lauantai 6. huhtikuuta 2013

Marenkimaljat


Pääsiäisen yhtenä jälkiruokana piti olla tiramisua. Tiramisu jäi kuitenkin tekemättä, koska ruoanlaitosta ylijääneistä valkuaisista oli pakko tehdä jotain. Ja koska rakastan marenkia, valkuaiset käytetään meillä useimmiten siihen. Niin tälläkin kertaa. Kahdeksasta valkuaisesta olisi saanut jo ison pohjan pavlovaankin, mutta en halunnut nyt sitä tehdä, koska syöjiä oli vähän, ja maljamuodossa kaikkea marenkia ei tarvinnut heti kerralla käyttää. Marenkijututhan on aina parempia, mitä nopeammin niitä pääsee syömään, kun marenki on vielä rapeaa. Marengin joukkoon lisäsin limen kuorta ja mehua antamaan lisämakua. Marengista tulikin tosi hyvää, sillä lime antoi juuri sopivan sitruksisen maun. Täytyy käyttää sitrushedelmiä toistekin marenkia maustamassa.

Marenkimaljat

Marenki:
8 valkuaista
5 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1/2 rkl limestä puristettua mehua
1 limen raastettu kuori

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen koko ajan vatkaten keskenään sekoitettu tomusokeri ja maissitärkkelys. Sekoita lopuksi joukkoon limen mehu ja kuoriraaste. Levitä marenkiseos uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 1 tunti 125 -asteisessa uunissa. Vähennä lämpö 100 asteeseen, ja paista vielä toinen tunti, kunnes marenki on rapeaa. Jäähdytä.

Lisäksi:
Flora Vanilla vanhan ajan vaniljakastiketta
säilykeaprikooseja
säilykemandariineja
kirsikoita

Täytä annosmaljat murennetuilla marenkipaloilla, hedelmillä sekä vaniljakastikkeella. Tarjoile heti.

10 kommenttia:

  1. Varmasti ihana jälkiruoka. Marengilla saakin aina näyttäviä jälkiruokia. Vaikka mitä marenkiherkkuja haluaisin toteuttaa, mutta jotenkin olen laiska niitä tekemään. Kai se on se epäonnistumisen pelko. Pari kertaa olen epäonnistunut, en vatkannut tarpeeksi kauan. Olen kyllä sen jälkeen onnistunutkin.;) Pavlovaa nyt ainakin täytyy keväällä kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää, ja varsinkin marengista tuli ihanan makuista.:) Marenkia on ihan helppo tehdä, kunhan vatkaa tarpeeksi. Eli, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin marengin tipahtamatta.;) Pavlovaakin pitää taas joku kerta tehdä. Ehkä tuoreiden mansikoiden aikaan.:)

      Poista
  2. Toi lime oli varmasti hyvä piriste muuten aika tylsälle marengille. Kun ajattelee valkuainen + sokeri ei muuta. Pitääpä koittaa tolla limellä piristää myös jatkossa omia marenkeja,kiitti jälleen vinkistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lime antoi oikein kivasti makua, kannattaa ensi kerralla marenkia tehdessä kokeilla.:) Aika jännää kuitenkin, että ihan vain valkuaisesta ja sokerista saa herkkua aikaiseksi.;)

      Poista
  3. Nämä näyttivät paremmilta kuin minun viimeisin kohtaaminen marengin kanssa ;D.

    VastaaPoista
  4. Pitäisi kyllä joku päivä tehdä marenkia, tuo lime kuulostaa niin houkuttelevalta. Kaveriksi voisi tehdä turkinpippurimarenkia, edellisestä kerrasta on... vuosia?! :D
    Muutenkin tässä suunnitellut että tekisin keksejä varastoon, niitä saa kiikuttaa koko aika kaupasta. Samalla menisi nämä marengitkin kun säilyvätkin hyvin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lime oli marengissa todella hyvä lisä. Turkinpippurimarenkikin kuulostaa oikein kivalta. Koskahan sitä toimertuisi tekemään pikkumarenkeja erilaisin maustein... Keksit on kuluvaisia. Kukahan meidänkin kaapista ne aina popsii...;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-