sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tonnikalamuffinit ruohosipuli-jogurttilevitteellä & Jogurttismoothiekakku


Viime sunnuntaina starttasi Blogiringin aamiaiskampanja yhteistyössä Alpron kanssa. Tänään olikin sitten jo minun vuoroni tarjoilla  aamiainen Alpron jogurttihapatettuja tuotteita käyttäen. Heti alkuun mieleeni juolahti kymmenkunta jogurttia sisältävää resepti-ideaa, joista tälle aamiaiselle valitsin sekä suolaista että makeaa, eli tonnikalamuffinit ruohosipuli-jogurttilevitteellä sekä jogurttismoothiekakun.


Jogurttilevitteen valmistus pitää aloittaa jo edellisenä päivänä, mutta tonnikalamuffinit valmistuvat käden käänteessä aamullakin. Muffinit ovatkin parhaimmillaan tuoreina ja lämpiminä, joten niitä ei edes kannata tehdä etukäteen. Muffinit tein silikonivuoissa, ja taikinasta tuli kuusi reilun kokoista muffinia. Pienemmissä paperivuoissa taikina riittää useampaan muffiniin. Jogurttilevite on kevyttä ja raikasta, ja siihen saa hyvin vaihtelua käyttämällä maustamiseen eri yrttejä ja mausteita.


Tonnikalamuffinit ruohosipuli-jogurttilevitteellä

Tonnikalamuffinit
(6 isoa muffinia)

2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kuivattua tilliä
ripaus pippuria
1 prk tonnikalahiutaleita öljyssä
1 dl Alpro Maustamatonta Luomu jogurttihapatettua tuotetta
2 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään. Lisää joukkoon tonnikalahiutaleet öljyineen, ja sekoita hyvin yhteen. Sekoita kananmunat jogurtin kanssa, ja sekoita kaikki ainekset nopeasti yhteen tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes muffinit on kohonneet ja saaneet hieman väriä pintaan.


Ruohosipuli-jogurttilevite

3 dl Alpro Maustamatonta Luomu jogurttihapatettua tuotetta
1/2 dl tuoretta ruohosipulia silputtuna
maun mukaan suolaa
maun mukaan rouhittua mustapippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta

Aseta kahvisuodatinpussi siivilään, ja siivilä kulhon päälle. Mittaa jogurtti suodatinpussiin, ja anna jogurtista valua ylimääräinen neste pois yön yli jääkaapissa. Siirrä paksu jogurttilevite suodatinpussista tarjoiluastiaan ja sekoita joukkoon ruohosipuli. Mausta oman maun mukaan, ja anna vielä hetki tekeentyä viileässä ennen tarjoilua.


Arkiaamuisin tulee usein syötyä mysliä, marjoja ja hedelmiä, jogurttia sekä jogurttipohjaisia smoothieita. Viikonloppuisin nekin ainekset saa tuntumaan juhlavammilta, kun tarjoaa kaikki yhdessä kakun muodossa. Jogurttismoothiekakunkin valmistus pitää aloittaa jo edellisenä päivänä, mutta sehän vain helpottaa ja nopeuttaa aamulla aamiaisvalmisteluja. Tätä kakkua kelpaisi hyvin muulloinkin tarjota kahvin kanssa, vaikka vieraillekin. Se on kevyempi ja terveellisempi vaihtoehto muille kakuille. Jogurttismoothiekakkuunkin saa vaihtelua käyttämällä eri myslejä, vaihtamalla marjoja ja hedelmiä, sekä käyttämällä eri jogurtteja. Alproltakin löytyy vielä kakussa käyttämieni Marjat & Mansikat -jogurttien lisäksi makuina mm. Veriappelsiini & Sitruuna-Limetti, Eksoottinen & Persikka, Mustikka sekä Mansikka-Banaani & Persikka-Päärynä. Valinnan varaa siis riittää moneen makuun.


Jogurttismoothiekakku

Pohja:
4 dl mysliä
50 g voita

Täyte:
2 banaania
3 dl mansikoita
1 pkt (4 prk) Alpro Marjat & Mansikka jogurttihapatettua tuotetta
1/2 dl mansikkamehua
5 liivatelehteä

Koristeeksi:
mysliä
marjoja

Hienonna mysli monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi, ja painele seos kevyesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Kuori ja paloittele banaanit kulhoon. Lisää joukkoon mansikat ja jogurtti, ja soseuta ainekset sekaisin tasaiseksi smoothieksi sauvasekoittimella. Kuumenna mansikkamehu kiehuvaksi ja liuota ylimääräisestä vedestä puserretut liivatelehdet mehun joukkoon yksitellen. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen smoothien joukkoon. Kaada seos vuokaan myslipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Irrota hyytynyt kakku vuoasta, ja koristele myslillä ja marjoilla.


Ensi sunnuntaina aamiainen kokataan Meanwhile in Longfield -blogin keittiössä. Kannattaa käydä katsomassa minkälaisia herkullisia ideoita brunssiekspertit silloin antavat viikonlopun aamiaisille ja brunsseille. Aamiaiskampanja kestää kesäkuun loppuun saakka, joten luvassa on paljon hyviä reseptejä usean blogin toimesta.

Yhteistyössä: Alpro

30 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköinen kakku ja vaikuttaa kivan raikkaalta :) Maistuuko banaani paljonkin täytteessä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Smoothiekakku on kevyt ja raikas. Banaani ei ihan mahdottomasti täytteessä maistu. Enemmänkin marjat ja jogurtti.:) Tykkään makeuttaa banaanilla, ei tarvitse lisätä sokeria.;)

      Poista
  2. Herkullinen aamiainen. Tuo kakku..nam. Kaunis.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis koristelu kakussa - yksinkertaisesti. Kiva idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Yksinkertainen on monesti parasta.:) Voisihan kakkuun vaikka pursottaa vielä kermakoristeet tuomaan näköä ja lisämakua, mutta aamiaispöytään sopii juuri tällaisenaan.:)

      Poista
  4. Houkutteleva aamiainen ja kauniit kuvat!
    Levite maistuisi varmasti ihanalta.

    Tuo kakku on ihan loistava idea. Tämä muistetaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Levite oli hyvää ja raikasta muffinien kanssa. Voisi enemmänkin suosia jogurttilevitteitä. Ovat kevyitä rasvaan verrattuna. Loppu levitteestä meni hyvin leivänkin päällä.;) Smoothiet voi hyvin hyydyttää kakuiksikin. Hyvää on, mutta normaalikakkua terveellisempää.:)

      Poista
  5. Ihana kakku. Jogurttia meilläkin syödään paljon. Nuo sitrusjogurtit tulivat ostettua viime perjantaina. Tuttavan tyttär oli esittelemässä Prismassa. Veriappelsiinimakuinen oli todella hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Sama juttu, jogurttia kuluu paljon. Syödään ihan sellaisenaan, ja maustamatonta käytetään usein myös ruoanlaitossa.:) Sitrusjogurtit oli hyviä. Pidin niistä myös.:)

      Poista
  6. Tällainen aamupala kyllä maistuisi!

    Täytyisi itsekin jaksaa panostaa enemmän aamupalaan, onhan se päivän tärkein ateria. Viikolla ei pahemmin aamiaispöydässä viihdytä, mies lähtee jo niin aikaisin töihin. Viikonloppuisin yritän jotain ekstraa välillä kehitellä, kesällä se on helpomaa ja jotenkin mieluisampaa.;) Kauniin kakun olet loihtinut.. Ja nuo tonnikalamuffinssit levitteineen vaikkutavat todella herkullisilta.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällaisia aamupaloja söisi vaikka joka aamu, jos vaan joku laittaisi.;) Arkena ei kauheasti tule aamupalaan panostettua, silloin nostetaan vain kaikkea valmista pöytään. Viikonloppuisin on kiva sitten tehdä enemmän jotain itse.:) Kiitos kehuista.:) Suolaiset muffinit on välillä mukavia.:)

      Poista
  7. Ihana aamiainen! Kakku on todella kaunis!

    VastaaPoista
  8. Smoothie teki kyl vaikutuksen. Lähtis päivä hyvin käyntiin ku tollasen vetäsis joka aamu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Riittää tuosta kakusta useammallekin aamulle.;)

      Poista
  9. Jugurttikakku näyttää tosi ihanalta! Tuolle aamiaiselle olisin mielelläni tullut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Olisi se kiva joka päivä istua kunnon aamiaispöytään, mutta arkena ei kauheasti jaksa eikä ehdi. Mutta ehkä sitten senkin takia viikonloppuisin parempi aamiainen tuntuu entistä erityisemmältä.;)

      Poista
  10. Smoothiekakku on ihan loistoidea! Ja koristelu todella kaunis.

    VastaaPoista
  11. Onnistuisikohan tonnikalamuffinit ruisjauhoista? Niitä lojuu kaapissa pussillinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi hyvinkin onnistua. Ruisjauhot antaisi vielä lisää makua, ja sopii hyvin kalan kanssa yhteen. Kokeile, ja kerro miten kävi.:)

      Poista
  12. Oooh, tuota smoothiekakkua on ihan pakko kokeilla!! :) Kiitos loistavasta ideasta! ^_^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan.:) Kakkua vähän terveellisemmässä muodossa.;) Ja muuntelemaan pystyy ihan mielin määrin oman maun mukaan.;)

      Poista
  13. Olen niin viilettänyt maailmalla, että on jäänyt tällaiset ihanuudet vallan katsomatta :) ihana kakku ja ihan pakko kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on niin kiirettä, että ei sitä ihan joka paikkaan ehdi.;) Smoothiekakku on kivan kevyt ja raikas. Tietysti siihenkin voi makeutta lisätä, ja vaikka kermaakin pursotella, mutta tällaisenaan parhaiten maistuu aamulla, kun ei aamulla ihan hirveän makeaa tee mieli.;)

      Poista
  14. Hei! Kiitos hyvästä muffiniohjeesta, mutta varmaan 2dl leivinjauhetta tarkoittaa 2tl, eikös ? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeassa olet, tl siellä pitäisi olla. Hyvä, kun huomasit. Pitää korjata.:) Kiva, että pidit ohjeesta muuten.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-