maanantai 3. kesäkuuta 2013

Mansikka-Brita


Mies toi kaupasta rasiallisen mansikoita sekä purkin kuohukermaa ilmeisesti haaveillen jonkinlaisesta mansikkakakusta. Yhdestä kermapurkista ei vielä kummoisia kermatäytekakkuja tehdä, joten arvoin britan ja pavlovan välillä. Paljon lyhempi kypsennysaika käänsi voiton britakakulle. Britakakusta ei myöskään jää ylimääräisiä keltuaisia, niin kuin pavlovasta, eli ei siis tarvinnut alkaa miettimään jotain käyttöä myös niille. Vaikea edes sanoa, kumpi kakku on herkullisempi, brita vai pavlova. Molemmat ovat yhtä suussa sulavan hyviä. Mansikat olivat vielä ulkomaista satoa, mutta makeisiin leivonnaisiin ne hyvin käyvät. Mansikkainen brita maistuikin jo ihan kesäiseltä.

Mansikka-Brita

Pohja:
150 g voita
3 munankeltuaista
1 kananmuna
1 1/2 dl sokeria
1/4 dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl  vaniljasokeria
1 1/2 leivinjauhetta

Marenki:
3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
mantelirouhetta

Täyte:
 2 dl kuohukermaa
tomusokeria oman maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
1 rs tuoreita mansikoita

Koristeeksi:
muutama mansikka
mintun lehtiä

Sulata voi. Vaahdota keltuaiset, muna ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos varovasti vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Vatkaa marengin valkuaisia hetki. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan, seosta yhä vatkaten. Jatka näin, kunnes koko sokerimäärä on käytetty. Levitä marenki pohjataikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelirouhetta. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15 - 20 minuuttia. Jäähdytä kakku, ja leikkaa se sitten kahteen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta tomusokerilla sekä vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto pohjan päälle. Levitä päälle paloitellut mansikat ja nosta toinen kakkupohja täytteen päälle. Koristele pinta mansikoilla sekä mintun lehdillä.

20 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näkönen, namimaiskis..:)

    VastaaPoista
  2. Brita on kyllä ihanaa! :) Ihana kuva!

    VastaaPoista
  3. Kaunis brita ja takuulla suussasulava, meilläkin oli mansikka kakkua eilen ja oli herkkua. Tulisipa pian omia mansikoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suussasulavan hyvää on.:) Nyt vasta mansikoihin on ilmestynyt kukkia. Marjoja saa vielä hyvän aikaa odotella. Toivottavasti tulee hyvä sato!:)

      Poista
  4. Nättiä! Nyt tekis mieli just tätä,nam!

    VastaaPoista
  5. Mansikka-Brita on aivan ihanaa!! Tosi kauniit kuvat.:) Tein mansikkaisen Brita-kakun viime kesänä, pohjasta tein tosin kaakaoisen.:) En tosin lisännyt reseptiä blogiin, pitäisi kai... Vaikka kuvat eivät olleet yhtään näin hienoja kuin sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on, eikä pohjan lisäksi tarvita sen kummempia kuin kerma ja mansikat. Kiitos, sentään vihoviimeinen kuva oli julkaisukelpoinen.;) Jotenkin ei ole nyt ollut kuvausintoakaan. Ulkonakaan en ole innostunut mitään vielä kuvaamaan, vaikka olisihan siellä jo ollut monenlaista kuvauskohdetta. Kai kaikessa täytyy välillä pitää taukoakin. Pitäisi, pitäisi! Kaakaoista pohjaa en olekaan koskaan kokeillut, enkä päässyt edes missään maistamaan, joten reseptiä kehiin!:)

      Poista
  6. Voi, en olekaan tehnyt Britaa pitkään, pitkään aikaan. Oliskohan tässä copycatille taas töitä ? ;-)

    VastaaPoista
  7. Kestosuosikkejamme...jotain herkkua tekee mieli tehä kesäloman ekan päivän kunniaksi... Ihana kuva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä suotta.:) Tottahan kesäloman alkua pitää jollain herkulla juhlistaa.:)

      Poista
  8. Varmastikkin kesän paras kakku =P iso nam

    VastaaPoista
  9. Ihana kakku, meillä herkuteltiin myös marenki kakulla mansikoiden kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Mansikat, marenki ja kermavaahto. Yhdistelmä parhaasta päästä.:)

      Poista
  10. Ihanan herkullinen brita-kakku! Monelleko tästä kakusta suurinpiirtein riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, brita on hyvää!:) Riippuu vähän palojen koosta, mutta kyllä tästä helposti sellaiset 10 - 12 palaa ainakin saa.

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-