keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Raikas kesäsalaatti


Kasvimaaltakin alkaa jo löytyä aineksia kokattavaksi asti, vaikka kylvöt jäivätkin tänä keväänä todella myöhäiseksi. Tänään keräsin vähän aineksia lisukesalaattia varten. Salaatista tuli hyvää ja raikasta. Kastike vain kannattaa lisätä salaattiin juuri ennen tarjoilua, koska se alkaa helposti vettyä muiden ainesten joukossa.

Raikas kesäsalaatti

pala varhaiskaalia
muutama retiisi
pätkä kurkkua
kaksi keitettyä kananmunaa

Kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl Dijon -hunajasinappia
1 rkl juoksevaa hunajaa
maun mukaan suolaa
mustapippuria myllystä
kiinansipulia tai ruohosipulia
lehtipersiljaa

Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Siivuta retiisit mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi, ja sekoita ainekset keskenään tarjoiluvadilla. Sekoita sinappi ja hunaja kermaviilin joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon hienonnettua kiinansipulia tai ruohosipulia sekä hienonnettua lehtipersiljaa. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon ja koristele salaatti kanamunalohkoilla sekä hienonnetulla kiinansipulilla tai ruohosipulilla sekä lehtipersiljalla.

10 kommenttia:

  1. Oi,mukava toi kastike. Varmasti raikas salaatti. Dijon sopii kyllä kaikkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukas oli kastike. Varsinkin ennen vanhaan on paljon tehty kermaviilipohjaisia kastikkeita salaateille. Dijon on ihan huippua!:) Ja salaatista tuli hyvän raikas, kanan lisukkeena syötiin.:)

      Poista
  2. Herkullinen salaatti jälleen, nam.:) Meilläkin on paljon kulunut saalatteja tänä kesänä, nyt ne tuntuvat maistuvan parhaiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvää oli näinkin yksinkertaisilla aineksilla.:) Salaatit tekevät helteillä kauppansa. Ei kauheasti kaipaa tuhteja ja kuumia ruokia.

      Poista
  3. Tätä pitääkin testata, perussalaatti tulee jo korvista ulos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa vaihtelua on perussalaateille. Testaa pois.:)

      Poista
  4. Tosi ihanan herkullisen näköstä:)

    VastaaPoista
  5. Näyttääpä herkulliselta. Kananmuna oiva lisä kaalisalaattiinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kananmuna sopii melkein salaattiin kuin salaattiin. Tähänkin toi juuri sopivan lisän. Olisi voinut varmaan ihan hienontaakin tuonne salaatin joukkoon, mutta lohkoinakin kiva. Ja ainakin kuvauksellisempi.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-