tiistai 7. toukokuuta 2013

Grillikauden avajaiset


Vappupäivänä meilläkin vihdoin aloitettiin grillauskausi. Ja mikäpä olikaan aloittaessa, kun käytössä oli uusi grilli. Siivotessani grillikatosta vapuksi kuntoon, totesin, että oli jo aika päästää yli kymmenen vuotta ahkeraan palvellut vanha kaasugrilli eläkkeelle. Pikapikaa piti sitten lähteä uutta ostamaan, että saataisiin vapun grillaussuunnitelmat toteutettua.


Ihan mahdottomasti ei hyviä grillivaihtoehtoja vastaan tullut, vaikka useammassa kaupassa kierreltiin. Mutta lopulta viimeisestä kaupasta löytyi meille ihan sopiva. Pikkaisen isompi grilli kuin vanha, mutta kuitenkin ihan sopivan kokoinen, että mahtui vielä hyvin grillikatoksen pöytätasolle grillille varatulle paikalle.


Vappupäivänä uuteen grilliin pääsi pekoniin kiedottua parsaa, Koskenlaskija paprikatuorejuustolla täytettyjä herkkusieniä pekonia ympärillään, kanapihvejä sekä punaisia suippopaprikoita. Lisukkeeksi tein vielä pari salaattia. Parina seuraavanakin päivänä ruoat valmistettiin grillissä. Yleensä meillä onkin kesäaikaan grilli kuumana useampana päivänä viikossa. Grillikatoksessa on mukava kokkailla kesähelteillä, koska grillin lisäksi siellä voi kaasupolttimen päällä keittää kattilassa perunat tai muurikalla paistaa wokkia, lettuja tai muuta vastaavaa. Lisäksi katoksessa on kotasavustin. Mitä siis suotta kesällä hikoilla sisällä hellan ääressä...

14 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä ruokaa :) Nuo täytetyt herkkusienet on meilläkin ihan pakollisia joka kerta kun grillataan! Ne on niin hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Kyllä grillattu ruoka taas maistui ulkoruokinnassa (=huvimajassa). Sama vika, melkein aina menee herkkusieniäkin grilliin. Niihin ei tunnu koskaan kyllästyvän.:)

   Poista
 2. Ihanan näköistä grilliruokaa.:) Voi että haaveilen kyllä tuollaisesta grillikatoksesta! Se on niin käytännöllinen kesällä, kuten itsekin totesit. Ei tarvitse paljon keittiössä hikoilla.;) Tällainen kerrostaloasuja muuttuukin kesällä melkoisen laiskaksi kokiksi.;) Jos mökillä ollaan, niin tehdään kyllä grillissä tai nuotiolla kaikki ruoat. Ei sitä kesällä viitsi sisällä kykkiä!

  Mökkikausi tulikin avattua viime viikonloppuna, kun koko lauantai-päivän haravoimme ja siivosimme pihaa. Eväät oli mukana tottakai ja makkaraakin kerettiin välissä paistamaan.:) Mukava päivä oli ja illalla väsytti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) On kyllä kätevää, kun kaikki on katoksen alla ja vielä pöytätasolla sopivalla kokkauskorkeudella. Pieni tuo meidän katos on, mutta juuri sopivasti siellä pystyy ruokaa valmistamaan. Syöminen hoidetaan sitten aina viereisessä huvimajassa. Kesällä tulee aina samalla hoidettua jotain pihatöitäkin (kukkien kastelua ym.) grillauksen sivussa.;) Sisällä ei kesähelteillä tee mieli kauhean pitkään mitään kokkailla. Hiki tulee ja hella lämmittää sisätiloja entisestään. Onneksi teillä on mökki, minne pääsette kerrostalosta aina nauttimaan enemmän ulkona olosta. Ihmeesti ulkona häärääminen väsyttää.;)

   Poista
 3. Onnea uuden grillin johdosta!Ja aloititte ihan kunnon herkuilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä taas kelpaa grillata.:) Meillä muuta syödäkään kuin herkkuja.;)

   Poista
 4. Oi minäkin tahdon grillaamaan! Herkullisen näköistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Grillaaminen on kivaa, ja varsinkin se syömisosio.;D Kiitos.:)

   Poista
 5. Suippo paprikat ovat ihania, grillattuna vastustamatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Grilliin pitää melkein aina laittaa paprikaa, kun ovat niin ihania.:)

   Poista
 6. Ihania salaatteja ja grillatttavia. katselin kans jossain mainoksessa noita juustokuutioita pähkäillen niiden voimakkuutta. taidanpa rohjeta nyt ostaa niitä, jos vaan meidänkin kaupassa niitä on. Meillää n käytiin joka keväinen keskutelu...vieläkö vanha grilli kelpaa....juu keplaa, vastauksen annoin jo neljänne kerran... vaan jos oikein passeli tulee vastaan, niin taidanpa uusia grillin minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.:) Kokeile vaan, jos nuo vuohenjuustokuutiot maistuisi. Miedon makuisia olivat, ja helposti voisi luulla myös fetaksi. Tai onhan monessa fetassakin vuohen- ja lampaanmaitoa.;) Meillä oli vanhan grillin kanssa ongelmia jo viime kesänä. Minä en saanut sitä enää ollenkaan itse syttymään, joten meni turhan hankalaksi, kun sai aina odotella miestä sytyttämään. Ja poltinhan sieltä oli jo niin ruostunut, että viisainta oli vaihtaa jo uuteen.

   Poista
 7. voi mahoton ,mitä ihania grilliherkkuja =P

  VastaaPoista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-