vinkkiä.;)

    VastaaPoista
  4. voi miten hyvä idea,bataatti on herkkua,sitä tulee tehtyä usein uunissa tai soseena

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-