sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Limoncello Sangria


Sangria on yksi kesäisistä juomasuosikeistamme. Enemmän pidämme vaaleasta sangriasta, sangria blancosta, eli valkoviinipohjaisesta sangriasta kuin punaviiniin tehdystä. Eilen tein tämän kesän ensimmäisen sangrian ja hyödynsin siinä omatekoista sitruunalikööriä. Sitruunainen maku sopii kuin nenä päähän raikkaaseen, vaaleaan sangriaan. Sangriaan käy hyvin halvemmat valkoviinit, ja oman maun mukaan siihen voi valita makeampaa tai kuivempaa viiniä. Limoncellon määrällä voi hieman säädellä sangrian vahvuutta sekä myös limonadilla tai kivennäisvedellä. Makeammasta juomasta pitävät valitsevat joukkoon limonadin, vähemmän makeutta haluavat laittavat kivennäisvettä.

Limoncello Sangria

1 plo valkoviiniä
n. 2 - 4 dl Limoncelloa
maun mukaan sitruunalimonadia tai kivennäisvettä

Lisäksi:
appelsiinin siivuja
limen siivuja
vihreitä viinirypäleitä
karambolan siivuja
ananaslohkoja
kirsikoita (tuoreita tai säilyke)

Tarjoiluun:
jäitä

Laita kannuun tai boolimaljaan sopiva määrä hedelmiä. Lisää joukkoon hyvin viilennetyt juomat. Anna vielä maustua kylmässä. Lisää sangriaan jäitä tarjoillessa.

Kesäiltoja vietetään usein huvimajan suojissa hyttysten ulottumattomissa. Syödään grillissä valmistuneet herkut ja juodaan vaikka kannullinen raikasta sangriaa hyvässä seurassa.

17 kommenttia:

 1. Voi miten ihanan ja raikkaan näköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sangria on hyvää ja raikasta. Hedelmillä saa juomaankin näköä.:)

   Poista
 2. Täydellinen kesäjuoma. Huvimajassa onkin kiva istuskella illalla ja nautiskella hyvästä ruoasta, juomasta & seurasta. Teillä on niin kaunis piha, kiva että nähdään hieman puutarhakuviakin, vaikka blogisi keskittyykin nykyään pääosin ruokaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, siksi sangria onkin meillä hyvin suosittu. Ja hedelmiä saa olla joukossa reilusti. Niitä on mukava sieltä joukosta popsia.;) Huvimajassa on mukavaa, kun ilta alkaa viilenemään. Ei häiritse hyttyset eikä haittaa sadekaan. Kiitos.:) Jonnekin väliin voi tännekin kuvia puutarhasta heittää, vaikka nykyään keskitytäänkin vain ruokaan.;)

   Poista
 3. Äärettömän herkullinen kuva, ihan pakko olisi saada edes pieni huikka, kiitos tästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vielä, kun saataisiin taas helteitä, tällaiset juomat maistuisi entistä paremmin.:)

   Poista
 4. Ihanaa juomaa....tykkään kans vaaleasta sangriasta enemmän mitä punaisesta. Vuosia sitten tulia ika useinkin tehtyä.Upean näköistä teillä on puutarhassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sangria on hyvää. Joskus aina tehdään punaisestakin, mutta kyllä valkoviinistä vain tulee paljon parempaa. Muutenkin meillä menee enemmän valkoista kuin punaista. Minä taas olen vasta viime vuosina innostunut tällaisiakin tekemään. Olin pitkään absolutisti...;) Kiitos.:)

   Poista
 5. Nyt laitoit härsyksi kuvan sun puutarhasta! ;D Aivan ihana! Tuo sangriakin on todella kauniin näköinen! Meillä harrastetaan sangriaa yleensä punaisena, mutta kaikki sangriat mitä keksii tehdä on ihania :) ja kaikki muutkin juomat, hih ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä voi saada noita härsykuvia ujutettua joukkoon...;) Sangria on aika näyttävä juoma hedelmien ansiosta. Joskus aina meilläkin punaista tehdään, mutta valkoinen on enemmän makuumme. Kaikki silti passaa, ne muutkin juomat.:)

   Poista
 6. Sulla(kin) on punaisia kukkapurkkeja. Pasuunakin on topakkana. Onko paljon nuppuja? Mun isoin pasuuna on taantunut, en vaihtanut multia...

  Sulla on nätti piha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari punaista muoviruukkua on, mutta ne eivät taida olla ihan haluamaasi sävyä. Kuvassa väri vähän valehtee, ovat enemmän fuksiaan päin. Siinä laidassa sitten taas on ihan kirkkaan punainen emaliämpäri samettiruusuilla ja ämpärin vieressä on vielä saman väriseksi maalaamani peltinen kastelukannu. Kuvassa näkyy kaksikin pasuunaa. Taaempana oleva on vielä vähän isompi ja rehevämpi. En ole nyt tullut katsoneeksi, näkyisikö nuppujen alkuja. Pitää ulos mennessä tarkistaa. Parina kesänä pasuunani kasvoivat vähän huonosti. Jostain syystä vetivät lehtiä aina käppyrälle eikä lehdistä tullut isoja. Viime kesän annoinkin niiden olla ilman hoitoa. Keväällä otin taas asiakseni hoitaa pasuunat kuntoon ja kasvihuoneessakin olivat pitkään ja vihdoin innostuivat taas rehottamaan. Hyvin tyytyväinen olen jo siitäkin, että tänä kesänä on kunnon lehdet, vaikkeivät sitten jaksaisi kukkiakaan. Pintamullat vaihdoin ja laitoin kanankakkarakeita joukkoon. Välillä olen antanut kasteluveden joukossa kesäkukkalannoitetta, välillä urearakeita. Kiitos!:) Melkoisen rehevää alkaa jo olemaan, mutta siihen on pyrittykin. Täällä oli hirvittävän aukeaa, kun reilu 10 vuotta sitten muutimme. Nyt alkaa pikku hiljaa olla mieleistä meille sekä näköjään myös eläimille. Linnut, oravat, rusakot, ketut ja supit viihtyvät.:) Vielä, kun pelargoniat alkaisi kunnolla kukkimaan, niin saataisiin tuohon pelargoniakujalle väriä.;)

   Poista
 7. Kyllä kelpaisi lasillinen, tai vaikka kaksikin..! Todella raikkaan näköinen juoma. Ja aivan ihana piha teillä, niin vehreä ja siisti!

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-