lauantai 13. heinäkuuta 2013

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista


Pinaattia meidän kasvimaalla kasvaa joka kesä. Se on nopeakasvuista, eli kesän mittaan ehtii tekemään useammankin kylvöksen, ja kaiken lisäksi hyvin satoisaa. Yksi kesän parhaista herkuista meillä onkin ehdottomasti pinaattikeitto oman maan tuoreesta pinaatista tehtynä. Eilen keittelin tämän kesän ensimmäisen keiton, ja oli se vaan niin hyvää! Pinaatista tehdään kesän mittaan usein myös muhennosta sekä erilaisia lisukkeita, esimerkiksi herkullisia leipiäkin pinaattitäytteellä saa. Osa pinaatista tietenkin myös pakastetaan talven varalle.

 

Pinaattikeitto tuoreesta pinaatista

iso nippu tuoretta pinaattia
n. 50 g voita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
8 - 10 dl täysmaitoa
suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia
rapeaksi paistettua pekonia

Ryöppää hyvin huuhdellut pinaatin lehdet keittämällä niitä vedessä n. 5 minuuttia. Valuta lehdistä ylimääräinen vesi pois ja hienonna lehdet silpuksi. Sulata kattilassa voi ja lisää sekaan jauhot. Kiehauta. Lisää joukkoon maito pienissä erissä koko ajan hyvin sekoittaen, ettei keitto pala pohjaan. Lisää joukkoon lopuksi hienonnettu pinaatti. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Keitä keittoa vielä miedolla lämmöllä 5 - 10 minuuttia välillä sekoitellen. Tarjoa keiton kanssa keitettyjä kananmunia sekä rapeaksi paistettua pekonia.

Oman kasvimaan pinaatti on jo valmista käytettäväksi.

8 kommenttia:

  1. Pinaattikeitto on niiiin hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, eikös olekin!:) Ne, jotka muuta väittävät, ovat varmaankin syöneet vain huonoja valmiskeittoja, mistä ei voi samana päivänä omatekoisen kanssa puhuakaan.;)

      Poista
  2. herkkuruokaa, nam. Minä keittelin kans viime viikolla ekan oman sadon pinaattikeiton, vaikkei meillä ole kasvu olleskaan noin runsasta mitä sulla.... Voisin syödä vaikka joka viikko pinaattikeittoa.

    VastaaPoista
  3. Käypä katsomassa minun blogistani Pinaatti-mansikkasalaatin ohje. Itse pöyhin siihen kastikkeeksi nykyään pelkästään balsamicoa ja öljyä, ei se oikeastaan muuta tarvitse. NIIIIIN hyvää....

    VastaaPoista
  4. Pienenä tyttönä en tykännyt pinaattikeitosta, vaikka en ollut edes maistanut sitä! Onneksi ennakkoluulot ovat iän myötä vähentyneet... Tämä on ihana herkkuruoka!:)

    VastaaPoista
  5. nam...tuoretta ei ole,mutta pakastettua löytyisi...Onko tuoreesta tehty paljonkin parempaa,varmaan...en ole ikinä maistanut.Kiva lisä tuo pekoni =)

    VastaaPoista
  6. Tämä kuuluu niin kouluruokatrauma kategoriaan, joka pitäisi vain reippaasti kohdata... :D

    VastaaPoista
  7. Täyteläinen paksu pinaattikeitto on kyllä taitolaji :) Minun keittiössä yleensä maitopohjainen keitto ottaa pohjaan kiinni tai keitto on melko lirua. En tosin ole koskaan tehnyt täysmaidosta. Ja nyt kun vilkaisin aiempaa ohjettani niin, huomaan, että sulla on kyllä tuplamäärät voita ja vehnäjauhoja verrattuna mun ohjeeseen. Eli ei vissiin kannata siinä kohtaa säästellä :)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-