maanantai 29. huhtikuuta 2013

Tomaattipestolla kuorrutettu lohi


Tomaattipestolla kuorrutettu lohi on yksi suurimmista lohireseptisuosikeistani. Lohen ja Aurajuustoisen tomaattipeston yhdistelmä on äärimmäisen herkullinen. Tomaattipestoreseptiä voi hyvin hyödyntää myös muualla kuin lohen kanssa.

Tomaattipestolla kuorrutettu lohi

800 g kirjolohifileetä
1 tl sitruunapippuria

Tomaattipesto:
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1/2 dl auringonkukan- tai pinjansiemeniä
1 ruukku basilikaa
150 g Aurajuustoa
2 dl ruokakermaa

Poista fileestä ruodot ja nahka. Laita file uunivuokaan ja ripottele pinnalle sitruunapippuria. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti, siemenet ja basilika monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää loput aineet. Levitä pesto kalan päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 30 - 40 minuuttia.

11 kommenttia:

  1. Kiitos, kyllä maistuis, herkullinen annos:)

    VastaaPoista
  2. Mulla on tasan pari pestokokeilua ja en ole tykännyt. Pesto on ollut kaupan valmisjuttua, ehkä kotitekoinen voisi olla parempaa. Ainakin tämä sinun pesto kuulostaa aivan tosi hyvältä!
    Laitanpas ohjeen ylös ja teen vkl:na.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään pestoista. Kaupankin. Voisin syödä melkein ihan vain suoraan purkista paljaaltaan.;) Kannattaa testata itse tehtyä, jos se maistuisi paremmin. Tämä on ainakin ihanaa pestoa, kun on tuota Auraakin.;)

      Poista
  3. Ihana ohje, sillä kaikissa noissa valmispestoissa on pähkinää, enkä voi niitä käyttää, hurraan siis aina, kun on pähkinätöntä pestoa :) Oikein mukavaa ja riemukasta vappua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Tässä on kyllä tosi kiva, kun onnistuu ihan auringonkukansiemenistäkin. Ovat paljon edullisempia kuin pinjan.;) Kiitos samoin!:)

      Poista
  4. Jälleen kerran ihana lohiresepti.:) Harmi vain, että taidan olla koko perheen ainoa joka rakastaa aurinkokuivattuja tomaatteja.;D Tosin ne ovat tässä sellaisessa muodossa, että voisi kokeilla jos muutkin tykästyisivät.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin melkein syödä loheni aina tässä muodossa.;) Aurinkokuivatut tomaatit saattaisi hyvinkin kelvata tässä muodossa. Kokeile.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-