tiistai 26. helmikuuta 2013

Tomaatti-fetafocaccia


Erilaiset focacciat ovat suosikkejani suolaisten leipomusten puolelta. Focacciat ovat helppotekoisia, ja runsaiden täytteiden ansiosta leivät ovat ruokaisia. Ruokaisuutensa ansiosta focaccia sopiikin hyvin herkulliseksi välipalaksi.

Tomaatti-fetafocaccia

Taikina:
3 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 rkl kuivattua basilikaa
2 tl kuivahiivaa
6 - 7 dl Sunnuntai Rouheinen -sämpyläjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä

Voiteluun:
n. 1/2 dl oliiviöljyä

Pinnalle:
250 g kirsikkatomaatteja
1 rkl oliiviöljyä
sitruunasormisuolaa
rouhittua mustapippuria
pala fetajuustoa
2 - 3 valkosipulin kynttä
tuoretta rosmariinia

Sekoita +42-asteiseen veteen suola, sokeri ja basilika. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää taikinan teon loppuvaiheessa öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa n. 30 - 60 min. Kauli kohonnut taikina leivinpaperin päällä pyöreäksi leiväksi ja anna kohota lämpimässä paikassa n. 20 min.  Laita kirsikkatomaatit leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele tomaattien päälle ruokalusikallinen öljyä ja mausta sormisuolalla sekä mustapippurilla. Paista tomaatteja 140 -asteisessa uunissa puoli tuntia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Voitele leivän pinta öljyllä. Painele kohonneeseen leipään kuoppia ja täytä kuopat kirsikkatomaateilla, fetan paloilla sekä valkosipulin siivuilla.  Ripottele pinnalle rosmariinia, sormisuolaa sekä mustapippurirouhetta. Paista uunin keskitasolla 15 - 20 min.

26 kommenttia:

  1. Focaccia on kyllä niin hyvää! Tahtoo kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaimpia leipiä mitä on, ja niin hyvin muunneltavissa.:)

      Poista
  2. Näyttää hyvälle, pitääkin joskus testata :>

    Ps. ei saisi lukea ruokablogeja nälkäisenä, pakko mennä jääkaapille.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. On hyvää!:)

      Kuvien katselusta tulee aina äkkiä nälkä.;)

      Poista
  3. Todella herkullisen näköistä! Kauniin värikäs ja runsas herkkupala! :)

    VastaaPoista
  4. Sama juttu, on kyllä ihan suosikkini! Eikä focacciaan millään kyllästy, kun pinnalle voi täytteitä laittaa oman mielensä mukaan, tai mitä nyt kaapista sillä hetkellä sattuu löytymään! Tässä sinun tekemässä focacciassa onkin melkein kaikki lempparitäytteeni.;) Kokeilepa joskus muuten vuohenjuusto-perunayhdistelmällä, Leilan kirjassa oli sellainen täytevaihtoehto.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Focaccia on vähän turhankin hyvää. Pellillinen menee yhdessä hujauksessa.;) Perunaa olen paljon focacciassa käyttänyt. Sopii todella hyvin. Vuohenjuusto on käväissyt vasta vain mielessä. Ehdottomasti pitää joskus vielä testata.:)

      Poista
  5. Hei!
    Meillä on parhaillaan käynnissä Kananmuna-reseptikisa. Viimeinen osallistumispäivä on maanantaina 3.3. Olisi hienoa, jos ehtisit kisaan mukaan! :)

    Lisätietoa täältä: http://karppisiskot.wordpress.com/2013/02/10/nyt-alkaa-kiekun-kananmuna-reseptikisa/

    VastaaPoista
  6. Focaccia on kyllä niin herkullista, teimme juuri viikonloppuna hiukan vastaavia, mutta ilman fetaa, on niin hyvää :)

    VastaaPoista
  7. Todella herkullisen näköistä!:) Pitäisi itsekin tehdä useammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.:) Kyllä focacciaa söisi vaikka kuinka usein.

      Poista
  8. Focaccia, nam. Tätä on tullu kans pari kertaa tehtyä. huippu hyvää, vaatii vaan plajon vaivaamista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Focacciat on niin hyviä, että pitää ihan vakituiseen tehdä. Eri täytteillä saa aina vähän eri makuista.:)

      Poista
  9. Oih! Just jotain tällaista tekis mieli syödä ja mielellään nyt heti! Kaapissa olis fetaa ja kirsikkatomaattejakin.. kukahan leipois mulle tämmösen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain itsellekin taas focaccia maistuisi.:) Sinähän se aikamoisena jauhopeukalona saat äkkiä herkkufocaccian leivottua.:D

      Poista

Ei iloa ilman ruokaa ja juomaa. -Arabialainen sananlasku-