perjantai 26. huhtikuuta 2013

Marinoidut oliivit


Pidän paljon oliiveista, ja voin välillä napsia niitä muutaman suoraan purkistakin. Marinoimalla kuitenkin saa purkkioliiveihinkin lisää makua.

Marinoidut oliivit

200 g isoja kivettömiä vihreitä oliiveja
2 valkosipulinkynttä
1 tl korianterin siemeniä
1 rkl timjamia
1 tl jauhettua fenkolia
1 tuore punainen chili
puolikas sitruuna
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

Valuta oliivit ja painele niitä hieman kaulimella leikkuulaudan päällä, että ne hieman halkeavat. Marinadin maku tarttuu niihin näin paremmin. Murskaa valkosipulinkynnet kevyesti. Murskaa korianterin siemenet morttelissa.  Pese sitruuna hyvin ja leikkaa puolikas kuorineen paloiksi. Laita oliivit, valkosipuli, korianteri, sitruuna sekä paloiteltu chili kulhoon. Mausta timjamilla, jauhetulla fenkolilla ja mustapippurilla. Sekoita ja laita ainekset kannelliseen lasipurkkiin. Kaada päälle oliiviöljyä sen verran, että kaikki ainekset peittyvät. Sulje purkki ja anna oliivien tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä. Laita purkki sen jälkeen jääkaappiin marinoitumaan 1 - 2 viikoksi. Ravistele purkkia aina välillä marinoitumisen aikana. Ota purkki huoneenlämpöön ennen tarjoilua, jotta oliiviöljy notkistuu. Tarjoa esim. patongin tai jonkin muun leivän kera.

10 kommenttia:

  1. Näyttää niin hyvältä. Olen vasta muutama vuosi aikaa oppinut syömään oliiveja ja nyt söisin vaikka kuinka:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Oliivit on vähän sellaisia, että vaatii totuttelua. Sitten, kun niiden makuun pääsee, niin niitähän söisi koko ajan.;)

      Poista
  2. Olen aikuisiällä oppinut pitämään oliiveista ja laitan niitä mielelläni pizzan päälle ja suolaisiin piirakoihin, muffinseihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pizzaan ihan ehdottomasti!:) Ja salaateissakin ihania.:)

      Poista
  3. Olen hiljattain alkanut jo tavallaan pitämään oliiveista. Sellaisenaan en niitä vielä napsi, mutta salaateissa, pastassa, pizzassa ja leivissä ovat ihana lisä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maku vaatii totuttelua. Miehenkin olen saanut opetettua syömään oliiveita.;) Kiva, suolainen lisä monessa ruoassa.:)

      Poista
  4. Haluaisin kovasti pitää oliivesita, mutta vielä en ole sydäntäni monien ylistämälle herkulle menettänyt. :) Yritystä kuitenkin on, ja ehkä jokaisella maistelukerralla ne ovatkin muuttuneet vähän paremman makuisiksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ne siitä vielä herkuksi muuttuvat.:) Olen minäkin alkuun vähän miettinyt, onko ne syötäviä vai ei. Himo niihin kuitenkin on tullut.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-