maanantai 22. huhtikuuta 2013

Gratinoidut minipaprikat


Pienet minipaprikat näyttivät kaupan vihannestiskillä niin näteiltä, ettei niitä pystynyt mitenkään vastustamaan. Rasiallinen oli pakko ostaa. Makeita pikkupaprikoita olisi popsinut ihan sellaisenaankin, mutta nyt halkaisin paprikat puoliksi, täytin tuorejuustolla ja päällystin juustokuorrutteella. Hetki uunissa, ja 1 - 2 haukkaisulla syötävät pikkupurtavat olivat valmiita. Paprikoista tuli todella hyviä, eikä kestänyt kauaa, kun kaikki oli syöty. Minipaprikoita täytyy kesällä nakata grilliinkin. Niistä saa hyviä ja nättejä lisukkeita grilliruoille.


Gratinoidut minipaprikat

200 g minipaprikoita
n. 1 rs Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa
n. 1 dl juustoraastetta
1 kananmuna

Halkaise minipaprikat pituussuunnassa kahtia ja poista mahdolliset siemenet. Täytä puolikkaat tuorejuustolla. Sekoita juustoraaste ja kananmuna keskenään. Lusikoi juustokuorrute paprikan puolikkaiden päälle. Gratinoi uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

27 kommenttia:

  1. Miten suloisia! Itsekin kaupassa jo ihastelin minipaprikoita, vielä en tosin hankkinut. Kaikenlaisia uunipaprikoita tulee tehtyä ja muutenkin patoihin tms. käytettyä. Tuoreesta paprikasta en oikein enää välitä, mutta voi miten hyvän makuisia niistä uunissa tuleekaan! Täytyypä viimeistään kesällä kokeilla grillissä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan vastustamattoman näköisiä, ja hyvänmakuisia, makeita ovat minipaprikat.:) Tuore paprika menee meillä ihan salaateissa ja leivän päällä, mutta parasta paprika on uunissa tai grillissä kypsennettynä. Usein tulee vain pyöräytettyä öljyssä ja mausteissa ja sitten uuniin/grilliin, kunnes ovat pehmeitä.:)

      Poista
  2. Uunipaprikat ja -tomaatit ovat herkullisia ja maku muuttuu makeammaksi uunissa.

    VastaaPoista
  3. Meillä noita on ollut joitakin vuosia ja toreilla saa joskus niitä kiloittainkin.Ovat ihania ihan vain niin vain napsittuna,en ole koskaan tainnut käyttää muuten kuin raakana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri blogissasi olen tällaisia paprikoita ensimmäisen kerran nähnytkin. Nyt ovat tännekin rantautuneet.:) Saisipa täältäkin kiloittain ja itse valikoiden. Tällä kertaa teki mieli nakata paprikat uuniin, mutta pitää ostaa taas toistekin ja syödä raakanakin.:)

      Poista
    2. Mitä ikinä tuli tehtyä paprikasta oli aina hyvää!!!!!

      Poista
  4. Mitä muuten maksaa tuollainen rasiallinen Suomessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En millään saa enää päähäni rasian hintaa, mutta sen muistan, että vertasin kilohintaa normaalipaprikoiden hintaan. Hieman kalliimpia minipaprikat olivat. Kilohinta oli jossain 7 euron päällä.

      Poista
  5. Minipaprikat on todella sööttejä ja niitä on kiva popsia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi alkuun noita luulisi chileiksi, kun täällä on tottunut vain isoihin paprikoihin. Kivoja suupaloja ovat.:)

      Poista
  6. Sööttejä pieniä suupaloja! Sopiikin hyvin grillailuun, hyvä idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat.:) Grillissä menisi hyvin ilman juustoja, öljyä ja mausteita vain hieman pintaan. Ja hyviä tulisi ja nättejä olisi siinä grilliruoan sivussa.:)

      Poista
    2. Grilliin näitä pitää laittaa!

      Poista
  7. Voi miten söpöjä. Enpä ole ennen moisia edes nähnyt...pitää katsella isommista kaupoista. Meidän pikkukaupoissa tuskin on...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi nättejä on, ja makeampia kuin isot paprikat. Toivottavasti löytyy teiltäkin päin.:)

      Poista
  8. Kyllä! Kivoja pikkusuolasia kesäiltoihin. Maistuis mullekin :) mä jo ihmettelenkin kun pidit muutaman päivän hiljaiseloa,tottunu et päivittäin tulee herkkuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mikä ettei talvellakin.;) Jos tekee vaikka useampaa pikkupurtavaa, niin nämä on kivoja siinä joukossa. Helppo syödä ihan vain sorminkin.:) Kiirettä pitää, kun lumet vihdoin suli pois. Puolen hehtaarin tontti ja heti vieressä hehtaarin metsätilkku, mitkä kaipaavat nyt siistimistä. Postaamista olisi, mutta kaikki aika menee ulkotöissä, ja jossain välissä pitää lenkittää koira, laittaa ruokaa ja tehdä muut sisätyöt. Kesäaika tulee aina olemaan blogissani vähän hiljaisempaa, kun pihatöiltä ei niin paljon ehdi eikä jaksa. Ja eihän kesällä tietokoneen ääressä pidäkään kauheasti olla, vaan nauttia ulkona lämpimistä ilmoista.;) Tänään pidän vähän luppopäivää, kun on aika väsähtänyt olo ja ulkonakin käy kova tuuli. Postausta on tulossa eilisen ruoasta ja leipomuksesta, kunhan saan itsestäni sen verran irti.;)

      Poista
  9. me tykätään näistä pikkupaprikoista,lykkään niitä vähän sinne tänne,mutta täytettyjä en ole kokeillut,kiva idea taas :) me käytiin mökillä vähän ulkohommissa,haravointia yms.saunaankin päästiin,onneksi, kun kotona on vesivahinko saunassa eikä päästä kai 3-4 viikkoon.Minä olin naatti ulkohommista(vaikka ei mikään iso ala olekkaan);)mutta mukavaa se on,kun talvi menee aina kaupungissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania paprikoita on nämä pienet. Täytettyinä tuli tosi hyviä.:) Vesivahingot on ilkeitä. Niiden korjaaminen vie aikaa.:( Onneksi teillä on mökki, niin pääsette välillä sinne saunomaan.:) Ulkohommat väsyttävät, sekä työ että ulkoilmassa olo. Illalla on kroppaa myöten aika naatti. Unta ei tarvitse odotella.;)

      Poista
  10. Tämä ohje oli päässyt lipumaan ohi silmieni, mutta onneksi Indiedaysin toimitus nosti ohjeen vappupiknik-juttuunsa. Tosi kivoja ja helppotekoisia suupaloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltähän se tänään taas putkahti esille.;) Kivoja ja helppoja ovat, ja ennen kaikkea herkullisia.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-