perjantai 12. heinäkuuta 2013

Limellä maustettu mustikkakakku


Mustikoita tuli kerättyä reilumpi määrä kuin mitä niitä mustikka-jogurttipiirakkaan lopulta kului. Hyvä syy siis leipoa lisää jotain mustikkaherkkuja. Aurinkokin on porotellut ulkona siihen malliin, ettei siellä paisteessa jaksanut pihatöitä tehdä, joten leipominen oli hyvää vaihtoehtotoimintaa. Mustikka sai nyt tänään makuparikseen raikkaan limen. Sitrushedelmät sopivat mustikankin kanssa hyvin yhteen. Kakun tein korkeareunaisessa pienessä neliskanttisessa vuoassa, mutta voisi taikinan levittää uunipellillekin, ja tehdä matalamman piirakan. Silloin pääsisi hieman pienemmällä paistoajallakin. Halusin nyt kuitenkin korkeat kakkupalat, joten valitsin vuoan, joka on noin puolet uunipellistä. Pehmeää ja mehevää kakusta tulikin. Seuraavaksi pitää keittää kakun seuraksi kahvia...

Limellä maustettu mustikkakakku

225 g huoneenlämmössä pehmennyttä voita
2 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
5 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 limen raastettu kuori + mehu
1 dl kevytmaitoa
4 dl tuoreita mustikoita

Päälle:
tomusokeria

Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Kääntele joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, leivinjauhe ja limen kuoriraaste. Sekoita joukkoon limen mehu sekä maito. Kääntele mustikat taikinan joukkoon. Jätä noin desi mustikoita päälle ripoteltavaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pienelle korkeareunaiselle uunivuoalle, tasoita pinta ja ripottele päälle loput mustikat. Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 1 tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna kakun jäähtyä. Sihtaa lopuksi päälle vähän tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

7 kommenttia:

  1. Nam,nam ... minäkin tein tuossa jonkin aika sitten samantyyppistä, mutta nimenomaan pellillisen :-) Nämä ovat kyllä niiiiiin hyviä...

    VastaaPoista
  2. Lime on yksi suosikeistani, kotikin tuoksuu ihanalle sen jälkeen, kun on limeä käyttänyt! Toivottavasti Äiti-kulta kerää meille mustikoita, minulla ei kärsivällisyys riitä.

    VastaaPoista
  3. Tämäkin on kertakaikkisen ihanan näköistä. Sieppaan ohjeen heti mukaani,kiitos.

    VastaaPoista
  4. Tämä on aivan ihana ohje! Tein lime-mustikkapiirakkaa keväällä pakastinta tyhjentäessä, kuvaakaan en kerennyt ottamaan. Tuli kuitenkin todettua se, että lime ja mustikka ovat loistava makupari! Tätä kakkuasi täytyy tehdä vielä tänä kesänä.:)

    VastaaPoista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. ihanan muhkean näköistä...joko mustikat on kypsiä,pitääkin viikonloppuna mennä tutkimaan mökkimetsää ;)

    VastaaPoista
  7. Oli suuri pettymys kun mökillä mustikoita oli onnettoman vähän. Ilmeisesti saaristossa ollut niin kuivaa tänä vuonna. Herkullinen kakku!

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-