maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ananaskeikauskakku


Ananaskeikauskakku on nopea ja helppo tehdä. Kaiken lisäksi se on ihan älyttömän hyvää vaniljajäätelön kanssa. Makeaa ja mehevää!

Ananaskeikauskakku

Vuokaan:
1 tuore ananas tai iso purkki säilykeananaksen siivuja
1 rs (100 g) sokeroituja vihreitä tai punaisia kirsikoita
n. 2 dl fariinisokeria
50 g sulatettua voita

Taikina:
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi, voitele vuoan reunat rasvalla ja levitä fariinisokeri pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kuori ananas, leikkaa siivuiksi ja koverra siivuista kova keskus pois. Asettele ananasrenkaat vuokaan. Lisää koloihin kirsikat. Valuta päälle voisula. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi maito ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Levitä taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ja poista varovasti leivinpaperi. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön kera.

10 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen leivos. Värit ovat niin nätit. Tykkään kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Keikauskakusta tulee aika kivan näköinen, ja maku on vieläkin parempi.:)

      Poista
  2. Kyllä taas maistuisi ;)
    En ole koskaan itse tehnyt, mutta syönyt kyllä olen ja siitä on aikaa paljon!! Taidan vkoloppuna tehdä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keikauskakut olivat joskus ennen vanhaan muodissa, mutta hyvin maistuvat edelleen. Kannattaa tehdä!:)

      Poista
  3. upea keikauskakku,niin keväisen värinenkin =) sopisi tulevaan Pääsiäiseenkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hyvin sopii kyllä pääsiäispöytäänkin, ja varsinkin noilla vihreillä kirsikoilla.:)

      Poista
  4. Tämä on ihanaa! Raparperikeikaus on sellainen, jota teen joka kevät heti ensimmäisenä, kun raparperit puskevat maan pinnalle. Ananaksen kanssa olen kokeillut myös, ja ihanan makeaa herkkua tulee, ja tortusta tulee tosi kaunis!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää on.:) Olen myös tehnyt raparperista välillä keikauskakkua. Ei tule ihan niin makeaa kuin ananaksesta, kun raparperin happo hyvin taittaa liikaa makeutta. Ananasrinkulat tosin ovat paljon nätemmän näköisiä.:)

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-