keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Tonnikala-pastasalaatti


Kesähelteillä ateriaksi riittävät hyvin ruokaisat salaatit, koska kuumalla ei aina oikein lämmin, tuhti ruoka edes maita. Erilaiset pastasalaatit ovat kuitenkin sopivan täyttäviä ja antavat energiaa. Pastasalaatit sopivat myös lisukkeiksi muille ruoille.

Tonnikala-pastasalaatti

5 - 7 dl keitettyä gnocchi-pastaa
pieni kerä jäävuorisalaattia
pieni kurkku
1 rs kirsikkatomaatteja
2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
pari kourallista hillosipuleita
1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
pieni pala kermajuustoa
ruohosipulia

Kastike:
4 dl kermaviiliä
1 - 1 1/2 dl salsaketsuppia

Pilko salaatti pieneksi. Suikaloi kurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Lohko kirsikkatomaatit. Leikkaa juusto pieniksi kuutioiksi. Valuta tonnikalat öljystä. Sekoita salaatin ainekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon. Silppua sekaan ruohosipulia ja sekoita salaatti hyvin. Laita salaatti jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.

5 kommenttia:

  1. Namskis :) tässä taitaa olla meidän juhannuksen yksi salaatti, pojat kun tykkäävät tonnikalasta yli kaiken.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannuksen salaatiksi tämä hyvin sopiikin myös. Jotain grillattua vaikka kylkeen. Tonnikalakin on hyvää sopivassa paikassa.:)

      Poista
  2. Minä niin rakastan pastasalaatteja! Ne on niin maukkaita ja helppoja. Ja ainekset on aina vapaasti valittavissa :) Näihin on myös kiva "siivota jääkaappi" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Salaatteihin saa useinkin upotettua kaikenlaisia "jämiä" kaapeista.:)

      Poista
  3. NAM! Rakastan pastasalaatteja, tämäkin näyttää niin mielettömän herkulliselta, että kyllä maistuisi! Viime kertainen pastasalaatti oli todella herkullista, joten tämäkin menee ehdottomasti kokeiluun.:)

    VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-