lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kanttarelli-purjokastike


Mietittiin tänään kovin, mitä perunoiden kanssa syötäisiin. Mieleen tuli kanttarellikastike, joten hypättiin auton kyytiin ja lähdettiin käymään yhdellä monista kanttarellipaikoistamme. Sienipaikkamme ei pettänyt. Kanttarelleja löytyi sopivasti kastiketta varten. Aiemmin päivällä ostettiin kaupasta pitkästä aikaa purjo, ja kokeilin sitä kastikkeeseen sienien seuraksi, koska ainakin purjomuhennoksesta olemme aina paljon pitäneet. Purjossa olikin ihan sopivan mieto maku niin, ettei se peittänyt kanttarelleja alleen. Vuoden ensimmäiseen tuoreista kanttarelleista tehtyyn kastikkeeseen käytettiin tietenkin kermoista parasta, eli kuohukermaa. Ja mausteiksi riitti suola ja valkopippuri, sekä tilkka valkoviiniä.

Kanttarelli-purjokastike

nokare voita
reilu pala purjoa
n. 8 dl kanttarelleja
4 dl kuohukermaa
n. 1/2 dl valkoviiniä
1 - 2 rkl Maizena vaaleaa kastikesuurustetta
suolaa
jauhettua valkopippuria

Huuhtele purjo huolellisesti ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Puhdista kanttarellit ja paloittele isommat hieman pienemmiksi paloiksi. Kuumenna pannulla voi ja kuullota purjo pehmeäksi. Lisää pannulle kanttarellit ja paista, kunnes sienistä on neste hävinnyt. Lisää joukkoon kerma ja valkoviini. Kiehauta ja keitä kastiketta hieman kasaan. Sekoita joukkoon kastikesuurus ja anna kastikkeen saostua sopivaksi. Mausta kastike suolalla ja jauhetulla valkopippurilla.

6 kommenttia:

 1. Ihanaa ruokaa. Maistuisi todellakin minullekkin vaikka heti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Yksinkertaista, mutta kuitenkin niin hyvää.:) Sataisi nyt vaan, että sieniä tulisi lisää.

   Poista
 2. Ihana muutenkin kun alkaa sieniaika, kantarelleja, herkkutatteja, lampaankääpiä, orakkaita, haaparouskuja, mustatorvisieniä,... aah... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Vielä, kun saataisiin sadetta, että tulisi kunnon sienisato. Sienestys on ihana harrastus.:)

   Poista
 3. Pitihän minun tätäkin kommentoida. Tällaisista kastikkeista meillä tykätään. Kantarelleja oli tarkoitus tässä joku päivä lähteä jo katselemaan.:) Tuskin ilman saalista jäädään, kun tuolla miehelläni on sellainen sienitutka ja paikatkin ovat tutut.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin meilläkin. Yksinkertaisia, mutta kuitenkin tosi maukkaita. Ja sienet on niin herkkua.:) Toivottavasti kanttarelleja löytyy! Täällä päin ei kovin paljon ole näkynyt, ja aika pieniä ovat. Vettä tarvittaisiin lisää. Meilläkin on nuo monivuotiset sienipaikat, mistä aina jotain löytyy. Ei tarvitse pitkin vieraita metsiä samota.;)

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-