tiistai 19. maaliskuuta 2013

Paholaisen munat


Erilaisia täytettyjä kananmunia on tullut ennenkin tehtyä, ja ne ovat aina hyviä ja kivoja lisukkeina ja pikkupurtavana. Paholaisen munista olin kuullut ennenkin, ja kokeilulistallani ne jo olivatkin. Eilen sain lopullisen kimmokkeen niiden tekemiseen taas tv:n äärellä. Ei, tällä kertaa kyseessä ei ollut Kauniit ja rohkeat, kuten sitruunapaloissa, vaan komediasarja, jota satunnaisesti tulee katseltua, jos vain sopivaan aikaan sattuu televisio olemaan auki. Paholaisen muniin löytyi netistä reseptejä yhtä monta kuin tekijääkin. En sitten lähtenyt mitään reseptiä sen tarkemmin seuraamaan, vaan tein niinkuin itsestä tällä kertaa hyvältä tuntui. Ensi kerralla ehkä sitten taas hieman erilaisin maustein... Hyviksi kehuttiin näitäkin.


Paholaisen munat

6 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 - 3 rkl majoneesia
1 rkl Dijon -hunajasinappia
maun mukaan Chipotle Tabascoa
suolaa
savupaprikajauhetta

Kuori kananmunat ja halkaise ne pituussuunnassa. Poista kananmunan puolikkaista keltuaiset kulhoon ja hienonna ne haarukalla. Sekoita joukkoon majoneesi ja sinappi. Mausta seos Chipotle Tabascolla ja suolalla. Jaa seos kananmunan puolikkaille ja ripottele pintaan savupaprikajauhetta.

21 kommenttia:

  1. Mielenkiintonen ohje. Piristystä tylsään kanamunaan :) täytyy kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keitetyt kananmunatkin hyvältä maistuu suolaripauksen kanssa, mutta näin niistäkin tulee entistä parempia ja hienompia tarjottavia. Kannattaa kokeilla, ja erilaisia sekoituksiakin kannattaa kehitellä. Yleensä paholaisen muniin kuitenkin näyttää tulevan sinappia ihan tahnana tai sitten jauheena sekä usein chiliä jossain muodossa.:)

      Poista
  2. Mä en kestä, kun sinä bloggaat kaikki minulla olevat suunnitellut reseptit juuri ennen, senkin ajatustenlukija ;), ensin oli sitruunapiirakka ja nyt tämä, mutta laitanpa niistä omat versiot :) Täytetyt munat on kyllä tosi ihania ja meillä kun Ukko haluaa jotain proteiinipitoista jatkuvasti niin vastaavat tarpeeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taitaa ajatukset kulkea nyt samaa rataa.;) Mutta, totta ihmeessä laitat omat versiosi siitä huolimatta. Itse aion vielä sitruunapaloja hieman kehitellä ja paholaisen muniakin kokeilla eri versioin, joten on kiva nähdä, miten sinä ne teet.:) Täytetyt munat on hyviä. Yksi suosikki meillä on sellainen, että puolikkaan päälle tulee sitruunamajoneesia, katkarapuja sekä tilliä ja jotain mausteita. Kananmunat ovat hyvä proteiinilähde ja täyttävät hyvin. Itsekin koitan nyt hieman olla vähemmillä hiilareilla ja syödä proteiinipitoisempaa ruokaa. En nyt kuitenkaan ihan karppaamaan silti lähde.;)

      Poista
  3. Onpa kiva munaresepti, nimestäkin tulee pöytäseurueessa hilpeitä hetkiä :) Tuota savupaprikajauhetta pitää minunkin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä ja kiva tarjottava, ja nimi varmasti puhuttaa.:) Savupaprikajauhe on ihanaa!:)

      Poista
  4. Pitääpä minunkin testata Paholaisen munaa, kuulostaa hyvältä! :D
    Savupaprikajauhekin kiinnostaisi, saikos sitä ihan esim. Prismasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa vaan. Tällaiset on aina hyviä. Meilläkin koko satsi meni eilisen aikana.;) En ole tullut katsoneeksi, miten savupaprikajauhetta on kaupoissa tarjolla. Minulla on MaustePörssin savupaprikaa. Toivottavasti löytyy, se on ihanaa!:) Tavallista paprikajauhettakin voi pintaan ripotella, mutta savupaprikassa on enemmän makua ja todella hyvä tuoksu.:)

      Poista
  5. Varmana hyviä ja vaikuttaa helpolta tehdä:) Tätä täytyy kokeolla:)

    VastaaPoista
  6. Oikein hyviä ovat, eikä todellakaan vaikeita. Suht nopeastikin tuon tahnan sekoittelee. Pursottaakin tahnan voi puolikkaiden päälle, mutta minä en näin arkena viitsinyt. Ja pursottaessa menee aina vähän haaskuunkin. Kokeile vaan.:)

    VastaaPoista
  7. Nämä olisivat kyllä miehen mieleen, kiinnostuu näet chilien suurkuluttajana aina kaikista chiliä sisältävistä ohjeista.;) Meilläkin on tuota MaustePörssin savupaprikaa, on kyllä loistava mauste!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulisia nämä eivät olleet, vaikka niin voisi nimen puolestakin vähän epäillä. Halutessaan voi tietysti käyttää enemmän/vahvempaa chiliä. Chiliä kyllä tulee paljon ruoanlaitossa käytettyä. Ja savupaprika on aivan loistavaa!:)

      Poista
  8. Itse en ole vielä insproitunut tv:stä muuten kuin kokkaus ohjelmista :). Täytyypä ruveta katsomaan sarjoja myös sillä silmällä ;). Näitä on jo pitkään pitänyt kokeilla, sopisivat pääsiäiseenkin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeesti silmät ja korvat nykyään nappaa kaiken ruokaan liittyvän myös hömppäsarjoista.:) Kannattaa vastedes kiinnittää siihenkin huomiota. Ties mitä kivaa inspiraatiota iskee.;) Paholaisen munia kannattaa tehdä, ja pääsiäispöytään ovat ihan mainioita.:)

      Poista
  9. Voi että, nämä olisivat kyllä oikein tervetullut lisä meidän viikonlopun aamuihimme :) olen monessa blogissa ihastellut tätä kananmunaruokaa, mutta en ole saanut aikaiseksi tehdä itse (vieläkään).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä munat kyllä maistuisi viikonloppuaamujen herkkuina.:) Olivat yllättävän vaivattomia ja nopeatekoisia, joten nyt vain äkkiä munia keittelemään.;)

      Poista
  10. ah, mikä ihana retroklassikko :-)chorizo- tai salamimuruset tuossa täytteessä tekee muuten terää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhassa vara parempi.;) Ei varmastikaan hassumpi lisä. Näitä tulee taatusti tehtyä vielä monin eri versioin.:)

      Poista
  11. Täällä on kommenttimysteeri. Eli kommenttisi kaalilaatikkoon näkyy sähköpostissani, mutta ei tuossa postauksessa. hmm..? :D
    Usein on kommentit harhailemassa hetken ennenkuin ne on näkyvillä, onko ollut samaa ongelmaa?

    VastaaPoista
  12. hyvännäköisiä...täytettyjä munia tehdään varmaankin Pääsiäisenä,minulle jotain vähemmän tulista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Täytettyjä munia on kiva tehdä aina juhlapäiviksi. Ovat paljon juhlavampia kuin pelkät keitetyt.:) Nämä eivät olleet ollenkaan tulisia.;)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-