maanantai 6. toukokuuta 2013

Paholaisen lohi


K-kaupat mainostavat aina välillä paholaisen lohitaskuja, ja kuvasta päätellen lohen kanssa on ollut paholaisen hilloa  sekä vuohenjuustoa. Kilohintaa lohitaskuilla on ollut sen verran, ettei ole ollut kiinnostusta niitä ostaa valmiina, mutta helppohan tuo on toteuttaa myös itse. Ja vieläpä paljon edullisemmin. Varsinkin, jos tekee paholaisen hillonkin itse. Omatekoista paholaisen hilloa meiltä löytyykin aina. Sitä pitää heti tehdä lisää, kun vanha varasto alkaa käymään vähiin. Eilen vihdoin testasin millaista paholaisen lohta kotona tehtynä valmistuisi, kun viikonlopuksi oli kirjolohifile hankittuna. Lohesta voisi hyvin leikata myös annospaloja, joihin leikkaisi taskut, mutta kokonaista filettä en viitsinyt lähteä rikkomaan. Tein vain fileeseen viillot sopivin välimatkoin ja täytin paholaisen hillolla sekä vuohenjuustosiivuilla. Lohesta tuli oikein herkullista, ja potkuakin oli kivasti. Olinhan tähän hillosatsiin käyttänyt myös habaneroja.

Paholaisen lohi

kirjolohifilee
suolaa
mustapippuria
1 pkt vuohenjuustoa
n. 1 dl paholaisen hilloa

Leikkaa ruodottomaan fileeseen viitisen viiltoa vinosti nahkaan asti. Varo leikkaamasta nahkaa rikki. Mausta fileen pinta suolalla ja mustapippurilla. Sivele viiltoihin paholaisen hilloa ja täytä viillot pitkittäin leikatuilla vuohenjuustosiivuilla. Anna fileen maustua jääkaapissa ennen paistamista. Kypsennä file uunissa 200 asteessa fileen koosta riippuen n. 20 minuuttia.

18 kommenttia:

 1. Varmaankin mielettömän hyvää! Kun olen Suomessa syön varmaan lohta harva se päivä;täällä se on aika tyyristä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hyvää, kiitos. Kaikki kolme herkkuainesta yhdessä.:) Suomessa käydessä kannattaakin syödä lohikiintiötä täyteen. Vaikka täälläkin on taas lohen hinta vaihteeksi vähän noussut.

   Poista
 2. Kiva resepti! Tuota paholaisen hilloa on pitänyt jo kauan kokeilla, ehkä saan aikaiseksi tänä kesänä.. Itse en kovin tulisesta pidä, mutta miehelle ei chilien suhteen mikään tunnu riittävän. Toivottavasti tuo habaneroni innostuu tekemään satoa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tämä oli hyvää.:) Paholaisen hilloa kannattaa tehdä. Se on ihanaa. Eikä siinä tarvitse mahdottomasti poltetta olla. Välillä tulee tehtyä vähän tulisempia, jos sattuu sopivasti olemaan chilejä.;) Habanero-satoa minäkin toiveissa elättelen. Ensimmäiset kukkanuput kuihtuivat vain pois, mutta jossain sanottiin, että habanero tykkää tehdä satoa vasta, kun se on vähän isompi ja vanhempi, joten kaikkea toivoa ei ole menetetty.:)

   Poista
 3. En ole ikinä kuullut paholaisenhillosta...? Lohi vaikuttaa ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dansukkerilta löytyy hyvä ohje paholaisen hillolle. Siihen tulee tomaattia, paprikaa, chiliä, valkosipulia, mausteita... Tosi hyvää! Täytyy lisätä resepti tännekin, kun seuraavalla kerralla hilloa teen. Lohesta tuli herkullista.:)

   Poista
 4. Herkun näköistä. Minä kärsin jonkunlaisesta lohikammosta, kun ollaan taidettu syödä vuosien varrella vähän liikaa, mutta vuohenjuuston ja paholaisenhillon kanssa varmaan menisi minullakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Meilläkin ollaan lohen suurkuluttajia, ja kyllähän siihen välillä jo ihan kyllästyykin. Mutta pieni tauko tekee terää ja pitää vain aina valmistaa monin eri reseptein, niin ei niin helposti mene maku koko loheen.;)

   Poista
 5. Pahoilaisen hilloa pitääkin kokeilla itse tehden, kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tehdä itse. Tulee paljon edullisemmaksi kuin kaupan.:)

   Poista
 6. Mulla on sama kun sulla,aina on oltava hitunen paholaisen hilloa kylmässä :D oon vieläpä suuri juustofani ja paholaisenhillo sopii juuston kun juuston kanssa. Pitää koittaa lohellekin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paholaisen hillo onneksi säilyy hyvin, joten voi tehdä isommankin määrän aina kerralla.:) Hyvä lisuke on monessa paikassa.:)

   Poista
 7. Olen myös paholaisenhillofani, vaikken olekkaan koskaan sitä itse tehnyt....suunsa kun aukaisee sopivissa kyläpaikoissa, saa aika usein purkillisen mukaan.... mää kyllä vastavuoroisesti vien ite kans jotain kotitekoista mennessäni, jotta ei tämä ihan yksipuolista hyväksikäyttöä ole. Tätä kalaa meillä tehdään joku kerta, eri juustolla vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paholaisen hillo on ihanaa.:) Aina ei tarvitse tehdä edes itse, jos vaikka vaihtokauppa toimii. Toinen tekee toista, ja toinen toista.:) Hyvin tähän olisi muutkin juustot sopineet, mozzarella, Aura, Koskenlaskija...

   Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-