keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Marinoidut grillikasvikset


Meillä grillataan aina paljon kasviksia. Marinoidut grillikasvikset on yksi kiva tapa valmistaa kasviksia grillaten, ja ne sopivat hyvin lisukkeeksi sekä grillatulle lihalle että kalalle. Ennen grillaamista kasvikset maustetaan kevyesti, ja vasta grillaamisen jälkeen lisätään marinadi, jossa kasvikset saavat hetken vielä maustua ennen syömistä. Maukasta ja kivan värikästä!

Marinoidut grillikasvikset

1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
4 - 5 jumboherkkusientä
suolaa
mustapippuria
Provencen yrttisekoitusta
sitruunamehua
oliiviöljyä

Marinadi:
1 salottisipuli
1 pieni prk kapriksia
n. 1 rkl Provencen yrttisekoitusta
1 dl oliiviöljyä
n. 1/2 dl punaviinietikkaa

Valmista marinadi. Kuori ja silppua salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon kaprikset, yrttisekoitus sekä oliiviöljy ja punaviinietikka. Paloittele kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi ja siivuiksi kulhoon. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla ja yrttisekoituksella. Puserra joukkoon sitruunamehua. Kaada sekaan myös hieman oliiviöljyä. Grillaa kasvikset kypsiksi. Sekoita grillatut kasvikset marinadin kanssa sekaisin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

14 kommenttia:

  1. Samalla periaatteella ollaan mekin monta kertaa kasviksia grillattu ja hyvää on. Alkaa tuntua pikkuhiljaa kesältä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasviksista saa grillattua hyviä lisukkeita, ja näin ei tahri grilliäkään niin paljon, kun marinadi lisätään lopuksi. Kesäisempää alkaa vihdoin olemaan. Viikon sisällä on alkanut paljon jo vihertämäänkin.:)

      Poista
  2. Ihanan kesäistä on nyt ollut pari päivää! Kiva, että kesä tulee ja sen mukana ihanat kesäiset ruokaohjeet kuten tämä tässä.:) Kasviksia täytyy aina grilliin laittaa. Suomen kesä on niin lyhyt, että kauden vihanneksista täytyy ottaa kaikki irti.:) Monta kertaa viime kesänä pääsimme toteamaan, että kasvislisäke oli taas aterian maistuvin osuus.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä pärjää ulkona jo ihan t-paidalla.:) Kyllä kasviksia pitää aina myös grillata. Ja kesällä tarjonta onkin parhaimmillaan, niin on mistä valita.:)

      Poista
  3. Grillattu kesäkurpitsa on tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Välillä sitä grillataan ihan itsestäänkin, ja vartaissakin hyvää.:)

      Poista
  4. Huoh, teillä on kyllä ollut tosi ihanat grillikauden avajaiset, valtavasti kaikkia herkkujatäällä ei ole ede terassia vielä pesty :) ehkä sitten huomenna tai ylihuomenna, mutta eilen oli jo 14 astetta lämmintä tilapäisesti, joten kevättä ilmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Aika viileää oli vielä aloittaessa, mutta nyt alkaa pikkuhiljaa olla jo mukavammat kelit grillaamisellekin. Kyllä tässä vielä ehtii monet kerrat kesän mittaan grillaamaan.:)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kasviksista saa aina lautaselle paljon väriä.:)

      Poista
  6. Grillisesonkia on täällä odotettu kuin kuuta nousevaa! Tästä tuleekin hyvää variointia omiin folionyytteihini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Grillaaminen on kesän kivoimpia juttuja. Kyllä tästä varmasti saa ideoita nyytteihinkin.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-