tiistai 7. toukokuuta 2013

Leipäjuustosalaatti & salaatinkastike Melba


Vappupäivänä tein myös toisen salaatin vuohenjuustosalaatin lisäksi. Tässä salaatissa käytin leipäjuustoa, ja makeutta salaatille antoi mandariinilohkot. Salaatille sopi hyvin makeahko salaatinkastike, johon resepti löytyi Persikka-Omenaviinietikkapullon kyljestä.

Leipäjuustosalaatti & salaatinkastike Melba

Salaatti:
pala jäävuorisalaattia
pala kurkkua
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
pala leipäjuustoa
1 prk säilykemandariineja

Silppua jäävuorisalaatti. Paloittele kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Paloittele leipäjuusto. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja kaada päälle salaatinkastike.

Salaatinkastike Melba:
1/2 dl tomusokeria
1 dl öljyä
2 rkl Rajamäen Persikka-Omenaviinietikkaa
2 rkl sinappia
suolaa tuoreita yrttejä (basilika, oregano, kirveli)

Sekoita kastike hyvin vatkaimella.

6 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen jossain vaiheessa! Tämä salaatti on makuuni, ja tykkään kyllä tuosta kreikkalaisestakin salaatista. Tosin vuohenjuustosta en ole vieläkään oppinut pitämään, edes noista miedoista kuutioista.;) Feta sen sijaan menee, ja nyt kreikkalaiseen salaattiini kuuluvat jo oliivitkin.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan. Hedelmät ja leipäjuusto salaatissa on hyvää.:) Minusta vuohenjuustokuutiot olivat aikalailla samanlaisia kuin jotkut fetat, ja tosi mietoja vuohenjuustoksi. Hyvä kuitenkin, että feta ja oliivit jo maistuu. Niistä saa kaikenlaista hyvää.:)

      Poista
  2. upeita salaatteja...tuo vuohenjuustosalaatti olis meidän mieleen erityisesti :)

    VastaaPoista
  3. Tosi näpsäkän oloiset salaatit molemmat, ja herkkua noiden muiden grilliherkkujen kera. Pitää terästäytyä ja järjestää Ukolle grillihanskat käteen ja pojat salaatintekoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Grillikausi vain käyntiin!:) Meillä alkuun mies grillasi, mutta jostain syystä sekin homma on siirtynyt minulle.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-